Sort By:
View:
  • Det er både uprofessionelt og ukorrekt af bruge Kalium-meta-bi-sulfit (KMS) eller andre former for Kaliumsulfit til konservering af færdige vine og for så vidt også uhensigtsmæssig at bruge KMS ved forebyggelse af oxidation af most og under fermentering. Årsagen er at tilførte Kalium-ioner jo medfører nydannelse af vinsten i flaskerne efter tapning (kun druevine med vinsyre) , da udfældningen af vinsten er en langsommelig proces. 
    Derfor anbefaler Pumpton College i Brighton, Comittee Interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC) at bruge Ammoniumbisulfit, som fås i en lang række forskellige koncentrationer i vandig opløsning, klar til direkte tilsætning. 

    VinoSigns lagerfører IOC’s Ammoniumbisulfit 150g/L SO2  i 10 L dunke til producenter, men også mindre portionen aliqouteret i mindre plastflaske på 100 mL, 500mL og 1 L  

    Opløsningen – klar til brug – indeholder 150 g/L total SO2 og 40 g/L total NH3
    DATABLAD for IOC 

    s Ammoniumbisulfit 150 g/L ses her: FT BISULFITE D AMMONIUM 150 (EN)

    Dosering ved brug af “AmmoniumBisulfit  150”:

    1 L pr. 1000 L Vin  (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)
    100 mL pr.  100 L Vin (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)

    500 mL pr. 1000 L Vin (2000x fortyndet) svarer til 75 mg/L total SO2 (TSO2)
    50 ml pr. 100 L Vin (2000x fortyndet) svare til 75 mg/L  total SO2 (TSO2)

    250 ml pr.  1000 L (4000x fortyndet) svarer til 37,5 mg/L total SO2 (TSO2)
    25 ml  pr.  100 L Vin (4000x fortyndet) svarer til 37,mg/L total SO2 (TSO2)

    100 ml pr 1000 L (10.000x fortyndet) svarer til  15 mg/L total SO2 (TSO2)
    10 mL pr. 100 L  (10.000x fortyndet) svarer til 15 mg/L total SO2 (TSO2)

    Plumpton forskrift for anvendelse af Ammoniumbisulfit kan findes her: PLUMPTON 2023 Student notes – Principles of Sparkling Wine[63]
    Plumpton Protocols 2023

     

     

    2.500,00 DKK
  • Bøkser – reduktiv gæring – en en alvorlig vinificeringsfejl, der fører til dannelse af ubehagelige og ildelugtende svovlforbindelse. 

    IOC’s “Solutioin 700” er ideel til behandling af Bøkser, idet det indeholder kobberioner, der udfælder sulfider samt citronsyre, m.m.

    Se specifikastion databladet her: FT SOLUTION 700 (EN)

    375,00 DKK
  • “Solution ST” fra IOC indeholder tanniner og kobbersulfat, og udviser således både en effekt som antioxidant og kan forebygger og helbreder bøkser (reduktion gæring).
    IOC’s Solution ST bør tilsættes sammen med Riddlingsmiddel, så som Clarifiant XL (bensonit+silikarter) og Clarifiant S (ren bensonit) fra IOC, eller CampactLees (SektKlar) fra Erbslöh (kun silikater)

    IOC – FT SOLUTION ST (EN)

    Virker på helt samme måde som som anti-Bøkser midler fra Erbslöh , – se også under produkterne “KupFat” og “KupZit”, samt “Ferrozin”.

    218,75 DKK
  • Fluefangeren- består af en limplade md duftstoffer der tiltrækker fluerne. En limplade kan monteres i forbindelse med en varmelampe der også tiltrækker fluerne.

    62,51 DKK
  • Bananfluer er bærere af bl.a. eddikesyrebakteriermen også andre for vinen skabelige bakterier. En banan-fluefælde kan bruges til at tiltrække bananfluer, og virker på denne måde som en indikator for forekomst af bananfluer i vineriet. Den lille æggeformede beholder  indsamlet og fanger banafluerne grundet den duft a vineddike beholderen indeholder. Ved større forekomster må der sprayes med  “Fluestop” – også en dansk prodikt fra TANACO.

    62,51 DKK
  • Mikrokrystallinsk renset vinsten (kaliumhydrogentartrat, kaliumbitartrat) – anvendes ved kuldestabilisering af vin under navnet “Cream of Tartar”.

