-
ACIDOMETER VINOFERM 013.049.2_MAN_NL-FR-EN-DE_AcidometervinofermAcidometret fra VinoFerm et forbløffende let at anvende men svær at aflæse isøær til rødvine, Kittet består af et cylinder-måleglas hvori 5 ml prøve afmåles. En Titrator-opløsningen med base tilsat en blåt indikator anvendes ved måling af total syre (TA), og slår om til farveløs i sur opløsning, men bliver mørkeblå ved overskud af base. Syretallet aflæses direkte ud fra det antal ml til Blå titratorvæskre. Tilsvarende kan frit sulfat måles ved samme kit ved anvendelse af en iod-holdig rød titratoropløsning, men har gange titratormængden med 10 for angivelsen af fri sulfirindhold i g/L.
En endnu enklere metode til bestemmelse af syretal oh frit sulfit findes i Accuvin QuickTest (se dette).
En noget vanskeligere men mere præcis bestemmelse kan foretages efter lignende pricipper ved amperimetriske pH og Redox elektroder.
En mere præcis og akrediterbar bestemmelse er de specifikke enzymatisk spektrofotometriske metoder som udføres med VinoSigns Randox analyser.
Endvidere udbyder Foss Electric FT-NIR optiske analyser for syre og sulfit, men de ligger i en helt anden priklasse.Manual til syre og fri sulfitmålig: ACIDOMETER VINOFERM 013.049.2_MAN_NL-FR-EN-DE_Acidometervinoferm
112,51 DKK -
Acidometret fra VinoFerm et forbløffende let at anvende men svær at aflæse isøær til rødvine, Kittet består af et cylinder-måleglas hvori 5 ml prøve afmåles. En Titrator-opløsningen med base tilsat en blåt indikator anvendes ved måling af total syre (TA), og slår om til farveløs i sur opløsning, men bliver mørkeblå ved overskud af base. Syretallet aflæses direkte ud fra det antal ml til Blå titratorvæskre. Tilsvarende kan frit sulfat måles ved samme kit ved anvendelse af en iod-holdig rød titratoropløsning, men har gange titratormængden med 10 for angivelsen af fri sulfirindhold i g/L.
En endnu enklere metode til bestemmelse af syretal oh frit sulfit findes i Accuvin QuickTest (se dette).
En noget vanskeligere men mere præcis bestemmelse kan foretages efter lignende pricipper ved amperimetriske pH og Redox elektroder.
En mere præcis og akrediterbar bestemmelse er de specifikke enzymatisk spektrofotometriske metoder som udføres med VinoSigns Randox analyser.
Endvidere udbyder Foss Electric FT-NIR optiske analyser for syre og sulfit, men de ligger i en helt anden priklasse.312,51 DKK -
Dette apparat måler ved FT-NIR spektroskopi alkohol-indholdet (ethanol) i vin, cider, most, øl m.v. på få minutter.
Anton-Paar XDLIA022EN_B_ApplFlash_Your_samples_in_our_focus
Alcolyzer Wine M:ME – Wine Analysis System : Anton-Paar.com
250.000,00 DKK -
Alpha II wine analyzer fra Bruker er et alternativt til en dobbelt så dyr Winescan fra Foss, eller lidt dyrere Antob Paar Lyza 5000 wine analyzer..
FTIR analyser er brugt i mange forskellige applikationer, f.eks. som vist i nedenstående video for test af plastik-kvalitet. Alpha II apparat kan således måle både på flydende prøver som most, vin og cider, men også på faste prøver f.eks. sedimeteret gær (Lees). Der findes desværre endnu ikke en specific demo-Video for den nyudviklede Wine Analyzer Alpha II.
En introductionsvideo om Bruker analytiske expertise kan ses herunder:
312.500,00 DKK -
En automatislk biosensor fra BioLan i Bilbao , Spanien, til hurtig og simpel kontrol af høstede druer for glucoronsyre (Botrytis). Resultatet kan udprintes
An automatic biosensor for controlling the quality of incoming grapes with no need for injections for sample preparation: the equipment analyses gluconic acid levels quickly, automatically and simply. The results can also be printed out.
