Facebooklinkedin
  • Pektinase  enzyme er i udstrakt grad benyttes undervej i vinificeringsprocesserne, enten ved start til forklaring af mosten før start af gæring, eller senere i forløbet som klareringsmiddel tilsætningsstof. 
    Pektinase nedbryder pektiner som sidder i drueskallerne og ofte er en medvirkende årsag til uklar vin.
    Pektinasen  i Zymex Aroma (handelsnavn) inndeholder også glycosidaser, der frigør sukker-bundne aromastoffer og er endvidere tilsat maltodextrin (lactose) som stabiliserende stof,  der øger holdbarheden af produktet.
    Zymex aroma er fremstillet af Vinoferm for Brouwland i Bengium

    Som multiaktivt enzym (pektinase med beta-glucosidase aktivitet) skabes mere aromatiske vine, da enzymerne fremmer frigivelsen af de aromaer, der er bundet til de naturlige sukkerstoffer fra druer eller frugt og bær i vinen.

    Dosering:
    Ca. 4-8 g pr. 10 kg frugt, most eller vin.
    Denne mængde gælder er ved stuetemperatur (20°C) og med en kontakttid på mindst 12 timer. Ved køligere temperatur bruges forlænget behandlingstid eller større mængde enzym, inden gærtilsætning.  
    Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først ca. 12-24 timer og klareres med Bensonit efterfølgende.

    Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først og klareres med Bensinit efterfølgende

    Pektinase fremstilles af Vinofern for Brouwland i Belgien, og leveres her i 100 grams pakninger, men kan også leves i mindre eller større mængder med rabat.  Efter ønskes leveres “Zymex aroma” i en hygiejnisk Kartell plastikbeholder (fødevaregodkendt) med lufttæt skruelåg, for bedre opbevaring i køleskab eller på frost, og for længere holdbarhed (+10 kr). 

    Læs mere om pektonase/glycosidase-behandling her:
    SPECIFIKATIONER: Zymex Aroma_SPEC_EN_Vinoferm Zymex Aroma

    85,00 DKK
  • Pektinase  enzyme er i udstrakt grad benyttes undervej i vinificeringsprocesserne, enten ved start til forklaring af mosten før start af gæring, eller senere i forløbet som klareringsmiddel tilsætningsstof. 
    Pektinase nedbryder pektiner som sidder i drueskallerne og ofte er en medvirkende årsag til uklar vin.
    Pektinasen  i Zymex (handelsnavn) er endvidere tilsat maltodextrin (lactose) som stabiliserende stof der øger holdbarheden af produktet.
    Zymex er fremstillet af Vinoferm for Brouwland i Bengium

    Dosering:
    Ca. 4-8 g pr. 10 kg frugt, most eller vin.
    Denne mængde gælder er ved stuetemperatur (20°C) og med en kontakttid på mindst 12 timer. Ved køligere temperatur bruges forlænget behandlingstid eller større mængde enzym, inden gærtilsætning.  
    Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først ca. 12-24 timer og klareres med Bensonit efterfølgende.

     

    Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først og klareres med Bensinit efterfølgende

    Pektinase fremstilles af Vinofern for Brouwland i Belgien, og leveres her i 50 gram, 75 gram, 150 gram og 250 gram 100 pakninger, men kan også leves i større mængder med betydelig rabat.  VinoSugns leveres “Zymex” i en hygiejnisk Kartell plastikbeholder (fødevaregodkendt) med tæt skruelåg, for bedre opbevaring i køleskab eller på frost, og for længere holdbarhed md et pristillæg på 10 kr.  

    Læs mere om pektonasebehandling her: 
    SPECIFIKATIONER:003.060.1 – 003.064.3_SPEC_EN_Pectolytic enzyme Vinoferm Zymex
    DATABLAD: Zymex 100g 003.061.9

     

    50,00 DKK
Facebooklinkedin

Tilmeld nyhedsbrev