Sort By:
View:
  • Dobbeltsalt afsyringsmetoden er den mest anvendte til nedbringende af syrekoncentrationen
    Begge afsyringsmetoder med dobbeltsalt og enkeltsalt fjerne først og fremmest vinsyren ved en udfældning af respektivt calcium-tartrat  eller kglium-tartrat (begge tungsopløselige salte af vinsyre, men calciumcarbonatet neutraliserer også æblesyren, ved dannelse af calciummalat, som dog er letopløselig og IKKE fælder ud.  Således udfældes æblesyre ikke og fjernes derfor ikke fra mosten eller vinen, men pH kan sænkes ved at den dannelse kulsyre, der dannes når calciumionen reagere med malationen, og fuser af som CO2 (H2O), og det betyder en begrænset stigning i pH. Reelt set kan æblesyre kun fjernes ved en klasisk malolaktisk gæring under dannelse ag mælkesyre, eller ved brug af en maloethanolisk gærtype, så som VinoFerm BioFermMalic, Lallamand Lalvin 71B, eller Lallemend Uviferm SVG, der omdanner en del af den tilstedeværende æblesyre til ethanol, Alt afhængig af gæringsbetingelserne kan der være taæe om en fjernelse af æblesyren på fgra 10-50%

    Bemærk: Æblesyrekoncentreattionen i most eller vin kan enkelst bestemmes med Accuvin’s Quick-test for Malic Acid (MA) evt efter fortynding 1:10 eller 1:20, det måle området for Accuvin MA kittte er 0-0,5 g/L, og det forventede indhold af æblesyre i most of vin (før en MLF) oftest ligger på 4-8 g/L, Accuvin kittet er jo beregnet til at teste for om en malolaktisk gæring har virket (derfor er måleområdet i det lave område).

    Alternativt kan æblesyre måles med et Reflektometer (e.g. Merck’s RQFlex-10 eller RQFlex-20 som er simplet at bruge, eller med en Tectronik Senzytec2 biosensor udviklet til æblesyremåling og til ethanolmåling, samt selvfølgelig osgå ved en FOSS Winescan eller ANTON PASRR Wineanalyzer NIR analyse (kostbart udstyr). Den meste nøjagtige m,åde at måle æblesyre indhold i most og vin vil dog altid være de matrix uafhængige enzymatiske metoder, som kræver en optisk spektrometrisk måleudstyr.

    Se mine artikler i Vinpressen i 2019 om Analysere – Del 1 og Del 2 (artiklerne kan downloades som pdf-filer fra Home – Vinosigns hejmmesidens forside…

    93,75 DKK
  • Fra IOC’s professionelle og omfattende  produkt portefølje har VinoSigns udvalgt dette  produkt med helt unikke egenskaber.  Igen igen er vi imponeret over IOC produkternes professionelle performance: Vi anbefaler derfor brug af —-

    ST-ACTIVIT-AD-EN-rev-2022

    400,00 DKK
  • Fra IOC’s professionelle og omfattende  produkt portefølje har VinoSigns udvalgt dette  produkt med helt unikke egenskaber.  Igen igen er vi imponeret over IOC produkternes professionelle performance: Vi anbefaler derfor brug af —-

    For the co-inoculation and must with low deficiencies
    ACTIVIT NAT is a fermentation activator made up exclusively of inactivated yeasts. This 100% natural activator provides amino acids, small peptides and stress resistance factors that are absorbed by the yeasts throughout alcoholic fermentation.ACTIVIT NAT provides balanced alcoholic fermentation (contrary to ammonium salts) and a well-defined end to alcoholic fermentation.ACTIVIT NAT also contributes to the organoleptic quality of the wine and reduces risks of the production sulphur compounds.

    FT ACTIVIT NAT (EN)

    400,00 DKK
  • Fra IOC’s professionelle og omfattende  produkt portefølje har VinoSigns udvalgt dette ØKOLOGISKE gærnæringsprodukt med helt unikke egenskaber ved vanskellige men også helt almindelige vinificeringer. Igen igen er vi imponeret over IOC produkternes professionelle performance: Vi anbefaler derfor brug af —-

    ACTIVIT O – økologisk gærnæring

    Institut de Oenologie de Champagne (IOC) har udviklet dette komplette gærnæringspræparat, der er specielt udviklet til økologisk vinfremstilling.
    VinoSigns har specielt udvalgt dette ØKOLOGISK gærnæringsprodukt fra IOC’s professionelle produktportefølje, der opfylder alle krav til komplet gærnæring hos professionelle vinmagere og ønologer.

    For top quality fermentation
    ACTIVIT O is a 100% organic balanced nutrient, essential for grapes to express their aromatic potential.

    FT ACTIVIT O (EN)

    500,00 DKK
  • Fra IOC’s professionelle og omfattende  produkt portefølje har VinoSigns udvalgt dette gærnæringsprodukt med helt unikke egenskaber ved vanskellige men også helt almindelige vinificeringer. Igen igen er vi imponeret over IOC produkternes professionelle performance: Vi anbefaler derfor brug af —-

    ACTIVIT – klassisk komplet gærnæring

    Institut de Oenologie de Champagne (IOC) har udviklet dette komplette gærnæringspræparat, der er specielt udviklet til klassisk vinfremstilling.
    VinoSigns har specielt udvalgt dette gærnæringsprodukt fra IOC’s professionelle produktportefølje, der opfylder alle krav til komplet gærnæring hos professionelle vinmagere og ønologer

    For musts with significant deficiencies and fermentation halts
    ACTIVIT is made up of Diammonium phosphate, inactivated yeasts and thiamine.
    It therefore supplies available nitrogen, vitamins and acts as a detoxificant.
    The proportions of each components are perfectly suited to the treatment of difficult musts with significant deficiencies.

    FT ACTIVIT (EN)

    400,00 DKK
  • Manuel afstilker med drueknuser importeret fra Polsinelli i Italien.
    Ring på 20416240 for lagerbeholdning. Vi har ikke plads til at have 9 forskellige modeller af afstikkere på lager.  Denne model er VinoSigns billigste 
    afstilker, men vi får også lejlighedsvis  brugte afstikkere i Kommissionssalg, så se også under kommissionssalg.

    Denne manuelle afstilker findes desværre IKKE i en rustfri INOX udgave, da en sådan model ville være dobbelt så dyr. 

    Vignosigns har importør-aftaler med en lang række italienske firmaer, så som Polsinelli, Spagni, Ferrari Group, Steellin, Tenco, Enolandia,  m.fl.  og importerer på bestilling alle produkter fra disse vinificeringsudstyr-firmaer i Italien med op til 35% importørrabat.

    Se firmaernes Produkt-kataloger her: 
    Polsinelli Catalog 2006
    SPAGNI LISTINO 58 20 2018
    Ferrari Group s.r.l. – ENOLOGIA : HOME BREW : GIARDINAGGIO : NAUTICA : ARREDO CASA E GIARDINO : IRRO

    3.125,00 DKK
  • Det er både uprofessionelt og ukorrekt af bruge Kalium-meta-bi-sulfit (KMS) eller andre former for Kaliumsulfit til konservering af færdige vine og for så vidt også uhensigtsmæssig at bruge KMS ved forebyggelse af oxidation af most og under fermentering. Årsagen er at tilførte Kalium-ioner jo medfører nydannelse af vinsten i flaskerne efter tapning (kun druevine med vinsyre) , da udfældningen af vinsten er en langsommelig proces. 
    Derfor anbefaler Pumpton College i Brighton, Comittee Interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC) at bruge Ammoniumbisulfit, som fås i en lang række forskellige koncentrationer i vandig opløsning, klar til direkte tilsætning. 

    VinoSigns lagerfører IOC’s Ammoniumbisulfit 150g/L SO2  i 10 L dunke til producenter, men også mindre portionen aliqouteret i mindre plastflaske på 100 mL, 500mL og 1 L  

    Opløsningen – klar til brug – indeholder 150 g/L total SO2 og 40 g/L total NH3
    DATABLAD for IOC 

    s Ammoniumbisulfit 150 g/L ses her: FT BISULFITE D AMMONIUM 150 (EN)

    Dosering ved brug af “AmmoniumBisulfit  150”:

    1 L pr. 1000 L Vin  (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)
    100 mL pr.  100 L Vin (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)

    500 mL pr. 1000 L Vin (2000x fortyndet) svarer til 75 mg/L total SO2 (TSO2)
    50 ml pr. 100 L Vin (2000x fortyndet) svare til 75 mg/L  total SO2 (TSO2)

    250 ml pr.  1000 L (4000x fortyndet) svarer til 37,5 mg/L total SO2 (TSO2)
    25 ml  pr.  100 L Vin (4000x fortyndet) svarer til 37,mg/L total SO2 (TSO2)

    100 ml pr 1000 L (10.000x fortyndet) svarer til  15 mg/L total SO2 (TSO2)
    10 mL pr. 100 L  (10.000x fortyndet) svarer til 15 mg/L total SO2 (TSO2)

    Plumpton forskrift for anvendelse af Ammoniumbisulfit kan findes her: PLUMPTON 2023 Student notes – Principles of Sparkling Wine[63]
    Plumpton Protocols 2023

     

     

    2.500,00 DKK
  • HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
    Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.

    Ammonium bisulfit er en most -og vin-konserverende vandig opløsning af  NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..

    Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.

    Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.

    VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.

    Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.

    Se datasheet  for produktet her:
    FT_EN_Bisulfite_NH4_150
    FDS_EN_Bisulfite_NH4 

     

     

     

    500,00 DKK
  • HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
    Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.

    Ammonium bisulfit er en most -og vin-ko

    nserverende vandig opløsning af  NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..

    Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.

    Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.

    VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.

    Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.

    Se datasheet  for produktet her:
    FT_EN_Bisulfite_NH4_150
    FDS_EN_Bisulfite_NH4 

    Ammoniumbisulfit opløsninger er holdbar i ca. 2 år., hvilket er 6 længere end opløsninger af frit SO2 i vand (se under Sulphur Solution 6)

     

     

    125,00 DKK
  • HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
    Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.

    Ammonium bisulfit er en most -og vin-konserverende vandig opløsning af  NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..

    Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.

    Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.

    VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.

    Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.

    Se datasheet  for produktet her:
    FT_EN_Bisulfite_NH4_150
    FDS_EN_Bisulfite_NH4 

    Ammoniumbisulfit opløsninger er holdbar i ca. 2 år., hvilket er 6 længere end opløsninger af frit SO2 i vand (se under Sulphur Solution 6)

     

     

    30,00 DKK
  • HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
    Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.

    Ammonium bisulfit er en most -og vin-konserverende vandig opløsning af  NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..

    Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.

    Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.

    VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.

    Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.

    Se datasheet  for produktet her:
    FT_EN_Bisulfite_NH4_150
    FDS_EN_Bisulfite_NH4 

    Ammoniumbisulfit opløsninger er holdbar i ca. 2 år., hvilket er 6 længere end opløsninger af frit SO2 i vand (se under Sulphur Solution 6)

     

     

     

    75,00 DKK
  • Laffort’s SulfiSpark – er en opløsning af Ammoniumbisulfir og tanniner men en kraftigt antik-oxiderende og konserverende effekt på mousserende grundvine. (base wines) og færdxigew mousserende vine og gider produkter.

    Se datablad  her: FP_EN_SULFISPARK 

    Se sikkerehedsblad her: FDS_EN_Sulfispark

    SULFISPARK®

    Association of ammonium bisulphite and gallic tannins for their antioxidant and anti-oxidase properties.

    SULFISPARK® acts to:
    • Prevent browning of musts.
    • Eliminate or strongly inhibit polyphenol oxidase.
    • Allow safe cold settling by delaying the start of fermentation.
    • Significantly improve the structure and ageing potential of sparkling base wines without making them astringent.

     
     
    500,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev