Facebooklinkedin
  • Krone-kapslen anvendes ved 2. gæring på champagneflaske i fremstilling af mousserende vin og cider.
    Kapslen er monteret med en plastik bidule, et lille kammer,  som fastholder gæren ved halsfrysningen, samt kold- eller varmedegorgeringen. 
    Eftdet aktive gæringen er afsluttet (med flasken placeret vandret og jævligt vendt) fortsættes lagringen på gær en kortere eller længere periode med gærautolyse  (oftest 6, 9, 18 eller 32 måneder).
    Gæren skal nu fjernes fra flasken, som stilles skråt enten i en “pupitre” hvor flaske drejes systematisk ved den såkaldte “remuage”, der samler gæren, , eller stilles helt lodret med halsen nedad, hvorved gæren vil samler sig i flaskehalsen omkring bidulen.  Kapsel og gær kan nu fjernes med eller uden halsfrysning (i en egnet kølevæske) ved en såkaldt kold- eller varme-“degorgering”.
    Et specielt degorgeringjern skal anvendes (en omvendt øl-oplukker – see VinoSigns danskfremstillede degorgeringsjern).  
    Det er vigtigt at flaske i begge tilfælde køles mest muligt ned til omkring frysepunktet -2 til + 4 grader inden degorgeringen, hvilket sænker trykket betydeligt inde i flasken så tabet af indhold minskes.
    Efter degorgering hvor gæren skydes ud af flasken, tilsættes en bestemt mængde “dosage”-væske (også kaldes ekspeditionslikøren) indeholdende sulfit, lidt ekstra sukker eller sødemiddel til sødmejustering, samt eventualt lidt grappa eller cognac.
    Endeligt efterfyldes flasken til samme højde fraen åbnet degorgeret flaske. Straks derefter monteres en champagneprop (i kork eller plast), med en særlig champagne-propmaskine (Champagne-corker), Proppen forsegles med et fastgøringsnet.  Flaskes vendes og lægger til lagring på et køligt sted. 

     

    100,00 DKK
  • Krone-kapslen anvendes ved 2. gæring på champagneflaske i fremstilling af mousserende vin og cider.
    Kapslen er monteret med en plastik bidule, et lille kammer,  som fastholder gæren ved halsfrysningen, samt kold- eller varmedegorgeringen. 
    Eftdet aktive gæringen er afsluttet (med flasken placeret vandret og jævligt vendt) fortsættes lagringen på gær en kortere eller længere periode med gærautolyse  (oftest 6, 9, 18 eller 32 måneder).
    Gæren skal nu fjernes fra flasken, som stilles skråt enten i en “pupitre” hvor flaske drejes systematisk ved den såkaldte “remuage”, der samler gæren, , eller stilles helt lodret med halsen nedad, hvorved gæren vil samler sig i flaskehalsen omkring bidulen.  Kapsel og gær kan nu fjernes med eller uden halsfrysning (i en egnet kølevæske) ved en såkaldt kold- eller varme-“degorgering”.
    Et specielt degorgeringjern skal anvendes (en omvendt øl-oplukker – see VinoSigns danskfremstillede degorgeringsjern).  
    Det er vigtigt at flaske i begge tilfælde køles mest muligt ned til omkring frysepunktet -2 til + 4 grader inden degorgeringen, hvilket sænker trykket betydeligt inde i flasken så tabet af indhold minskes.
    Efter degorgering hvor gæren skydes ud af flasken, tilsættes en bestemt mængde “dosage”-væske (også kaldes ekspeditionslikøren) indeholdende sulfit, lidt ekstra sukker eller sødemiddel til sødmejustering, samt eventualt lidt grappa eller cognac.
    Endeligt efterfyldes flasken til samme højde fraen åbnet degorgeret flaske. Straks derefter monteres en champagneprop (i kork eller plast), med en særlig champagne-propmaskine (Champagne-corker), Proppen forsegles med et fastgøringsnet.  Flaskes vendes og lægger til lagring på et køligt sted. 

     

    100,00 DKK
  • Krone-kapslen anvendes ved 2. gæring på champagneflaske i fremstilling af mousserende vin og cider.
    Kapslen er monteret med en plastik bidule, et lille kammer,  som fastholder gæren ved halsfrysningen, samt kold- eller varmedegorgeringen. 
    Eftdet aktive gæringen er afsluttet (med flasken placeret vandret og jævligt vendt) fortsættes lagringen på gær en kortere eller længere periode med gærautolyse  (oftest 6, 9, 18 eller 32 måneder).
    Gæren skal nu fjernes fra flasken, som stilles skråt enten i en “pupitre” hvor flaske drejes systematisk ved den såkaldte “remuage”, der samler gæren, , eller stilles helt lodret med halsen nedad, hvorved gæren vil samler sig i flaskehalsen omkring bidulen.  Kapsel og gær kan nu fjernes med eller uden halsfrysning (i en egnet kølevæske) ved en såkaldt kold- eller varme-“degorgering”.
    Et specielt degorgeringjern skal anvendes (en omvendt øl-oplukker – see VinoSigns danskfremstillede degorgering).  
    Det er vigtigt at flaske i begge tilfælde køles mest muligt ned til omkring frysepunktet -2 til + 4 grader inden degorgeringen, hvilket sænker trykket betydeligt inde i flasken så tabet af indhold minskes.
    Efter degorgering hvor gæren skydes ud af flasken, tilsættes en bestemt mængde “dosage”-væske (også kaldes ekspeditionslikøren) indeholdende sulfit, lidt ekstra sukker eller sødemiddel til sødmejustering, samt eventualt lidt grappa eller cognac.
    Endeligt efterfyldes flasken til samme højde fraen åbnet degorgeret flaske. Straks derefter monteres en champagneprop (i kork eller plast), med en særlig champagne-propmaskine (Champagne-corker), Proppen forsegles med et fastgøringsnet.  Flaskes vendes og lægger til lagring på et køligt sted. 

     

    100,00 DKK
  • Fødevarergodkendt flasketrykmåler. Kvalitetsflaskemanometer, såkaldt aphorometer, fremstillet i Italien i aluminium. Måler 0-10 bar. Let at monterer ag afmontere. Kan være monteret på liggende flasker,

    Webshoppen er fortsat under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for priser og eventuelle spørgmål. 

    600,00 DKK
  • Fastgøringsnet 29.5 mm i toppen 30 mm høj uden topplade anvendes til champagnepropper i plast men kan også anvendes sammen med champagnekorkpropper

     

     

    100,00 DKK
  • Fastgøringsnet til champagnepropper med plade 38 mm – sort eller sølv i toppladen.  Fås også uden topplade til plast champagnepropper.
    Fastgøringsnet til såvel store og små  champagneflasker med champagnepropper i kork eller plast.

    SÆLGES OGSÅ STYKVIS

    150,00 DKK
  • Fastgøringsnet til champagnepropper med plade 38 mm – sort eller sort i toppladen.  Fås også uden topplade til plast champagnepropper, samt med sølv-topplade.
    Fastgøringsnet til såvel store og små  champagneflasker med champagnepropper i kork eller plast.

    SÆLGES OGSÅ STYKVIS

    150,00 DKK
  • Billedet viser et Ease-Rack flaskestativ, der ofte anvendes til flasketørring efter vask og desinfektion af flasker.  Samme stativ kan anvendes  ved halsfrysning i kombination med et plastkar fyldt med et passende lag af Spezial-K frysevæske (se detet produkt).  Plastkarret med frysevæske og Easy-Rack nedsættes i kummefryser.

    En “Degorgering”- fjernelse af gæren efter 2. gæringen på champagneflasken – foretages lettest med en frysning af flaskehalsen  efter “riddlingen” er afsluttet. Enten anvendes en is-salt blanding til denne halsfrysning, men det er langt lettere at afvendes en frysevæske (F.eks. Spezial-K som er godkendt til formålet) placeret i et kar eller plastikkasse stillet ned i bunden af en kummefryser. Karret skal have ca. samme størrelse som Easy-Rack flaskeholderen. Dette stativ tillader i alt 16 champagneflasker at være placeret med halsen stående nedad, således neddyppet i frysevæsknr til et passende stykke op, således at der inden for ca. 10 minutter dannes en isprop i flaskehalsen indeholdende det opsamlede gær. efter “Riddling”. Derefter tages flasken op, og halsen skyldes kort med vand for at fjerne rester af frysevæsken. Umiddelbart derefter degorgeres flasken med et degorgeringsjern (omvendt øloplykkes, hvorved isproppen udskydes indeholdende den indefrosme gær.  Flasken tilsættes derefter en “dosage”-væske med et indhold af sukker og sulfit, der både eftersøder den tørre ofte sure mousserende vin og sulfitten konserverer vinen mod yderligere gæring i flasken og sikre en bedre holdbarhed.  

    100,00 DKK
  • Degogeringsjern

    Dette sortlakerede degorgeringsjern NU med sort plasthåndtag (pris 500 kr). Demo-udgaven med træ-  eller porcelænshåndtag med guldkant er NU desværre udsolgt ( discountpris 400 kr). Fremstillet i Danmark for VinoSigns af Nygaard Smedie (Rosenbuen). 
    Der er her tale om verden absolut billigste degorgeringsjern af holdbar og fin kvalitet.
    Degorgering udføres efter 2. gæring på flaske af mousserende vine, hvor gæren ønskes fjernet fra flasken efter riddling og halsfrysning.
    VinoSigns  fremstiller også et rustfrit degorgeringsjern (pris 550 kr), samt sælger højkvalitet flasketrykmålere (aphrometre) importeret fra Italien (pris 600 kr)
    VinoSigns assisterer gerne ved dine første fremstillinger af mousserende vin, og udlåner vinificeringsudstyr til druepresning, filtrering, tapning, kapsling, propning, og etikettering. VinoSigns sælges specialtilbehør til fremstilling af mousserende vine, f.eks. Proenol’s incapsulerede Proelif gær, som ikke kræver riddling før degorgering.
    Vinosign sælger nu også 4 typer Champagnegær: 
    Lalvin DV 10 (Llallemand, Canada), Lalvin EC1118 (Llallemand, Canada), og Fermentis BC S103 (Springer-Oenologie, Frankring)
    Vinosign sælger nu også 2 typer Gærnæring med vitaminer:
    Nutrivit (VinoFerm, Belgien), og Fermaid-K (Brouwland, Belgien).
    VinoSigns sælger nu også Riidling hjælpestoffet: 
    CompactLess – Sekt Klar) (Erbslöh, Tyskland)

    Webshoppen er under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for køb, priser, forsendelse og eventuelle spørgmål. 

    500,00 DKK
  • Degorgeringsjern, rustfrit

    Webshoppen er under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for køb, priser, forsendelse og eventuelle spørgmål. 

    600,00 DKK
  • Denne billige champagneprop i plast kan monteres med hånden, med gummihammer, eller specielt propapparat til plastpropper, der samtidig påsætter fastgøringsnet.

    Disse plastik champagnepropper anvendes specielt til cider, men kan også anvendes til mousserende vine, der ikke skal lagres længe.

    75,00 DKK
  • Ren agglomat champagneprop fra Amorin – 47 x 28 mm er den billigste champagneprop i kork.

    175,00 DKK
  • Kvalitets champagne-korkpropper fra portugisiske AMORIM findes i flere forskellige versioner og dimensioner, både med 1 og 2 lag naturkork mod vinen, samt i forskellige tykkelser fra 26, 29, 29.5 til 30.5 mm i diameter. Alle er overfladebehandlet med silicone.  Erfaring med Ferrari’s blå champagne gulv-propmaskine har vist, at 30.5 mm proppen er lidt for stor både at få ind og ud. Vi har derfor selv valgt at bruge 29.5 mm proppen som standard som Ferrari-champagnecorkeren kan håndtere.  Alle de andre typer AMORIM champagnepropper kan dog skaffes fra Tyskland på efterspørgsel.

     

    Webshoppen er under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for priser og eventuelle spørgmål. 

    250,00 DKK
  • Champagnepropper fra Amorim er kvalitetskontrollerede højkvalitet kork og agglomat propper.
    Disse propper fås en forskellige serier med 1 og 2 lag naturkork mod vinen, og i en række forskellige formater fra 30.5, 29.5, 29.0, 27.0 til 26,0 mm i diameter.
    Propper fra 29,0 mm i diameter og mindre kan indsætter med almindelige håndbetjente propmaskiner, f.eks. Ferrari Champagne floor corker (den blå model), men også de grænne og røde modeller til almindelige korkrpopper. Champagnepropper på 29.5 og 30.5 mm er vanskelige at indsætter men også vanskelige at aftage, selv med Ferrari Champagne propmaskine (Floor Corker).

    200,00 DKK
Facebooklinkedin

Tilmeld nyhedsbrev