    IOC (Institut Oenologie de Champagne) forhandler dette produkt under betegnelse “Creme de Tartra”

    Se IOC Specifikation datablad for “Creme de Tartar” her: FT CREME DE TARTRE MICRONISEE (EN)

    “Cream of Tartra” initierer og stabiliseres kuldestabiliseriongen af vin og mousserendegrundvin, og tilsættes således inden  en kuldestabilisering for at fremme og afslutte denne proces hurtigt og effektivt.

    Cream og Tartra findes også anvendes inden for amerikansk og britisk bagekunst.

    312,51 DKK
  • “Fluestop” er et utroligt effektiv midler i bekæmpelsen af bananflueangreb i mosterier, vinerier og brygerier. Bananflyer i vineriet kan være hovedårsagen til eddikestik i vinfremstilling. Bananfluer bære rundt på bl. a. eddikesyrebakterier (Acidobacter) , som hvis de kommer i kontakt med modst og vin, kan initieres en stigende eddikesyre-dannelse i vinen. .

    Denne spraydåse fra det danske firma TANACO, indeholder stoffet. Den indeholder stoffer der dræber fluer, myg, hvepse og andre flyvende og kravlende insekter. Må anvendes i storkøkkener, men ikke i stalde, fjerkræhuse, væksthuse og lignende . Spraydåsen må ikke opbevares sammen med levnedsmidler.  Indeholder de aktive stoffer pyrethin (0.25%), permetyhrin (0,20%), piperonylbutoxid (1.1%), samt alkaner som bærestoffer. Kan frmkalde allergiske reaktioner. 

    156,25 DKK
  • “Fluestop” er et utroligt effektiv midler i bekæmpelsen af bananflueangreb i mosterier, vinerier og brygerier. Bananflyer i vineriet kan være hovedårsagen til eddikestik i vinfremstilling. Bananfluer bære rundt på bl. a. eddikesyrebakterier (Acidobacter) , som hvis de kommer i kontakt med modst og vin, kan initieres en stigende eddikesyre-dannelse i vinen. .

    Denne spraydåse fra det danske firma TANACO, indeholder stoffet. Den indeholder stoffer der dræber fluer, myg, hvepse og andre flyvende og kravlende insekter. Må anvendes i storkøkkener, men ikke i stalde, fjerkræhuse, væksthuse og lignende . Spraydåsen må ikke opbevares sammen med levnedsmidler.  Indeholder de aktive stoffer pyrethin (0.25%), permetyhrin (0,20%), piperonylbutoxid (1.1%), samt alkaner som bærestoffer. Kan frmkalde allergiske reaktioner. 

    250,00 DKK
  •  Winescan S02 apparat kan ikke købes hos VinoSigns , men vi rådgiver gerne om anskaffelse af analyseudstyr til vinerier og ciderier.

    VinoSigns udbyder i samarbejde med svenske Flädie WineLab & Analysis (Flädie Mat og Vingård, Bjärred, Skåne, Sverige) multidata druemost- og vinanalyser udført på et moderne WineScanTM SO2  apparat. (se nærmere på hjemmesiden under menuen “Analaysesevice” 

    For en oversigt over tilgængeligt analyseudstyr til Vin og cider se gerne mine to ooversigtsartikler om Vin- og Cideranalyser i Vinprerssen:

    C.-H. Brogren – Analyser Del 1 – Vinpressen_2019_6_web (14-18)-komprimeret
    C.-H. Brogren – Analyser – Del 2 – Vinpressen_2020_1_pp22-26.pdf

    Apparatet på Flädie Vingård i Sverige er f.eks.  kalibreret til at måle ialt 14 analytiske parametre, inkl. frit og total sulfit:

    1. Densitet (D) i g/ml
    2. Alkohol (ALC) i %vol
    3. Reducerende sukker -glucose/fructose (RS) i g/l
    4. Surhedsgrad pH
    5. Total syre (TA) i g/L som vinsyre
    6. Vinsyre (TartA) i g/L
    7. Æblesyre (MA) i g/L
    8. Mælkesyre (LA) i g/l
    9. Citronsyre (CA) i g/l
    10. Flygtige syrer, primært eddikesyre (VA) i g/L
    11. Glycerol (GLY) i g/L
    12. FolinC indeks (FI)
    13. Frit sulfit (FSO2) i mg/L
    14. Total sulfit (TSO2) i mg/L

    937.500,00 DKK
  • IOC – Institut de Oennologie de Champagne – har udviklet hele to typer GLUTAROM – som er inaktiveret reducerende Glutathione holding tørgær.

    Dette produkt svarer til Lallemand GLUTASTAR (se datasdheet her for Glutastar: Lallemand GLUTASTAR og Lafforts POWERRLKEES-LIFE (se data sheet her: FP_EN_Powerlees_Life

    Glutarom , Glutarom EXTRA , Powerlees og GLUTASTAR har samme stabiliserende forebyggende virkning på tilsat Sulfit under lagring, hvilket betyder at den anti-oxidante virkning forlænges og bevares når GLUTAROM tilsættes.

    Læs mere på disse 6 sider om Glutarom virkning og virkemåde samt om udfordringen med at fremstille sulfitfri vin::https://www.perdomini-ioc.com/en/perdominews/sulphite-free-wines-can-it-be-done/ 

    GLUTAROM tilsættes druemosten ved gæringen start og er tilsat vinen ned alm indeling til højt Sulfitindhold. Glutarom stabilisere farve, aromastoffer og forebygger landtidsvirkende oxidation ved at forlænge sulfit anti-oxidative egenskabere. Glutarom er rig til peptide glutahthion  der stabilisere anti-oxidation. Glutarom stabilisere også farve og aroma, der ligeledes påvirkes af langsom Oxidation.  Glutaron/Glutastart erstatter ikke sulfit anti-pxidative virkning, men forlænger sulfidets virkning.

    GLUTAROM er til vine med almindelig til høj indhold af Sulfit (50-100 mg/L, alias 50-100 ppm
    Datablad ses her med anvendelse og egenskaber samt dosering : FT GLUTAROM (EN)

    IOC Glutarom – Partner S.A

     GLUTAROM EXTRA er specielt ´beregnet til vine med lavt indhold af sulfit (4 – 15 mg/L, 4-15 ppm)f.eks. Grundvined til mousserende vin, eller økologiske vine. (se dette produkt nærmere beskrevet på hjemmesiden)
    Datablad her og anvendelse og egenskaber samt doserting : FT GLUTAROM EXTRA (EN)

    Her en kort beskrivelse på engelsk om Glutarom:
    To preserve the freshness and aromas of white wines
    Glutarom is made up of cellular crusts which are naturally rich in glutathione.
    With its antioxidation properties, GLUTAROM prevents faulty aromatic ageing in white whines and the loss of fruity aromas in young wines.
    A natural source of polysaccharides, it improves the volume in white wines.

    Se hvad du skal/kan bruge til fremstilling af mousserende vin og cider: Fiche-PRODUITS-VINS-EFFERVESCENTS-EN

    475,00 DKK
  • IOC – Institut de Oennologie de Champagne – har udviklet hele to typer GLUTAROM – som er inaktiveret reducerende Glutathione holdig tørgær. Glutarom , Glutarom EXTRA og Laffort Powerless-LIFE og Lallemand GLUTASTAR har samme stabiliserende forebyggende virkning på tilsat Sulfit under lagring, hvilket betyder at den anti-oxidante virkning forlænges og bevares når GLUTAROM tilsættes.

    Læs mere på disse 6 sider om Glutarom virkning og virkemåde samt om udfordringen med at fremstille sulfitfri vin::https://www.perdomini-ioc.com/en/perdominews/sulphite-free-wines-can-it-be-done/

    GLUTAROM tilsættes druemosten ved gæringen start og er tilsat vinen ned alm indeling til højt Sulfitindhold. Glutarom stabilisere farve, aromastoffer og forebygger landtidsvirkende oxidation ved at forlænge sulfit anti-oxidative egenskabere. Glutarom er rig til peptide glutahthion  der stabilisere anti-oxidation. Glutarom stabilisere også farve og aroma, der ligeledes påvirkes af langsom Oxidation.  Glutaron/Glutastart erstatter ikke sulfit anti-pxidative virkning, men forlænger sulfidets virkning.

    GLUTAROM er til vine med almindelig til høj indhold af Sulfit (50-100 mg/L, alias 50-100 ppm
    Datablad ses her med anvendelse og egenskaber samt dosering : FT GLUTAROM (EN)

     GLUTAROM EXTRA er specielt ´beregnet til vine med lavt indhold af sulfit (4 – 15 mg/L, 4-15 ppm)f.eks. Grundvined til mousserende vin, eller økologiske vine. (se dette produkt nærmere beskrevet på hjemmesiden)
    Datablad her og anvendelse og egenskaber samt doserting : FT GLUTAROM EXTRA (EN)

    Her en kort beskrivelse på engelsk om Glutarom:
    To preserve the freshness and aromas of white wines
    Glutarom is made up of cellular crusts which are naturally rich in glutathione.
    With its antioxidation properties, GLUTAROM prevents faulty aromatic ageing in white whines and the loss of fruity aromas in young wines.
    A natural source of polysaccharides, it improves the volume in white wines.

     

    100,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev