VinoSigns er formodentlig Skandinaviens første ønologiske laboratorium med mange forrskellige vinanalyser og servicetilbud til både professionelle, hobby-vinmagere, hobby-ølbyggere,  samt vin-, cider- og øl-producenter.
Stor rabat gives ved flere analyser ad gange. Ring for særtilbud på 20416249 

På et solidt biokemisk, mikrobiologist og ønologisk faglig grundlag tilbyder vi “high-end” akkrediterbare præcisionsanalyser af vin, cider, øl, samt frugt- og druemost baseret på enzymatiske og kolorimetriske metoder.

______________________________________________________________________________

Eksamen 1: Cand.scient. universitetsuddannelse  i biokemi og mikrobiologi ved Københavns Universitet , Februar 1974.

Eksamen 2: Certificate d’Immunologie Approfondie . Diplomuddannelse i  avanceret immunologi. Institut Pasteur, Paris , Juli 1977.

Eksamen 3: Cold Climate Viticulture and Enology (CCVE) , Københavms Universitet, Juli 2017. Masteruddannelse for brygmetre..
Carl-Henrik Brogren – Sparkling Wine and Bottle Fermentation V20 Endelig udgave,pdf (Ny)

Eksamen 4: Principles in Sparkling Wine Making, Plumpton College, England, April 2023.
Plumpton Eksamen 2023
Principles of Sparkling Wine certificate – Carl-Henrik Brogren[77]

Eksamen 5:  WSET Kurser 1 + 2, Degust’moi, Lyon, Frankrig, Marts 2024
https://degustationsdevins.com/cours-oenologie-lyon-15

Eksamen 6; Masterclass in PIWI wines med Master of Wine (MoW) Romana  Echensperger, Tyske Vindage, 22. April 2024, København
https://romana-echensperger.de/en/

____________________________________________________________________________

Vi anvender hertil multiparametrisk optisk analyseudstyr baseret på FTIR fra FOSS (Winescan-SO2, OenoFoss-2), præcisions biospecifikke enzymatiske analyser fra R-Biopharm (RIDA-CUBE Scan) bl.a. til FSO2 og TSO2 sulfitbestemmelse (uden titrering), alkohol/ethanol samt restsukker-analyse m.m. plus ligeledes enzymatiske analyser fra Randox Food Diagnostics (Monza), moderne biosensor-analyser fra Tectronik (Senzytec2), reflektometriske analyser fra MERCK , refraktometrisk og konduktivitet analyser fra japanske ATAGO (Brix/Acid2)samt analysekit  fra Vintessential, og Unitech Scientific, Megazyme, CDR-FOOD-Lab m.fl. og herunder kan også tilbydes analyser for Botrytis – den ædle meldug – vigtig ved f.eks. Sauternes fremstilling, Brettanomyces test samt bestemmelse af D-mælkesyre som markør for bakteriel kontaminering.

Endvidere udbyder vi Accuvin Quick test til både salg og som service, en for hobbyvinavlere simple og tilstrækkelig semikvantitative metode,til bestemmelse af total syre (TA), Restsukker (RS), Æblesyre (MA), L-Mælkesyre (LLA), Sulfit (SO2), samt forureningsmarkøren D-Mælkesyre (DLA). Med Accuvin MA test-strimler, er det såre enkelt at følge en malolaktisk gæring, og med Accuvin SO2 test-strimler, kan de fri sulfit-indhold bestemmes på sekunder under besværlig titrering eller kostbar udstyr.  Visse af de meget simple og hurtige Accuvin Quick test er desværre midlertidigt taget ud af produktion grundet ejerskifte.

Blandt de mange vin-, most- og cider-analyser skal især fremhæves ethanol som kan bestemmes enzymatisk med stor præcision, samt separate analyser for vinsyre, æblesyre, mælkesyre citronsyre ,og eddikesyre (volatile acid – VA).  Fremadrettet, håber vi at kunne tilbyde en syreprofil-bestemmelse med analytisk isotachophorese, en tidligere syreprofil kvalitetskontrolmetode i Frankrig (1975-95).

Derudover bestemmes en række mineraler, så som jern,  kobber og kalium, og nitrogenforbindelse så som ammonium, assimilerbart organisk nitrogen, og andre mineraler af betydning for gærprocessen. 
Endeling kan bestemmes sucrose, glucose og fructose, hver for sig og samlet i most og som restsukker i vin, øl, cider og spiritis (RS).

Vinosigns er også en webshop der forhandler vinififeringsudstyr, specielt til fremstilling af mousserende vin, cider og øl. , herunder dansk fremstillede degirgeringsjern, italienske flaske trykmålere – såkaldte aphrometre, samt propper, kapsler og champagneflasker.  Hertil kommer specialudstyr til sensorisk bedømmelse , som som aromastof kits, den ny franske App-baserede MyOeno vin-scanner., der med en optisk sonde profilerer din vin indhold af tanniner, syrer og alkoholer  sammenholdt med en sensorisk bedømmelse, en elektronisk sommelier…. 

Vinosigns udlejer også udvalgt udstyr til vinificering, så som Speidel flydelågstanke på 110 L, 220 L og 300 LSPEIDEL hydropesse (20L, 40 L, og 90 L), TENCO tappeudstyr (EnolMatic) , samt PALL, TENCO, STELLIN, GRIFO og POLSINELLI filtreringsudstyr (både ENOLMatic Tandem cartridge vakumfiltrering, GRIFO pladefiltrering, PALL/POLSINELLI cartridges grov-, fin- og sterilfiltrering), samt udlejer og leverer brugte Chardonnay og Pinot Noir  egefade og småudstyr som haner, gærrør og silikonepropper til ståltank og fadgæring med eller batonnage.

Vinosigns sælger selvfølgelig også både ståltanke, afstikkere, hydropresser, tappeudstyr, samt tryktanke og modtrykflaskefylder til Charmatfremstilling af mousserende vin og cider,  samt egefade af flere fabrikater, f.eks. ståltanke fra tyske Speidel og italienske Polsinelli, samt franske kvalitets egefade fra Saury i Bordeaux og Tonnellerie de Champagne i Reims 

Vinmager Carl-Henrik Brogren rådgiver også gerne nystartede vinavlere inden for fremstilling af mousserende vine og omkring distillation og hedvinfremstilling

Carl-Henrik Brogren arrangerer også gerne vinsmagninger, med blindsmagning og sensorisk scoring efter engelske, franske og amerikanske standarder.

Endelig tilbydes foredrag om vin- og champagne, samt spiritus fremstilling, der kan indholde udflugter til vingårde, vinerier, og destillerier i både ind- og udland. Guidede vinrejser til Tyskland og Frankrig kan også arrangeres.

Med venlig hilsen

Carl-Henrik Brogren, ønolog og biokemiker
Hellerup, den 26. April  2024

 

Tilmeld nyhedsbrev