-
Quick test MANUAL Accuvin_D-Lactic-Acid Insert
Youtube Demo video for Accuvin Quick test for D-mælkesyre (kontamineringstest) her.
500,00 DKK -
Quick test MANUAL Accuvin_D-Lactic-Acid Insert
Youtube demovideo for Accuvin Quick test, D-mælkesyre (kontamineringstest) her.
2.000,00 DKK -
Quick test MANUAL Accuvin_D-Lactic-Acid Insert
Youtube demovideo for Accuvin Quick test, D-mælkesyre (kontamineringstest) her.
1.000,00 DKK -
Quick test MANUAL Accuvin_D-Lactic-Acid Insert
Youtube demovideo for Accuvin Quick test, D-mælkesyre (kontamineringstest) her.
1.500,00 DKK -
En malolaktisk behandling af most eller vin har virket, hvis dette L-æblesyre testkit kun kan påvise en meget lav eller ingen æblesyre overhovedet i den behandlede prøve. Testkittet er derfor specifikt beregnet til at påvise om en malolaktisk behandling har virker eller ej. :
Inkluderet i dette testkit for 10 test er, ud over de 10 teststrips og de 10 store (lange) prøvepipette, yderligere indlagt en lille pose med 1 stk 10 gange fortydingstubes (med grøn låg) samt små 20 ul prøve pipetter. En prøve fortynding på 10 x foretages ved at overføre en prøv (20 ul) med den lille pipette til fortyndingsrøret (med grønt låg), blande, og derfra udtage den nu 10 x fortyndede prøve med den store pipette, og påsætte denne testprøve til stofpuden på bagsiden af teststrimlen. Efter nogle minutter aflæses farven i det runde felt på modsatte side af strimlen, der sammenholdes med farveskalaen til beholderen på teststrimmel-beholderen eller et medfølgende testkit farveskala-kort, der viser farven ved koncentration af L-æblesyre fra 0 til 500 mg/L (alias 0-0,5 g/L L-æblesyre).
Det højeste indhold af L-æblesyre i prøver er karakteriseret ved en mørkviolet farve, og et lavt eller intet indhold af L-æblesyre i prøven svarer til en farveløs eller meget svag violet teststrimmel i det runde aflæsningsfelt.Ønskes L-æblesyre indholdet målt i ren most eller færdig vin fremstillet uden en malolaktisk gæring, skal mosten eller vinprøven først fortyndes 10 x, før det er muligt at måle indholdet af L-æblesyre, idet indholdet i most eller vin typisk vil ligge mellem 2- 5 g/L (0-5000 mg/L) i L-æblesyre-indhold. . Ved at fortynde most eller vinprøven 10 x nedbringes koncentrationen før analyse til mellem 0-0.5 g /L , som dermed kommer til at ligger inden for kittets måleområde 0-0.5 g/L.
Kittet er således specielt beregnet til at se om en malolaktisk gæring har fundet sted i vinen, enten helt spontant eller efter tilsætning af malolaktiske bakterier. Til danske vine med ofte højt æblesyreindhold anbefales det, at bruge Chr-Hansens CH-Sparta eller CH-11 malolaktisk bakterier , der begge er aktive helt ned ti pH=2.9-3.0 in most eller vin. Alternativt kan most eller vin i stedet afsyres med kalk (calcium carbonat) elle deacide (di-salt metoden), hvor ca. 1 g/L afsyrung typisk vil hæve pH med ca. 0.1 pH enhed. Hvis en færdig vin (f.eks. en rødvin) med pH>3.2 ønskes malolaktisk gæres anbefales det at bruge Lallemand’s Malotaps, som er en tabletbaseret meget stabil version af Oenococcus Oeni bakterier.
Chr-Hansen Sparta , som kun VinoSigns forhandler. Er det eneste malolaktiske bakteriestamme, der kan anvendes til MLF på syre vine med pH 2.8-3.0., hvilkwt ikke er usædvanligt i Danmark/Skandinavien.
500,00 DKK