Sort By:
View:
  • Dobbeltsalt afsyringsmetoden er den mest anvendte til nedbringende af syrekoncentrationen
    Begge afsyringsmetoder med dobbeltsalt og enkeltsalt fjerne først og fremmest vinsyren ved en udfældning af respektivt calcium-tartrat  eller kglium-tartrat (begge tungsopløselige salte af vinsyre, men calciumcarbonatet neutraliserer også æblesyren, ved dannelse af calciummalat, som dog er letopløselig og IKKE fælder ud.  Således udfældes æblesyre ikke og fjernes derfor ikke fra mosten eller vinen, men pH kan sænkes ved at den dannelse kulsyre, der dannes når calciumionen reagere med malationen, og fuser af som CO2 (H2O), og det betyder en begrænset stigning i pH. Reelt set kan æblesyre kun fjernes ved en klasisk malolaktisk gæring under dannelse ag mælkesyre, eller ved brug af en maloethanolisk gærtype, så som VinoFerm BioFermMalic, Lallamand Lalvin 71B, eller Lallemend Uviferm SVG, der omdanner en del af den tilstedeværende æblesyre til ethanol, Alt afhængig af gæringsbetingelserne kan der være taæe om en fjernelse af æblesyren på fgra 10-50%

    Bemærk: Æblesyrekoncentreattionen i most eller vin kan enkelst bestemmes med Accuvin’s Quick-test for Malic Acid (MA) evt efter fortynding 1:10 eller 1:20, det måle området for Accuvin MA kittte er 0-0,5 g/L, og det forventede indhold af æblesyre i most of vin (før en MLF) oftest ligger på 4-8 g/L, Accuvin kittet er jo beregnet til at teste for om en malolaktisk gæring har virket (derfor er måleområdet i det lave område).

    Alternativt kan æblesyre måles med et Reflektometer (e.g. Merck’s RQFlex-10 eller RQFlex-20 som er simplet at bruge, eller med en Tectronik Senzytec2 biosensor udviklet til æblesyremåling og til ethanolmåling, samt selvfølgelig osgå ved en FOSS Winescan eller ANTON PASRR Wineanalyzer NIR analyse (kostbart udstyr). Den meste nøjagtige m,åde at måle æblesyre indhold i most og vin vil dog altid være de matrix uafhængige enzymatiske metoder, som kræver en optisk spektrometrisk måleudstyr.

    Se mine artikler i Vinpressen i 2019 om Analysere – Del 1 og Del 2 (artiklerne kan downloades som pdf-filer fra Home – Vinosigns hejmmesidens forside…

    82,50 DKK
  • “Solution ST” fra IOC indeholder tanniner og kobbersulfat, og udviser således både en effekt som antioxidant og kan forebygger og helbreder bøkser (reduktion gæring).
    IOC’s Solution ST bør tilsættes sammen med Riddlingsmiddel, så som Clarifiant XL (bensonit+silikarter) og Clarifiant S (ren bensonit) fra IOC, eller CampactLees (SektKlar) fra Erbslöh (kun silikater)

    IOC – FT SOLUTION ST (EN)

    Virker på helt samme måde som som anti-Bøkser midler fra Erbslöh , – se også under produkterne “KupFat” og “KupZit”, samt “Ferrozin”.

    192,50 DKK
  • Bentonit er et af de mest udbredte all-around klarringsmidler anvendt ved indledende klarering af most, men også senere i vinificeringsprocessen.

    DOSERING: 10-20 gram pr. 10 L, alias 100 g/100 L, alias 1gram/L alias 1 kg/1000 L
    100 g = 25 kr (+Kartell neholder 15 kr)
    250 g = 50 kr (+ Kartell beholder 20 kr
    500 g = 75 kr (+ Kartell  beholder 25 kr
    1 kg = 100 kr i plastkpose
    5 kg = 300 kr i plastpose
    10 kg over derover (pris på efterspørgsel og bestilling)

    Bentonit binder og udfælder (fjerner) proteiner (inkl. enzymer), og bør derfor anvends med omtanke i mousserende vine hvor proteiner er medvirkende ved skum- og bobledannelsen. Bør ligeledes først anvendes efter en evt pektinase behandling af mosten. 

    27,50 DKK
  • Bio-Start Nutri er Erbslöh produkt som malolatisk næring.

    Bio-START Nutri datasheet her: Bio-Start Nutri Specification

       

    440,00 DKK
  • “BioFerm Malic” er en såkaldt maloethanolisk kulturgær specielt udviklet til vin-, frugtvin, og cider hvor man samtidig med den almindelige ethanoliske gæring ønsker en del af æblesyren fjerne ved en såkalsk maloethanolisk omdannelse af æblesyre til ethanil (Ikke til mælkesyre).. Derved undgår det yoghurtagtige flavor som en almindelige malolaktisk  gøring med bakterier kan give.

    “Biofern Malic” gæren fjerne op til 50% af æblesyren fra most og vin ved en såkaldt maloethanolisk gæring.

