Sort By:
View:
  • Dobbeltsalt afsyringsmetoden er den mest anvendte til nedbringende af syrekoncentrationen
    Begge afsyringsmetoder med dobbeltsalt og enkeltsalt fjerne først og fremmest vinsyren ved en udfældning af respektivt calcium-tartrat  eller kglium-tartrat (begge tungsopløselige salte af vinsyre, men calciumcarbonatet neutraliserer også æblesyren, ved dannelse af calciummalat, som dog er letopløselig og IKKE fælder ud.  Således udfældes æblesyre ikke og fjernes derfor ikke fra mosten eller vinen, men pH kan sænkes ved at den dannelse kulsyre, der dannes når calciumionen reagere med malationen, og fuser af som CO2 (H2O), og det betyder en begrænset stigning i pH. Reelt set kan æblesyre kun fjernes ved en klasisk malolaktisk gæring under dannelse ag mælkesyre, eller ved brug af en maloethanolisk gærtype, så som VinoFerm BioFermMalic, Lallamand Lalvin 71B, eller Lallemend Uviferm SVG, der omdanner en del af den tilstedeværende æblesyre til ethanol, Alt afhængig af gæringsbetingelserne kan der være taæe om en fjernelse af æblesyren på fgra 10-50%

    Bemærk: Æblesyrekoncentreattionen i most eller vin kan enkelst bestemmes med Accuvin’s Quick-test for Malic Acid (MA) evt efter fortynding 1:10 eller 1:20, det måle området for Accuvin MA kittte er 0-0,5 g/L, og det forventede indhold af æblesyre i most of vin (før en MLF) oftest ligger på 4-8 g/L, Accuvin kittet er jo beregnet til at teste for om en malolaktisk gæring har virket (derfor er måleområdet i det lave område).

    Alternativt kan æblesyre måles med et Reflektometer (e.g. Merck’s RQFlex-10 eller RQFlex-20 som er simplet at bruge, eller med en Tectronik Senzytec2 biosensor udviklet til æblesyremåling og til ethanolmåling, samt selvfølgelig osgå ved en FOSS Winescan eller ANTON PASRR Wineanalyzer NIR analyse (kostbart udstyr). Den meste nøjagtige m,åde at måle æblesyre indhold i most og vin vil dog altid være de matrix uafhængige enzymatiske metoder, som kræver en optisk spektrometrisk måleudstyr.

    Se mine artikler i Vinpressen i 2019 om Analysere – Del 1 og Del 2 (artiklerne kan downloades som pdf-filer fra Home – Vinosigns hejmmesidens forside…

    93,75 DKK
  • Ammonium bisulfit er en most -og vin-konserverende vandig opløsning af  NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..

    Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.

    Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.

    VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.

    Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.

    Se datasheet  for produktet her:
    FT_EN_Bisulfite_NH4_150
    FDS_EN_Bisulfite_NH4 

     

     

     

    500,00 DKK
  • Ammonium bisulfit er en most -og vin-konserverende vandig opløsning af  NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..

    Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.

    Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.

    VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.

    Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.

    Se datasheet  for produktet her:
    FT_EN_Bisulfite_NH4_150
    FDS_EN_Bisulfite_NH4 

    Ammoniumbisulfit opløsninger er holdbar i ca. 2 år., hvilket er 6 længere end opløsninger af frit SO2 i vand (se under Sulphur Solution 6)

     

     

    125,00 DKK
  • Laffort’s SulfiSpark – er en opløsning af Ammoniumbisulfir og tanniner men en kraftigt antik-oxiderende og konserverende effekt på mousserende grundvine. (base wines) og færdxigew mousserende vine og gider produkter.

    Se datablad  her: FP_EN_SULFISPARK 

    Se sikkerehedsblad her: FDS_EN_Sulfispark

    SULFISPARK®

    Association of ammonium bisulphite and gallic tannins for their antioxidant and anti-oxidase properties.

    SULFISPARK® acts to:
    • Prevent browning of musts.
    • Eliminate or strongly inhibit polyphenol oxidase.
    • Allow safe cold settling by delaying the start of fermentation.
    • Significantly improve the structure and ageing potential of sparkling base wines without making them astringent.

     
     
    500,00 DKK
  • “Solution ST” fra IOC indeholder tanniner og kobbersulfat, og udviser således både en effekt som antioxidant og kan forebygger og helbreder bøkser (reduktion gæring).
    IOC’s Solution ST bør tilsættes sammen med Riddlingsmiddel, så som Clarifiant XL (bensonit+silikarter) og Clarifiant S (ren bensonit) fra IOC, eller CampactLees (SektKlar) fra Erbslöh (kun silikater)

    IOC – FT SOLUTION ST (EN)

    Virker på helt samme måde som som anti-Bøkser midler fra Erbslöh , – se også under produkterne “KupFat” og “KupZit”, samt “Ferrozin”.

    218,75 DKK
  • Æblesyre er naturligt forekommende i frugt, bær og druer. I vindruer kan koncntrationen være ganske høj – specielt i umodne druer, da æblesyre men ikke vinsyren falder drastisk i indhold under de sidst uger af modningsprocessen. Æblesyreindholdet i druer f.eks målt med biosensor, optisk med NIR spektroskopi, enzymatisk eller med Accuvin MA quicktest, er derfor en pålidelig markør for modningsgraden i druer. 

    Malox spcificationer: Malox Æblesyr . SPEC_EN_Vinoferm Malox
    Malox datasheet: Malox Æblesyre – datasheet

    Der kan være ønskeligt for en kompetent vinmager at tilsætte ekstra syre i vinificeringsprocessen, selvom denne form for justering er mst udbredt mere sydpå. Her nordpå vin man modsat oftest have et ønske om fjernelse af noget af æblesyre, hvilket kan gæres ved dobbeltsat afsyring ller en såkaldt malolaktisk gæring hvor Onococcus bakterier omsætter æblesyren til mælkesyre, der har en mindre surhedsgrad og mindr bitter og mildere smag.

    600,00 DKK
  • Æblesyre er naturligt forekommende i frugt, bær og druer. I vindruer kan koncntrationen være ganske høj – specielt i umodne druer, da æblesyre men ikke vinsyren falder drastisk i indhold under de sidst uger af modningsprocessen. Æblesyreindholdet i druer f.eks målt med biosensor, optisk med NIR spektroskopi, enzymatisk eller med Accuvin MA quicktest, er derfor en pålidelig markør for modningsgraden i druer. 

    Malox spcificationer: Malox Æblesyr . SPEC_EN_Vinoferm Malox
    Malox datasheet: Malox Æblesyre – datasheet

    Der kan være ønskeligt for en kompetent vinmager at tilsætte ekstra syre i vinificeringsprocessen, selvom denne form for justering er mst udbredt mere sydpå. Her nordpå vin man modsat oftest have et ønske om fjernelse af noget af æblesyre, hvilket kan gæres ved dobbeltsat afsyring ller en såkaldt malolaktisk gæring hvor Onococcus bakterier omsætter æblesyren til mælkesyre, der har en mindre surhedsgrad og mindr bitter og mildere smag.

    75,00 DKK
  • Bentonit er et af de mest udbredte all-around klarringsmidler anvendt ved indledende klarering af most, men også senere i vinificeringsprocessen.

    DOSERING: 10-20 gram pr. 10 L, alias 100 g/100 L, alias 1gram/L alias 1 kg/1000 L
    100 g = 25 kr (+Kartell neholder 15 kr)
    250 g = 50 kr (+ Kartell beholder 20 kr
    500 g = 75 kr (+ Kartell  beholder 25 kr
    1 kg = 100 kr i plastkpose
    5 kg = 300 kr i plastpose
    10 kg over derover (pris på efterspørgsel og bestilling)

    Bentonit binder og udfælder (fjerner) proteiner (inkl. enzymer), og bør derfor anvends med omtanke i mousserende vine hvor proteiner er medvirkende ved skum- og bobledannelsen. Bør ligeledes først anvendes efter en evt pektinase behandling af mosten. 

    250,00 DKK
  • Bentonit er et af de mest udbredte all-around klarringsmidler anvendt ved indledende klarering af most, men også senere i vinificeringsprocessen.

    DOSERING: 10-20 gram pr. 10 L, alias 100 g/100 L, alias 1gram/L alias 1 kg/1000 L
    100 g = 25 kr (+Kartell neholder 15 kr)
    250 g = 50 kr (+ Kartell beholder 20 kr
    500 g = 75 kr (+ Kartell  beholder 25 kr
    1 kg = 100 kr i plastkpose
    10 kg over derover (pris på efterspørgsel og bestilling)

    Bentonit binder og udfælder (fjerner) proteiner (inkl. enzymer), og bør derfor anvends med omtanke i mousserende vine hvor proteiner er medvirkende ved skum- og bobledannelsen. Bør ligeledes først anvendes efter en evt pektinase behandling af mosten. 

    31,25 DKK
  • Bio-Start Nutri er Erbslöh produkt som malolatisk næring.

    Bio-START Nutri datasheet her: Bio-Start Nutri Specification

       

    500,00 DKK
  • “BioFerm Malic” er en såkaldt maloethanolisk kulturgær specielt udviklet til vin-, frugtvin, og cider hvor man samtidig med den almindelige ethanoliske gæring ønsker en del af æblesyren fjerne ved en såkalsk maloethanolisk omdannelse af æblesyre til ethanil (Ikke til mælkesyre).. Derved undgår det yoghurtagtige flavor som en almindelige malolaktisk  gøring med bakterier kan give.

    “Biofern Malic” gæren fjerne op til 50% af æblesyren fra most og vin ved en såkaldt maloethanolisk gæring.

    Læs mere om den maloethanolske gæring io dette dokument: Malolactic-Fermentation

    VinoSigns forhandler BioFerm Malic tørgær både i små breve med 7 g (svarende til 25 L most) samt i 100 gram til 500 L og 500 gram vakumpakninger til 2500 L

    50,00 DKK
  • Kitzinger Champagnegær  i velegnet lille brevpakke med 5 gram for især hobby-vinavlere og hobby-ciderproducers, der står med druer eller frugt til fremstilling af fra 5-50 L mousserende vin eller cider. Fungerer også fint til gæring af almindelig vin og frugtvin.

    31,25 DKK

Tilmeld nyhedsbrev