Facebooklinkedin
 • Bentonit er et af de mest udbredte all-around klarringsmidler anvendt ved indledende klarering af most, men også senere i vinificeringsprocessen. Bentonit binder og udfælder (fjerner) proteiner (inkl. enzymer), og bør derfor anvends med omtanke i mousserende vine hvor proteiner er medvirkende ved skum- og bobledannelsen

  50,00 DKK
 • Campden sulfitpulver indeholder kaliummetasulfit (KMS), som anvendes til antibakteriocid og antioxidant til at dræbe vilgær, til konservering af most, vin, frugtvin, mousserende vin og cider. samt anvendes som desinfektionsmiddel til tanke, balloner, tønder, pumper, slanger og alt andre vinificeringsudstyr.

  VinoSigns sælger Campden sulfatpulver i forskellige mængder fra 100 g, 250 g, 500 g og 1000 g samt i bulk-mængder med væsentlig rabat. 
  Vinosigns tilbyder endvidere som de eneste i Danmark levering i hygiejniske og robuste fødevarer godkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for forlænget det ustabile sulfits holdbarhed i køleskab eller fryser (se billede).
  For emballagen betaler et ekstragebyr.

  Dosering: 
  Desifektion af most/vin: 1 g/10 L eller 100 mg/L (=0.01%w/v) 
  Desinfektion af udstyr: 10 g/L KMS svarende til 1%w/v (g/100 ml) i vand,  yderligere tilsat 10 g/L Citronsyre svarende til 1%w/v (g/100ml) for at opnår en pH=2,7-3,0 i desinfektionsopløsningen, for at sikre en tilstrækkelig mængde frit SO2 som er den aktive komponent.  
  Husk ved desinfektion af tanke og vinificeringsudstyr at anvende sulfit i kombination med en citronsyre. HUSK ALTID at arbejde med åndedræts værn, udedørs eller med stærk ventilation. Den fri svovlilte gas (SO2) er giftig at indånde.

  Se datablad om anvendelse og sikkerhed her: Campden sulfit – 004.012.1
  Sikkerhedsblad: Potassium Metab. powder

  20,00 DKK
 • Campden sulfittabletter indeholder natrummetasulfit (NMS), som anvendes til antibakteriocid og antioxidant til at dræbe vilgær, til konservering af most, vin, frugtvin, mousserende vin og cider. samt anvendes som desinfektionsmiddel til tanke, balloner, tønder, pumper, slanger og alt andre vinificeringsudstyr.

  VinoSigns sælger Campden sulfittabletter importeret fra Canada i forskellige mængder fra 50, stk ,100 stk, 250 stk, 1000 stk og i bulk med væsentlig rabat. 
  Vinosigns tilbyder endvidere, som de eneste i Danmark, levering i hygiejniske og robuste fødevarer godkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for forlænget det ustabile sulfits holdbarhed i køleskab eller fryser (se billede).
  For emballagen betaler et ekstragebyr på 25 kr..

  Dosering: 
  Desinfektion af most/vin: 2 tabletter/10 L
  Desinfektion af udstyr: 2 tabletter/L vand (+ citronsyre 1 g/L). 
  Husk ved desinfektion af tanke og vinificeringsudstyr at anvende sulfit i kombination med en citronsyre.

  Se datablad om anvendelse og sikkerhed her: sulfurdioxideadditions

  20,00 DKK
 • Citrol er et Vinoferm produkt bestående udelukkende af ren cintronsyre.
  Citronsyre  er en naturligt forekommende svagere organisk syre  der også findes i drueer og andet frugt i lav koncentration. Det anvendes i vineriet som surhedsfremmende middel ved sulfit-desinfektion af vinificeringudstyr, men er også velegnet i fjernelse af biofilm after CIP behandling med kautisk soda. Det anvendes i enkelte tilfælde som surhedsfremmende tilsætninggsstof ved vin- og frugtvinsfremstilling.
  Citronsyre er svagt korresivt overfor ståltanke, mens stærkt korrossivt for flisegulve. 

  Dosering:
  Ved rensning af vinificeringsudstyr: 0.5-1 g/L (0.05%-0.1%)
  Ved tilsætning til most, vin, frugtvin og cider: efter beregning til ønskede pH-værdi er opnået. TIlsætning af 8.5 g/L  Citrol vil øge syreindholdet med ca. 1 g/L som giver et fald i pHpå 0.1 enhed..

  VinoSign leverer gene forskelige mængder af Citrol fra 100 g, 250 g, 1 kg og som bulk med stor rabat. VinoSigns forsendes ligeledes gerne varen i hygiejniske og robuste fædevaregodkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for længere tid opbevaring i køleskab eller fryser (se billede).

  Læs mere her og syre i vin og most: Quick-test_Acids-Presentation
  Vinoferms Citrol datablad: Citrol – 003.011.4 

  80,00 DKK
 • CompactLees (Sekt Klar) er et klareringmiddel fra Erbslöh bestående af silikater der medvirker til aggregering og forbygger vedhætning til flasker af under 2.gæring flaskegæren under fremstilling af cider og mousserende vine. CompactLeesn suspensionen omrystes grunding inden brug og tilsættes sterilt enten til hver enkelt flaske eller til batches af basisvin umiddelbart for flaskningen på champagneflasker. Ved batch-håndtering skal Compactlees ligesom den tilsatte champagnregæt holdes i suspension ved grundig omrøring under flaskningen. 

  VinoSigns kan tilbyde forskellige mængder af Campactlees i sterile aliqouts af 50 mL i plastikrør af vial af 50 ml, med et tillæg literprisensvarende til 10 kr pr. 50 mL 

  Dosering:  
  Ca. 50-70 mL CampactLees tilsættes 1 hL basisvin svarende til 0.5 mL til hver 750 ml Champagneflaske.
  CompactLees bør opbevares sterilt, og gerne i aliquots i sterile rør, som tåler nedfrysning. 

  Forskrift til anvendelse af Compactless her: compactlees l kg 005.135.9
  Datablads for CompactLees: PMB_ErbsloehCompactLees_GB_001

  200,00 DKK
 • Fermaid K er en almindelig anvendt gærnæring der indeholde dødt tøtgær,  nitrogen- og phosphor-kilder, mineraler, vitaminer som er nødvendige i gæringsprocessen. Det kan tilsættes på alle trin under  gøringen. Fermaid-K forebygger bøkser og andre vinfejl ved at sørge tilstrække tilførsel at kvælstof og phosphor til de voksende gærceller.

  VinoSigns sælger gerne forskellige mængder af Fermaid-K i 50 g, 100 g, 250 g og 1000 g og leverer efter ønske i hygiejniske robuste Kartell plastikbeholderen med lufttæt låg der sikre længere holdbarhed i køleskab eller fryser.  Denne emballege betales med et ekstragebyr.

   

  Dosering:
  Fermaid-K tilsættes medd 4 g/L (0.4%) til most, vin, frugtvin eller mousserende vine og cider. Det tilsættes ved gæringens start.

  Fermaid-K datablad her: 

  25,00 DKK
 • Lallemand’s Malotabs er  malolaktisk bakterier  i tabletform, velegner især til malolaktisk behandling i egefade, men kan også anvendes ved tankgæring. 
  Malolaktiske bakterier fås normalt enten som flydende kultur eller som granulat, men Lallemand MaloTabs er et tabletformat at malolaktiske bakterier, let at doserer og håndterer.
  Malotabs indeholder Oenococcus Oenie Strain “41”, der kræver pH=3.2 eller højere i vinen.
  Kan tilsættes sekventielt eller parrellelt i gæringsforløbet til tank eller egefad. 

  600,00 DKK
 • Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2.  Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8
  Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.

  Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse  fra 100 g , 500 g, 1 kg,  2 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris). 
  Pris for 1000 gra, = 1 kg er sat til 100 kr plus om ønsker leveres i en hygiejning Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris (se billedet).

  For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
  For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid

  100,00 DKK
 • Et nyt middel til bekæmpekse mod Brettanomyces bruxellensis:

  Brettanomyces bruxellensis er en trussel mod vinens kvalitet. These gærceller er i stand til at udvikle sig selv under vanskelige betingelse (så som høj alkohol%, næringsmangel og ved høj SO2) i alle stadier af vinificeringen, og er ansvarlige for produktion af uønskede aromatiske flygtige phenol (4-ethyl phenol, 4-ethyl guaiacol, and 4-ethyl catechol). Disse stoffer opleves som uønskede “animalske” duftstoffer (som læder, stald og lade) eller farmaceutiske stoffer (som plaster og medicin). Ved lave koncentrationer  (1 til 1000 CFU/mL), Brettanomyces fremkalder en risiko, da de kan producere disse flygtige phenoler når som helst. Selv når koncentrationen af disse phenol er svag og under druftgrænsen, kan de ødelægge vinen frugtagtige udtryk og intensitet. In mange områder, kan det være en betydelig del af vinen, der bliver inficeret med Brettanomyces. Forskellige forebyggende tiltag bliver foretaget for at forebygge Brett: – God kontrol af SO2 relateret til vinens pH – Optimal alkoholisk and malolactisk fermentering, – gær håndtering – fad hygiejne and fad lagring, Dog er dsse tiltag ikke altid effektive. “No Brett” repræsenterer en innovativ and effektiv motode for Brettanomyces kontrol. “!No Brett” er et naturlig kulhydrat (polysaccharid) ekstraheret fra en svampe kilde for stoffet Chitin (fra Aspergillus niger). “No Brett” virker ved at interaggrer med cellemembran dannelsen og fjerner Brettanomyces fra vinen. “No Brett” fjrnet ikke danned phenoler, mn virker forebyggende mod Brettanomyces infektion.

  Dosering: 2 tabletter/225 L egefad, 1 tablet/110 L,  svarende til 10 tabltter til 1100 L vin.
  NO-Brett IN´TABS findes i 2 pakkestørrelser:
  10 tabletter/pakke (= 1100 L) oh 40 tabletter/pakke (= 4400 L) 

  IOC – FT NO BRETT IN TABS (FR)
  NO Brett Brochure
  IOC No-Brett Chitosan
  IOC – FDS NO BRETT IN TABS (EN)
  IOC_Catalogue_Produits_2018web

  650,00 DKK
 • Et nyt middel til bekæmpekse mod Brettanomyces bruxellensis:

  Brettanomyces bruxellensis er en trussel mod vinens kvalitet. These gærceller er i stand til at udvikle sig selv under vanskelige betingelse (så som høj alkohol%, næringsmangel og ved høj SO2) i alle stadier af vinificeringen, og er ansvarlige for produktion af uønskede aromatiske flygtige phenol (4-ethyl phenol, 4-ethyl guaiacol, and 4-ethyl catechol). Disse stoffer opleves som uønskede “animalske” duftstoffer (som læder, stald og lade) eller farmaceutiske stoffer (som plaster og medicin). Ved lave koncentrationer  (1 til 1000 CFU/mL), Brettanomyces fremkalder en risiko, da de kan producere disse flygtige phenoler når som helst. Selv når koncentrationen af disse phenol er svag og under druftgrænsen, kan de ødelægge vinen frugtagtige udtryk og intensitet. In mange områder, kan det være en betydelig del af vinen, der bliver inficeret med Brettanomyces. Forskellige forebyggende tiltag bliver foretaget for at forebygge Brett: – God kontrol af SO2 relateret til vinens pH – Optimal alkoholisk and malolactisk fermentering, – gær håndtering – fad hygiejne and fad lagring, Dog er dsse tiltag ikke altid effektive. “No Brett” repræsenterer en innovativ and effektiv motode for Brettanomyces kontrol. “!No Brett” er et naturlig kulhydrat (polysaccharid) ekstraheret fra en svampe kilde for stoffet Chitin (fra Aspergillus niger). “No Brett” virker ved at interaggrer med cellemembran dannelsen og fjerner Brettanomyces fra vinen. “No Brett” fjrnet ikke danned phenoler, mn virker forebyggende mod Brettanomyces infektion. 

  Dosering: 4 gram/100 L = 4 gram/hL, svarende til 100 gram til 25.000 L

  IOC No-Brett Inside brochure
  *NO Brett Brochure
  IOC No-Brett Chitosan
  IOC – FDS NO BRETT INSIDE (EN)

  IOC_Catalogue_Produits_2018web

   

  1.000,00 DKK
 • Nutrisal er diamoniumphosphat (DAP) gærsalt fra Vinofern indeholder kvælstof (nitrogern) og phosphat nødvendigt for en fuldstændig problemfri gæring, men ingen mineraler og vitaminer, som især for B-vitamin thiamin kan være en væksthæmmende faktor.
  Ved mangel på kvælstof vil gærcellen nedbryde proetiner g frigøre en række ubehageligt lugtende svivlforbindelser  så som svovlbrinte, mercaptoethamel, demethel sulfid, samt ethyl-methyl sulfid.  Der giver vinfejlen bøkser, som er svær at fjerne (se undermuen “vinfejl”). 
  Nutrisal forhandles af Vinosigns i forskellige pakningstørrelse fra 100 g, 500 g og 1000 g samt bulk til rabatpriser.
  VinoSigns tilbyder som eneste forhandler i Skandinavien en Kartell plastikbeholder med lufttæt skrulåg som hygiejnisk og robust fødevaregodkendt emballage med en mindre pristillæg (se billede).

  For Nutrisal datablad med detajler om indholdsstofferne se her: Nutrisal – 002.007.3
  Pakkeseddel Safety sheet: Nutrisal – MSD – 002.004.0-002.007.3_MSDS_EN_Yeast nutrition Vinoferm Nutrisal
  Pakkeseddel Quality sheet: Nutrisal – 002.004.0-002.007.3_CERT-FS_QUAL_EN_Nutrisal

  25,00 DKK
 • Nutrivit komplet gærnæring fra Vinofoern indeholder alle nødvendige vitaminer, mineraler, kvælstof og phosphatkilder for fuldstændig problemfri gæring.  
  Nutrivat forhandler af Vinosigns i forskellige pakningstørrelse fra 10 g, 100 g til 1000 g samt bulk til rabatpriser.
  VinoSigns tilbyder som eeneste forhandler i Skandinavien en Kartell plastikbeholder med lufttæt skrulåg som hygiejnisk og robust emballage med en mindre pristillæg (se billede)

  For Nutrivit datasheet med detajler om indholdsstofferne se her; Nutrivit – 002.015.6-002.017.2_CERT-FS_QUAL_EN_Vinoferm Nutrivit

  25,00 DKK
 • Lafforts Oenosteryl  brusetabletter med kaliummetasulfir (KMS) fås i 2 størrelser på 2 og 5 gram. Disse innovative tabletter er til både producenter og hpbby og gør sulfittilsætning til tanke, plast- og glasballoner samt egefade til en ren leg. Ingen besværlig vejning og inden ubehagelig luft. Tabletten, der er indpakket separat indeholder KMS og natriumcarbonat (brusestoffet) i form af brusetabletter, tilsættes direkte uden knusning til vinen. Tabletten går selv i opløsning i den sure vin og sulfitten fordeles over kort tid. 
  Laffort har 2 forpakninger:
  2 gram x 48 stk/pakke
  5 gram x 48 stk/pakke

  Læs mere om Oenosteryl brusetabletter (datablad) og deres anvendelse (sikkerhesblad) her:  
  oenosteryl_effervescent
  SDS-OENOSTERYL-EFFER-TABS
  FDS_EN_Oenosteryl_Effervescent

  Se også denne video om Oenosteryltabletterne fortræffeligheder:
  https://www.youtube.com/watch?v=hmYIynpLNW0 

  100,00 DKK
 • Lafforts Oenosteryl  brusetabletter med kaliummetasulfir (KMS) fås i 2 størrelser på 2 og 5 gram. Disse innovative tabletter er til både producenter og hpbby og gør sulfittilsætning til tanke, plast- og glasballoner samt egefade til en ren leg. Ingen besværlig vejning og inden ubehagelig luft. Tabletten, der er indpakket separat indeholder KMS og natriumcarbonat (brusestoffet) i form af brusetabletter, tilsættes direkte uden knusning til vinen. Tabletten går selv i opløsning i den sure vin og sulfitten fordeles over kort tid. 
  Laffort har 2 forpakninger:
  2 gram x 48 stk/pakke
  5 gram x 48 stk/pakke

  Læs mere om Oenosteryl brusetabletter (datablad) og deres anvendelse (sikkerhesblad) her:  
  oenosteryl_effervescent
  SDS-OENOSTERYL-EFFER-TABS
  FDS_EN_Oenosteryl_Effervescent

  Se også denne video om Oenosteryltabletterne fortræffeligheder:
  https://www.youtube.com/watch?v=hmYIynpLNW0

  125,00 DKK
 • Tannisol tabletter  fra Enartis indeholder ialt 3 antioxidanter, sulfit, ascorbinsyre og tannin og sikre derfor en langvarende antioxiderende virkning samtidig med at sulfitten udøver sin antibakterielle virkning. Tabletter kan enten tilsættes direkte og vil da langsom opløses så der opnås en langtidseffekt, eller knuses før tilsættning for øjeblikkelig virkning. 
  Tannisol er meget anvendt i italiensk vinproduktion

  Dosering: 
  1 tablet/hL druemost
  1tablet/hL rosevin
  1 tablet/hL vin (filtreret)
  2 tabletter/hL vin (ufiltreret)
  3 tabletter/hL sød vin

  Husk kun ca, halvdelen af sulfitet virker som fri sulfit, og mængden deraf afhængerr af mosten og vinen pH, jo surere des mere frigjort SO2 findes.

  Se Tannisol databladet her: tannisol-td-150121185414

  75,00 DKK
 • Vinsyre (tartaric acid) er den væsentligste syre i vindruer ved siden af æblesyre (Malic acid) og citronsyre (Citric acid) .
  Vinsyre findes kun i druer og er med til smagsmæssig at give druen smag.
  Hvis der i vinificering er behov for at øge surhedgraden f.eks. ved fremstilling af mousserende vine, frugtvine og cider er vinsyre det foretrukne tilsætningstof. Vinsyre har en blidere frisk sur smag, modsat æblesyre, der har en bitter harsk smag, som bl.a. forsøges fjernet ved malolaktisk gæring. Danske drue har ofte et højt indhold af æblesyre relativt til vinsyreinholdet, menæblesyre indholdet falder drastiskt under de sidste uger af modningsperioden.

  Dosering:
  Tilsættes 1 gram/L Tartrol opnås en totalsyre stigning på 1g/L (som vinsyre), der er den almindelige angivelse for syreindholdet generalt.   pH vil typisl faldet med 0.1 pH-enhed ved tilsætning af 1 gram/L Tartrol.
  Vinsyre er letopløselig i vand og vin, og bør opløses inden tilsætning til tank, ballon eller tønde.

  Tartrol (handelsnavn) fremstilles af VinoFerm for Brouwland i Belgien. 
  Tartrol kan med en lille merpris efter ønskes også leveres i plastikbeholder med skruelåg fra Kartell for lettere opbevaring og bedre holdbarhed.  Vinsyre anbefales opbevaret køleskab, som alle andre organiske stoffer.

  Tartrol specifikationer:Tartrol Vinsyre_SPEC_EN_Vinoferm Tartrol
   Tartrol Vinsyre_SPEC_EN_Vinoferm Tartrol
  Tartrol datasheet: Tartrol datasheet

   

  50,00 DKK
 • Æblesyre er naturligt forekommende i frugt, bær og druer. I vindruer kan koncntrationen være ganske høj – specielt i umodne druer, da æblesyre men ikke vinsyren falder drastisk i indhold under de sidst uger af modningsprocessen. Æblesyreindholdet i druer f.eks målt med biosensor, optisk med NIR spektroskopi, enzymatisk eller med Accuvin MA quicktest, er derfor en pålidelig markør for modningsgraden i druer. 

  Malox spcificationer: Malox Æblesyr . SPEC_EN_Vinoferm Malox
  Malox datasheet: Malox Æblesyre – datasheet

  Der kan være ønskeligt for en kompetent vinmager at tilsætte ekstra syre i vinificeringsprocessen, selvom denne form for justering er mst udbredt mere sydpå. Her nordpå vin man modsat oftest have et ønske om fjernelse af noget af æblesyre, hvilket kan gæres ved dobbeltsat afsyring ller en såkaldt malolaktisk gæring hvor Onococcus bakterier omsætter æblesyren til mælkesyre, der har en mindre surhedsgrad og mindr bitter og mildere smag.

  60,00 DKK
Facebooklinkedin

Tilmeld nyhedsbrev