    Læs mere om den maloethanolske gæring io dette dokument: Malolactic-Fermentation

    VinoSigns forhandler BioFerm Malic tørgær både i små breve med 7 g (svarende til 25 L most) samt i 100 gram til 500 L og 500 gram vakumpakninger til 2500 L

    44,00 DKK
  • Økologisk vingør (Erbslöh Bio) sælges i afvejede mængder og leveres i hygiejninske fødevaregodkendte plastik dåser med skruelåg. 

    Datablad for Erbslöh: oenoferm_bio-technical_data_sheet-english-erbsloeh-009

    550,00 DKK
  • Proenol i Portugal har i samarbejde med det canadiske Lallemand udvikler en indkapslet DV10 champagnegær ProElif, der kan anvendes i 2. gæring på flaske i mousserende vinfremstilling. Der opnår en gær der sedimenterer meget hurtigt i flaskehalsen uden tid- og arbejdskrævende riddling.  MODAVI vingård ved Kolding anvender Proelif rutinemæssigt. Pometet i Høje Tåstrup har afprøvet det, og beretter om et lidt forsinket gæringsprocess. VinoSigns har afprøvet ProElif i ciderfremstilling efter champanoise-metoden hvor halsfrysning efter få minutter sedimentering var muligt, og vi kan derfor anbefale denne nye DV10 gærtype hos hobbyvinavlere og producenter, som ikke har eller ønsker at bruge en pupitre eller ønsker at bruge tid på halssedimentering.  Gær-autolysen finder sted, men er givetvis noget langsommere grundet indkapslingen.
    Pris 2 kr/gram

    Normalt Lalvin DV10 gær forhandles også eksklusivt af VinoSigns i 5, 25, 150 og 500 gram pakninger i hygiejniske robuste plastik-container for opbevaring i køleskab eller fryser.
    Pris 1 kr/gram eksklusiv emballagen..

     

    Produktet er ikke på lager, men skaffes hjem i minimum pakninger på 1 kg.

    Webshoppen er under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for priser og eventuelle spørgmål. 

    2,75 DKK
  • Proenol i Portugal har i samarbejde med det canadiske Lallemand udvikler en indkapslet DV10 champagnegær ProElif, der kan anvendes i 2. gæring på flaske i mousserende vinfremstilling. Der opnår en gær der sedimenterer meget hurtigt i flaskehalsen uden tid- og arbejdskrævende riddling.  MODAVI vingård ved Kolding anvender Proelif rutinemæssigt. Pometet i Høje Tåstrup har afprøvet det, og beretter om et lidt forsinket gæringsprocess. VinoSigns har afprøvet ProElif i ciderfremstilling efter champanoise-metoden hvor halsfrysning efter få minutter sedimentering var muligt, og vi kan derfor anbefale denne nye DV10 gærtype hos hobbyvinavlere og producenter, som ikke har eller ønsker at bruge en pupitre eller ønsker at bruge tid på halssedimentering.  Gær-autolysen finder sted, men er givetvis noget langsommere grundet indkapslingen.
    Pris 6.50 kr/gram

    Normalt Lalvin QA23 gær forhandles også eksklusivt af VinoSigns i 5, 25, og 125  gram pakninger i hygiejniske robuste plastik-container for opbevaring i køleskab eller fryser.
    Pris 2,0 kr/gram eksklusiv emballagen..

    Produktet er ikke på lager, men skaffes hjem i minimum pakninger på 1 kg.

    Webshoppen er under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for priser og eventuelle spørgmål. 

    3.300,00 DKK
  • Kitzinger Champagnegær  i velegnet lille brevpakke med 5 gram for især hobby-vinavlere og hobby-ciderproducers, der står med druer eller frugt til fremstilling af fra 5-50 L mousserende vin eller cider. Fungerer også fint til gæring af almindelig vin og frugtvin.

    27,50 DKK
  • Springer-Oenologie BC103 gær forhandlet af Fermentis som tærgær, er en unikt god fransk champagnegærtype, der bl.a. er kendetegnet ved at have høj alkohol og CO2 tryk resistens, .  Desuden er gæren adapteret til at gære ideelt ved lav temperatur (12-16 grader). Gæren har en ringe SO2 produktion. Det bør være en foretrukket champagnegær til mousserende hvid- og rosevin, og er også velegnet til gæring af basisvin for mousserende vine samt cider.

    VinoSigns er eneforhandler i Danmark af Springer-Oenologie gær, der er udviklet i vinlandet Frankrig.

    Denne gærtype forhandles i portioner af 5, 25, 150 og 500 gram i hygiejniske og robuste plastik-container velegnet til opbevaring i køleskab eller i fryser (-20) for længere tid holbarhed.

    BC103 gær forhandles i mængder af 5, 25, 150 og 500 gram aliquots.
    Pris: 1 kr/gram eksklusiv emballage. Spørg efter rabat på bulkkøb fra 500 gram og opefter.

    Champagnegær BC103_Datasheet 

    Webshoppen er under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for priser og eventuelle spørgmål. 

    1,10 DKK
  • Fransk Champagne- og Cremantgær fra Laffort i Bordeaux. Zymaflore SPARK er også velegnet til fremstilling og still og grundvine til mousserende vine.

    Datablad for Zymaflore SPARK: FP_EN_Zymaflore_Spark

    550,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev