1.562,51 DKK

In Stock

Malolaktisk bakteriere (Oenococcus Oeni) fra OenoFrance/Sofralab med særlig høj sulfit resistens på op til 60-75 ppm (mg/L), dog betinget af omhyggelig adaptation med flerdages starterkultur adapteret til basisvinen (såkaldt Pie de Cuvée)

Beskrivelse

Station Oenotechiques de Champagne (Sofralab) i Epernay, har ligesom Chr-Hansen i Danmark, og IOC i Epeena, udviklet deres egen stamme VitoLactic BL-01 af Oenoc occus Oeni til malolaktisk gæring af sure basisvine til Mousserende vine.

VitoLactic BL01 udmærker sig ved at have en meget høj total sulfit resistens på op til 60-70 mg/L, så denne stamme er muligvis en anelse mere resistent mod den total sulfit som bl.a. Lalvin DV10  gæren , der er udbredt i Danmark/Scandinavien,  spontant producer som “high producer” af Sulfit.

Alternativt kan Champagnegæørtypere med lav spontan sulfitproduktion med fordel vælges for at undgå problemere mmed den malolaktiske gæring, F.eks. IOC 18-2007 eller Le Marquise fra OenoFrance..

Se dette link for Champagnegærtypernes spontane  total Sulfot  produktion. ‘Lallemand-Quick-Yeast-References-Chart_2018_LR

Tekniske specifikationer:
Toltal sulfit < 70 ppm (mg/L)

pH > 2,85
Alkohol < 14 %vol
Temparatur: 23-25 Celcius

NB: Omhyggelig adaptation til basisvinen nødcvendig, En såkaldt “Pied de Cuvée” starterkultur er påkrævet.

VitiLactic BL-01 er en optimal malolaktiusk bakteriuestanmme til sure basisvinemed højt sulfitindhold beregnet til mousserende produktion.

Specification sheet for Vitilactic BL-01:  203c_vitilactic_starter_bl01_fs

Datasheet for Vitilactic BL-01: 2020_TDS_VITILACTIC STARTER BL01_STOEC_EN

Pakningsstørrelser

  • Dose for 25 g (2500 L) , 100 g (10.000 L) or 500 g (50.000 K) kits are available on request..
  •   Store unopened original sealed packaging: 18 months at 4°C or 36 months at -18°C.

Artikel hos MoreWine (USA) om parametre for malolaktisk gæring: mlf09

Tilmeld nyhedsbrev