-
Bentonit er et af de mest udbredte all-around klarringsmidler anvendt ved indledende klarering af most, men også senere i vinificeringsprocessen.
DOSERING: 10-20 gram pr. 10 L, alias 100 g/100 L, alias 1gram/L alias 1 kg/1000 L
100 g = 25 kr (+Kartell neholder 15 kr)
250 g = 50 kr (+ Kartell beholder 20 kr
500 g = 75 kr (+ Kartell beholder 25 kr
1 kg = 100 kr i plastkpose
5 kg = 300 kr i plastpose
10 kg over derover (pris på efterspørgsel og bestilling)Bentonit binder og udfælder (fjerner) proteiner (inkl. enzymer), og bør derfor anvends med omtanke i mousserende vine hvor proteiner er medvirkende ved skum- og bobledannelsen. Bør ligeledes først anvendes efter en evt pektinase behandling af mosten.
250,00 DKK -
Bentonit er et af de mest udbredte all-around klarringsmidler anvendt ved indledende klarering af most, men også senere i vinificeringsprocessen.
DOSERING: 10-20 gram pr. 10 L, alias 100 g/100 L, alias 1gram/L alias 1 kg/1000 L
100 g = 25 kr (+Kartell neholder 15 kr)
250 g = 50 kr (+ Kartell beholder 20 kr
500 g = 75 kr (+ Kartell beholder 25 kr
1 kg = 100 kr i plastkpose
10 kg over derover (pris på efterspørgsel og bestilling)Bentonit binder og udfælder (fjerner) proteiner (inkl. enzymer), og bør derfor anvends med omtanke i mousserende vine hvor proteiner er medvirkende ved skum- og bobledannelsen. Bør ligeledes først anvendes efter en evt pektinase behandling af mosten.
31,25 DKK -
Ebslöh’s Fructozym – er en opløsning af pektinase (1 kg) til Maceration og Ekstraktion, af druer , frugt og bær.
Product description
Fructozym® P is a liquid, highly concentrated pectinase for quick degradation of pectin in fruit mash and fruit juice. Typical applications for Fructozym® P are:
- rapid degradation of pectin in coloured fruit mash and release of valued fruit components
- complete pectin degradation in fruit juices as a prerequisite for clarification and filtration
500,00 DKK -
Malicid (Erbslöh) er et kombineret afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2. Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora CH-Sparta og CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.Vinosigns sælger Malicid (L-Vinsyre E334 og Calciumcarbonatm, CaCO3, renset kalk, E170) i 1 kg pakning.,
Pris for 1000 gra, = 1 kg er sat til 350 kr plus om ønsker leveres i en hygiejning Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris (se billedet).
For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: ERBSLÔH malicid-technical_data_sheet-english-erbsloeh
For anvendelse af Neoanticid henvises til Erbslöh datablad: ERBSLÔH 003.134.20_Neoanticid_SPEC_EN
For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid
437,51 DKK -
Viniflora CH-11 er kendetegnet ved at være en mere syreresistent stamme af Oenococcus Oeni end både Viniflora CH-35 og CH-Oenos. Viniflora CH-11 er udviklet hos Chr-Hansen, og er ikke tidligere markedsført i Danmark, så Vinosigns er først med at tilbyde denne malolaktiske bakteriestamme.
Chr-Hansen er et dansk firma, der er blandt verden førende inden for bl.a. bakterier til levedsmiddelindustrien
125,00 DKK -
Pektinase enzyme er i udstrakt grad benyttes undervej i vinificeringsprocesserne, enten ved start til forklaring af mosten før start af gæring, eller senere i forløbet som klareringsmiddel tilsætningsstof.
Pektinase nedbryder pektiner som sidder i drueskallerne og ofte er en medvirkende årsag til uklar vin.
Pektinasen i Zymex (handelsnavn) er endvidere tilsat maltodextrin (lactose) som stabiliserende stof der øger holdbarheden af produktet.
Zymex er fremstillet af Vinoferm for Brouwland i BengiumDosering:
Ca. 4-8 g pr. 10 kg frugt, most eller vin.
Denne mængde gælder er ved stuetemperatur (20°C) og med en kontakttid på mindst 12 timer. Ved køligere temperatur bruges forlænget behandlingstid eller større mængde enzym, inden gærtilsætning.
Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først ca. 12-24 timer og klareres med Bensonit efterfølgende.Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først og klareres med Bensinit efterfølgende
Pektinase fremstilles af Vinofern for Brouwland i Belgien, og leveres her i 50 gram, 75 gram, 150 gram og 250 gram 100 pakninger, men kan også leves i større mængder med betydelig rabat. VinoSugns leveres “Zymex” i en hygiejnisk Kartell plastikbeholder (fødevaregodkendt) med tæt skruelåg, for bedre opbevaring i køleskab eller på frost, og for længere holdbarhed md et pristillæg på 10 kr.
Læs mere om pektonasebehandling her:
SPECIFIKATIONER:003.060.1 – 003.064.3_SPEC_EN_Pectolytic enzyme Vinoferm Zymex
DATABLAD: Zymex 100g 003.061.962,51 DKK -
Pektinase enzyme er i udstrakt grad benyttes undervej i vinificeringsprocesserne, enten ved start til forklaring af mosten før start af gæring, eller senere i forløbet som klareringsmiddel tilsætningsstof.
Pektinase nedbryder pektiner som sidder i drueskallerne og ofte er en medvirkende årsag til uklar vin.
Pektinasen i Zymex Aroma (handelsnavn) inndeholder også glycosidaser, der frigør sukker-bundne aromastoffer og er endvidere tilsat maltodextrin (lactose) som stabiliserende stof, der øger holdbarheden af produktet.
Zymex aroma er fremstillet af Vinoferm for Brouwland i BengiumSom multiaktivt enzym (pektinase med beta-glucosidase aktivitet) skabes mere aromatiske vine, da enzymerne fremmer frigivelsen af de aromaer, der er bundet til de naturlige sukkerstoffer fra druer eller frugt og bær i vinen.
Dosering:
Ca. 4-8 g pr. 10 kg frugt, most eller vin.
Denne mængde gælder er ved stuetemperatur (20°C) og med en kontakttid på mindst 12 timer. Ved køligere temperatur bruges forlænget behandlingstid eller større mængde enzym, inden gærtilsætning.
Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først ca. 12-24 timer og klareres med Bensonit efterfølgende.Bensonit kan som proteinbindende stof binde og fælde enzymet ved en forklaring. Optimalt enzymbehandles først og klareres med Bensinit efterfølgende
Pektinase fremstilles af Vinofern for Brouwland i Belgien, og leveres her i 100 grams pakninger, men kan også leves i mindre eller større mængder med rabat. Efter ønskes leveres “Zymex aroma” i en hygiejnisk Kartell plastikbeholder (fødevaregodkendt) med lufttæt skruelåg, for bedre opbevaring i køleskab eller på frost, og for længere holdbarhed (+10 kr).
Læs mere om pektonase/glycosidase-behandling her:
SPECIFIKATIONER: Zymex Aroma_SPEC_EN_Vinoferm Zymex Aroma106,25 DKK -
Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2. Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance, Frankrug), InoBacter (IOC, Epernay, Frankrig), samt Viniflora CH-Sparta og CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse fra 100 g , 500 g, 1 kg, 2 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris).
Pris for 1000 gram = 1 kg er sat til 115 kr plus 2 L Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris på 35 kr (se billeder). Samlet pris = 150 kr
Pris for 500 gram er sat til 60 kr plus 1 L Kartell plasbeholder med tæt låg med mindre merpris på 30 kr (se billeder): Samlet pris = 90 kr.For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid112,51 DKK