Facebooklinkedin
  • Lallemand’s Malotabs er  malolaktisk bakterier  i tabletform, velegner især til malolaktisk behandling i egefade, men kan også anvendes ved tankgæring. 
    Malolaktiske bakterier fås normalt enten som flydende kultur eller som granulat, men Lallemand MaloTabs er et tabletformat at malolaktiske bakterier, let at doserer og håndterer.
    Malotabs indeholder Oenococcus Oenie Strain “41”, der kræver pH=3.2 eller højere i vinen.
    Kan tilsættes sekventielt eller parrellelt i gæringsforløbet til tank eller egefad. 

    1.000,00 DKK
  • Viniflora CH-Sparta er malolaktiske bakterier, der er specielt udviklet til at virke ved extremts lavt pH ned til pH=2.9 og ved højt alkoholindhold.
    Det danske firma Chr-Hansen er verdensmestre i bakterier til levnedsmiddelindustrien, 
    Det er formodentlig derfor, de som de første kan tilbyde nye typer af malolaktiske bakterier, der som ViniFlora CH-Spartavirker helt ned til pH=2.9. See også ViniFlora CH-11 som også virker i et sur miljø fra pH=3.0, og ved temperaturer helt ned til 14 grader..
    Ved en malolaktiske behandling  omdannet L-æblesyre enzymatisk til L-mælkesyre ved en såkalt decarboxylering. Den dannede L-mælkesyre har en mildere smag, og en lavere syrestyrke, hvorfor pH stiger ved en malolaktisk behandling, samtidoig med at den harske bitre æblesyre helt eller delvis forsvinger.  Rødvine såvel som hvidvine kan malolaktisk behandles og vil grundet den ofte noget højere æblesyreindhold i druerne her mod nord forbedre vinnene arganoleptiske egenskaber.  Endvifdere vil den dannede mælkesyre fremme skumdannelse i mousserende vine, samt også ofte mildne disse.

    200,00 DKK
  • Viniflora CH-11 er malolaktiske bakterier, der er specielt udviklet til at virke ved lavt pH ned til pH=3.0.
    Det danske firma Chr-Hansen er verdensmestre i bakterier til levnedsmiddelindustrien, 
    Det er formodentlig derfor, de som de første kan tilbyde nye typer af malolaktiske bakterier, der som ViniFlora CH-11virker helt ned til pH=3.0. See også ViniFlora CH-Sparta som virker i ektremt sur miljø fra pH=2.9.
    Ved en malolaktiske behandling  omdannet L-æblesyre enzymatisk til L-mælkesyre ved en såkalt decarboxylering. Den dannede L-mælkesyre har en mildere smag, og en lavere syrestyrke, hvorfor pH stiger ved en malolaktisk behandling, samtidoig med at den harske bitre æblesyre helt eller delvis forsvinger.  Rødvine så vel som hvidvine kan malolaktisk behandles og vil grundet den ofte noget højere æblesyreindhold i druerne her mod nord forbedre vinnene arganoleptiske egenskaber.  Endvifdere vil den dannede mælkesyre fremme skumdannelse i mousserende vine, samt også ofte mildne disse. 

    2.000,00 DKK
  • Viniflora CH-11 er kendetegnet ved at være en syreresistent stamme af Oenococcus Oeni, som er udviklet hos Chr-Hansen, Viniflora CH-11 er ikke tidligere markedsført i Danmark, så Vinosigns er først med at tilbyde denne malolaktiske bakteriestamme 

    Chr-Hansen er et dansk firma, der er blandt verden førende inden for bl.a. bakterier til levedsmiddelindustrien

    200,00 DKK
Facebooklinkedin

Tilmeld nyhedsbrev