250,00 DKK

In Stock

Randox enzymatiske præcisionsanalyser inkl. kvalitetskontrol med tilknyttede Randox analyse-kit. Kan bruges til analyse af syreindhold i most, cider og vin.
Kræver kun 1 ml. prøve pr. analyse. Prøverør fremsendes ved bestilling. 


Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vinosigns.dk/public_html/wp-content/themes/abshop/woocommerce/single-product/meta.php on line 26

Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vinosigns.dk/public_html/wp-content/themes/abshop/includes/framework/woocommerce/woo-functions.php on line 1303
SKU: RX-07 Category:

Beskrivelse

Randox -AT7304- AceticAcid analysis

Eddikesyre (Acitic Acid på engelsk) kan dannes ud fra ethanol ved en kemisk oxidation.  Ved en kemidsk oxidation af ethanal dannes først acetaldehyd (første trin i oxidationsprocessen), som man også kan analysere for som markær for oxidation.  Slutproduktet ved kemisk oxidation af ethanol er dog eddikesyre, også kaldet ethansyre.
Den mest almindelige årsag til eddikesyredannelse i vin, skyldes dog kontaminering med eddikesyre bakterier, såkalte Acetobacter, der finder overalt, men kræver ilt (oxygen) for at kunne formere sig.  Derfor er det vigtige at udelukke ilt fra vinen og most, ved altid at arbjde i lukkede beholdere. Sulfit selv i mindre mængde dræber eddikesyrebakterier,  der er bl.a. derfor man sulfitere sin vin som en konservering/forebyggelse  mod eddikesyrebaktterier og andre skablige bakterier.

Eddikesyre indholdet i en vin kan bestemmes på flere måder, men der findes p.t. ingen simpely hurtigmetode til bestemmelse af eddikere. 
Oftest bestmmes eddikesyre som den såkaldt flygtige syre (Volatile Acid på Engelsk – forkorte VA).  Eddikesyre er flygtigt oh har et lavt kogepunkt, og følget derfor destillatet, ved en alkohol destilling. Destillatet titreres for syreindhold, og lagt størstedelen vil være eddikesyre, sammen med gansk små mængder af andre flygtige syre, som myresyre (methansyre), propionsyre (propansyre) og smørsyr (butansyre). 

Hvis eddikesyre indholdet begynder at udgøre mere end 10% af totalsyren i most, cider og vin, har man typisk et hygiejnisk problem, eller for meget oxidation i sin vinificeringsproces.
VA ller eddikesyreindholdet bør ikke overstige 0.3 g/L, og ved 0.8 g/L kan de fleste sensorisk smage og dufte eddiksyre,

Den præciseog bedste måde at bestemme eddikesyre indholdet på er ved de såkaldte biospecifikke enzymatiske metoder, som kræver kostbart udstyr, og en vis laboratoriearbejde erfaring. Der findes således analysemarkedet adskillige enzymatiske kits til bestemmelse af eddikesyreindhold, men alle kræver kostbart laboraorieudstyr  (spektrofotometer, pipetter, inkubatorer etc)

Jeg henviser til min artikel i Vinpressen, December 201, og Annalyseudstyr og analysemetoder, se tabel 2 for analysmetoder for eddikesyre.
C.-H. Brogren – Analyser Del 1 – Vinpressen_2019_6_web (14-18)-komprimeret

 

Tilmeld nyhedsbrev