Se Biowine 500 brochuren(på spansk) her: FICHA TECNICA BIOWINE 500 V.17.1.E.pdf
Se den generelle Biowine flyer her: FLYER BIOWINE.pdf
75.000,00 DKK -
Biowine 3000 – er NYESTE bordmodel biosensor udviklet af BioLan i Bilboa, Spanien, til måling af Æblesyre (modningsmarkør samt parameter ved malolaktisk gæring) og Glucoronsyre (Botrytis marrkør), som kan måles før, under og efter gæring i vin-, cider og ølfremstilling.
Mens Æblesyre er en kvantitativ markær under modningsprocessen, er Glucoronsyre en markør for Botrytis svampe kontaminering af druer.
Biosensoren kasn også måle fermenterbar sukker (glucose+fruktose) (RESTSUKKER)Se Biowine 300 brochuren – den ældre model (på spansk) her:FICHA TECNICA BIOWINE 300 V.17.1.E.pdf
Se den generally Biowine Flyer (på spansk) her: FLYER BIOWINE.pdf
The BIOWINE3000 provides fast, simple, accurate, cheap measurements of various parameters of must or wine which are key in determining final product quality, using just a pipette to inject must or wine samples into the unit’s electrochemical cell. Specifically, the BIOWINE3000 can analyse the following:
- Gluconic acid
- Malic acid
- Lactic acid
- Final sugars (fermenting sugar)
- Sachharose
- Histamine
0,00 DKK -
Denne italienske biosensor udgør et kvantespring inden for juice, cider, øl og vinanalyser.
Det lille amperimetriske biosensor apparet er batteribrevet og let at anvcende uden laboratorieerfaring..
Der udbydes her 2 forskellige biosensorer relevant inden for fremstilling af øl, cider og vin, nemlig en ethanol og en æblesyre analyse, mens flere andre parametre er under udvikling.
Disse biosensorer har en holdbarhed på 6 måneder i køleskab, og hver sensor kan måle 6 susseccive prøver- Et ethanol kit indeholder 10 sensorer eller svarende til 60 analyser. Tilsvarende for æblesyren. Pris pr. analyse ca. 20 kr. Apparatet koster ca, 25.000 kr (hør efter tilbud)
Desværre kan denne smarte biosensor ikke måle fri SO2 (sulfit), men iden forbindelse hermed, samarbejder jeg med den tjekkiske professor Karel Vytras, om udvikling af e sådan sulfit biosenor.
VinoSigns kommer også til at tilbyde både ethanol og æblesyre analysen udført med dette apparat, som et analyseservice tilbud.31.250,00 DKK -
Biowine 300 – er en bordmodel biosensor udviklet af BioLan i Bilboa, Spanien, til måling af Æblesyre (modningsmarkør samt parameter ved malolaktisk gæring) og Glucoronsyre (Botrytis marrkør), som kan måles før, under og efter gæring i vin-, cider og ølfremstilling.
Mens Æblesyre er en kvantitativ markær under modmingsprocessen, er Glucoronsyre en markør for Botrytis svampe kontaminering af druer.Se Biowine 300 brichuren (på spansk) her:FICHA TECNICA BIOWINE 300 V.17.1.E.pdf
Se den generally Biowine Flyer (på spansk) her: FLYER BIOWINE.pdf
The BIOWINE300 provides fast, simple, accurate, cheap measurements of various parameters of must or wine which are key in determining final product quality, using just a pipette to inject must or wine samples into the unit’s electrochemical cell. Specifically, the BIOWINE300 can analyse the following:
- Gluconic acid
- Malic acid
- Lactic acid
- Final sugars
- Sacarose
- Histamine
87.500,00 DKK -
Denne meget simple teststrimmel immunostick kvalitative test for Botrytis er billig og simpel i brug. Testsystemmet er baseret på specifikke antistoffer og et et såkaldt immunostick immunoassay.
Firmaet EnviroLogix udvikler og fremstiller en lang række immunoassays af lignende type, og har også en reader, der kan gøre testen mere kvantitativ.
Ønskes mere kvantitative Botrytis test, henvises til Biosensor BioWine 500 og BioWine 300 analyserne, som er vist under Analyseudstyr.3.750,00 DKK