Facebooklinkedin

VinoSigns er formodentlig Skandinaviens første ønologiske laboratorium med mange forrskellige vinanalyser og servicetilbud til både professionelle, hobby-vinmagere, hobby-ølbyggere,  samt vin-, cider- og øl-producenter.
Stor rabat gives ved flere analyser ad gange. Ring for særtilbud på 20416249 

På et solidt biokemisk, mikrobiologist og ønologisk faglig grundlag tilbyder vi “high-end” akkrediterbare præcisionsanalyser af vin, cider, øl, samt frugt- og druemost baseret på enzymatiske og kolorimetriske metoder.

Vi anvender hertil præcisions-analysekit fra Randox Food Diagnostics, Vintessential, og Unitech Scientific, og herunder kan også tilbydes analyser for Botrytis – den ædle meldug – vigtig ved f.eks. Sauternes fremstilling, samt bestemmelse af D-mælkesyre som markør for bakteriel kontaminering.

Endvidere udbyder vi Accuvin Quick test til både salg og som service, en for hobbyvinavlere simple og tilstrækkelig semikvantitative metode,til bestemmelse af total syre (TA), Restsukker (RS), Æblesyre (MA), L-Mælkesyre (LLA), Sulfit (SO2), samt forureningsmarkøren D-Mælkesyre (DLA). Med Accuvin MA test-strimler, er det såre enkelt at følge en malolaktisk gæring, og med Accuvin SO2 test-strimler, kan de fri sulfit-indhold bestemmes på sekunder under besværlig titrering eller kostbar udstyr. 

Blandt de mange vin-, most- og cider-analyser skal især fremhæves ethanol som kan bestemmes enzymatisk med stor præcision, samt separate analyser for vinsyre, æblesyre, mælkesyre citronsyre ,og eddikesyre (volatile acid – VA).  Fremadrettet, håber vi at kunne tilbyde en syreprofil-bestemmelse med analytisk isotachophorese, en tidligere vin.syreprofil kvalitetskontrolmetode i Frankrig (1975-95).

Derudover bestemmes en række mineraler, så som jern,  kobber og kalium, og nitrogenforbindelse så som ammonium, assimilerbart organisk nitrogen, og andre mineraler af betydning for gærprocessen. 
Endeling kan bestemmes sucrose, glucose og fructose, hver for sig og samlet i most og som restsukker i vin, øl, cider og spiritis (RS).

Vinosigns er også en webshop der forhandler vinififeringsudstyr, specielt til fremstilling af mousserende vin, cider og øl. , herunder dansk fremstillede degirgeringsjern, italienske flaske trykmålere – såkaldte aphrometre, samt propper, kapsler og champagneflasker.  Hertil kommer specialudstyr til sensorisk bedømmelse , som som aromastof kits, den ny franske App-baserede MyOeno vin-scanner., der med en optisk sonde profilerer din vin indhold af tanniner, syrer og alkoholer  sammenholdt med en sensorisk bedømmelse, en elektronisk sommelier…. 

Vinosigns udlejer også udvalgt udstyr til vinificering, så som en Spiegel hydropesse (40 L), tappeudstyr, filtreringsudstyr (både ENOLMatic Tandem cartridge vakumfiltrering, og GIFCO pladefiltrering), samt lidt brugte Chardonnay egefade og småudstyr til ståltank og fadgæring med batonnage.

Vinmager Carl-Henrik Brogren rådgiver også gerne nystartede vinavlere inden for fremstilling af mousserende vine og omkring distillation og hedvinfremstilling

Carl-Henrik Brogren arrangerer også gerne vinsmagninger, med blindsmagning og sensorisk scoring efter engelske, franske og amerikanske standarder.

Endelig tilbydes foredrag om vin- og champagne, samt spiritus fremstilling, der kan indholde udflugter til vingårde, vinerier, og destillerier i både ind- og udland. Guidede vinrejser til Tyskland og Frankring kan også arrangeres.

Med venlig hilsen

Carl-Henrik Brogren, ønolog og biokemiker
Hellerup, den 20. januar 2018

 

Facebooklinkedin

Tilmeld nyhedsbrev