Sort By:
View:
  • Aromahjul hjælper derm kræsne vinsmager med at beskrive aroma og smagstoffer i en vin. Her et aromahjul specielt udviklet til blindsmagning af mousserende vine, og medtager således de secondære og tertiære aromastoffer fra 2. gæringen ohg gærautolysen…..

    60,00 DKK
  • Webshoppen er under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for priser og eventuelle spørgmål. 

    100,00 DKK
  • Citrol er et Vinoferm produkt bestående udelukkende af ren cintronsyre.
    Citronsyre  er en naturligt forekommende svagere organisk syre  der også findes i drueer og andet frugt i lav koncentration. Det anvendes i vineriet som surhedsfremmende middel ved sulfit-desinfektion af vinificeringudstyr, men er også velegnet i fjernelse af biofilm after CIP behandling med kautisk soda. Det anvendes i enkelte tilfælde som surhedsfremmende tilsætninggsstof ved vin- og frugtvinsfremstilling.
    Citronsyre er svagt korresivt overfor ståltanke, mens stærkt korrossivt for flisegulve. 

    Dosering:
    Ved rensning af vinificeringsudstyr: 0.5-1 g/L (0.05%-0.1%)
    Ved tilsætning til most, vin, frugtvin og cider: efter beregning til ønskede pH-værdi er opnået. TIlsætning af 8.5 g/L  Citrol vil øge syreindholdet med ca. 1 g/L som giver et fald i pHpå 0.1 enhed..

    VinoSign leverer gene forskelige mængder af Citrol fra 100 g, 250 g, 1 kg og som bulk med stor rabat. VinoSigns forsendes ligeledes gerne varen i hygiejniske og robuste fædevaregodkendte Kartell plastikbeholdere med lufttæt låg, for længere tid opbevaring i køleskab eller fryser (se billede).

    Læs mere her og syre i vin og most: Quick-test_Acids-Presentation
    Vinoferms Citrol datablad: Citrol – 003.011.4 

    25,00 DKK
  • “Fluestop” er et utroligt effektiv midler i bekæmpelsen af bananflueangreb i mosterier, vinerier og brygerier. Bananflyer i vineriet kan være hovedårsagen til eddikestik i vinfremstilling. Bananfluer bære rundt på bl. a. eddikesyrebakterier (Acidobacter) , som hvis de kommer i kontakt med modst og vin, kan initieres en stigende eddikesyre-dannelse i vinen. .

    Denne spraydåse fra det danske firma TANACO, indeholder stoffet. Den indeholder stoffer der dræber fluer, myg, hvepse og andre flyvende og kravlende insekter. Må anvendes i storkøkkener, men ikke i stalde, fjerkræhuse, væksthuse og lignende . Spraydåsen må ikke opbevares sammen med levnedsmidler.  Indeholder de aktive stoffer pyrethin (0.25%), permetyhrin (0,20%), piperonylbutoxid (1.1%), samt alkaner som bærestoffer. Kan frmkalde allergiske reaktioner. 

    125,00 DKK
  • Lille håndbog om kunsten af destillere vin og frugtvin til spiritus skrevet på engelsk med sans for humor. Hvad er f.eks. en “Amazing Still”?. Bogen er rigt illustreret. På side 108-109 finder du en liste over link på internettet. om samme emne, — men husk det er forbudt for private og ikke-registrere professionelle at destillere. Derimod må de autoriserede destillerier gerne hjælpe dig, hvis du har dårlig overskudsvin, du gerne vil udnytte alkoholen fra til f.eks. hedvinsfremstilling. Dog – vær omhyggelig og sæt dig ind i rådgivningen, hvis du går med tanker om at få destilleret noget af din vin.

    Kort og godt her er historien om hvad der ikke er lovligt i følge skadinavisk lovgivning, nemlig hobby oh hjemmedestillation, mens lovgivningen om samme emne i andre lande sydpå er mindre restiktive..

    Hvis du er vinmager og fremstiller vin – og/eller frugtvin kan du læse min artitel i Vinpressen nr. 2 fra 2018 om hvad man må og ikke må i følge dansk lovgivning.

    Artikel finder du her: C-H Brogren – Destillation _ VP26(2),12-17
    Vil du læse mere om danske destillerier med autorisation så læs i rapporten her fra Dansk Industri: VSOD_Tendensanalyse_2018 web
    Reglerne for spiritusafgift i Danmark finder du her:  
    Spiritusafgiftsloven – Bekendtgørelse af lov om afgift af spiritus m.m. (spiritusafgiftsloven) – ret.pdf
    Om lovningivningen angående destillitation kan du læse mere her: 
    DOC_1.da

    160,00 DKK
  • Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2.  Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8
    Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.

    Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse  fra 100 g , 500 g, 1 kg,  2 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris). 
    Pris for 1000 gra, = 1 kg er sat til 100 kr plus om ønsker leveres i en hygiejning Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris (se billedet).

    For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
    For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid

    100,00 DKK
  • Denne 5 ml plast pasteur-pipette anvendes som en engangs-prøveudtagningspipetter til udtagning af prøver til analysearbejde. Pipetten kan også bruges semikvantitativt ved tilsætning af reagenser (f.eks. Sulfir stamopløning), starterkultur, gærnæringsopløsning m.v. . Pipetten har 1 ml gradueringsangivelse, men har ikke stangpipettens præcision.

    Mange kender til de små korte engangs plastpipetter til 1 og 2 ml, men fordelen ved denne 5 ml plastpipette er at den er 217 mm (21,7 cm) lang, og derfor lettere når ned til væsken i en glas vinballon, PET plastflaske, eller andre typer vinificeringkar. Man kan også let udtage prøver fra stål ståltanke ved gærrørsproppen, uden afmontering af flydelåget. 

    Ved køb af hele kasser med 259 stk gives 10% rabat.
    Disse 5 ml Pasteur pipetter kan også fås sterile i 20 stk pakning eller individuelt indpakket på bestilling.

    75,00 DKK
  • Pulltex aroma kits

    Webshoppen er under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for køb, priser, forsendelse og eventuelle spørgmål. 

    700,00 DKK 600,00 DKK
  • Kompendium om sensorisk teori, med teori og øvelser  til undervisningsformål, forfattet af Michal René

    125,00 DKK
  • En fortrinlig håndbog på dansk i sensorik kunst anvendt på den professionelle måde.
    Sonsorik anvendt på den rigtige måde kan være et værdifuld værktøj for den ambitiøse vinmager

    350,00 DKK
  • Vinfejl duftsættet indeholder 12 forskellige dufte typiske for de fejl der kan opstå i vin, så som eddikestik (acidobacter), bøkser (svovlforbindelser som svovlbrinte, diethyl-sulfid og mercaptoethanol), brett (Brettanomyces), botrytis  (Botrytis cinerea), propsmag (Trikloanisol), m.fl.
    Udover duftstofferne indeholder sættet en guidebog, der fortæller om hvordan fejlene opstår i vinen, samt om forbyggelse og/eller behandling af fejlen.
    Sættet er indpakket i en flot stofombundet æske. 
    De 12 duftstoffer karakteriserer følgende dufte:
    Vegetabilsk, rådne æbler, eddike, lim, sæbe, svovl, rådne æg, løg, blomkål, hest, muggen/jordet og kork.

    750,00 DKK
  • Pullltex har nu også udviklet en anden type af runde vinglasmarkører, igen i silikone og i 10 forskellihe farver., som dog er lidt dyrere (se billiderne)

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    125,00 DKK 100,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev