De håndholdte analyseinstrumenter har den fordel at de kan medbringes overalt, i vinmarken og vineriet.
De digitale instrumenter kan endvidere lettere aflæses en et gammeldags refraktometer.
Der findes i vores sortiment digitalt måleudstyr til temperatur, luftfugtighed, (hygrometer)r, densitet sukkermåling (hydrometer), surhedsgrad (pH-meter), syreindhold (TA), samt endvidere alkoholstyrke (%vol) samt tanninindhold (bitterhed-astringency) og farve.
-
ACIDOMETER VINOFERM 013.049.2_MAN_NL-FR-EN-DE_AcidometervinofermAcidometret fra VinoFerm et forbløffende let at anvende men svær at aflæse isøær til rødvine, Kittet består af et cylinder-måleglas hvori 5 ml prøve afmåles. En Titrator-opløsningen med base tilsat en blåt indikator anvendes ved måling af total syre (TA), og slår om til farveløs i sur opløsning, men bliver mørkeblå ved overskud af base. Syretallet aflæses direkte ud fra det antal ml til Blå titratorvæskre. Tilsvarende kan frit sulfat måles ved samme kit ved anvendelse af en iod-holdig rød titratoropløsning, men har gange titratormængden med 10 for angivelsen af fri sulfirindhold i g/L.
En endnu enklere metode til bestemmelse af syretal oh frit sulfit findes i Accuvin QuickTest (se dette).
En noget vanskeligere men mere præcis bestemmelse kan foretages efter lignende pricipper ved amperimetriske pH og Redox elektroder.
En mere præcis og akrediterbar bestemmelse er de specifikke enzymatisk spektrofotometriske metoder som udføres med VinoSigns Randox analyser.
Endvidere udbyder Foss Electric FT-NIR optiske analyser for syre og sulfit, men de ligger i en helt anden priklasse.Manual til syre og fri sulfitmålig: ACIDOMETER VINOFERM 013.049.2_MAN_NL-FR-EN-DE_Acidometervinoferm
112,51 DKK -
Acidometret fra VinoFerm et forbløffende let at anvende men svær at aflæse isøær til rødvine, Kittet består af et cylinder-måleglas hvori 5 ml prøve afmåles. En Titrator-opløsningen med base tilsat en blåt indikator anvendes ved måling af total syre (TA), og slår om til farveløs i sur opløsning, men bliver mørkeblå ved overskud af base. Syretallet aflæses direkte ud fra det antal ml til Blå titratorvæskre. Tilsvarende kan frit sulfat måles ved samme kit ved anvendelse af en iod-holdig rød titratoropløsning, men har gange titratormængden med 10 for angivelsen af fri sulfirindhold i g/L.
En endnu enklere metode til bestemmelse af syretal oh frit sulfit findes i Accuvin QuickTest (se dette).
En noget vanskeligere men mere præcis bestemmelse kan foretages efter lignende pricipper ved amperimetriske pH og Redox elektroder.
En mere præcis og akrediterbar bestemmelse er de specifikke enzymatisk spektrofotometriske metoder som udføres med VinoSigns Randox analyser.
Endvidere udbyder Foss Electric FT-NIR optiske analyser for syre og sulfit, men de ligger i en helt anden priklasse.312,51 DKK -
Saccharomyces Cerevisiae var. bayanus.
Bioferm Camp sælges af VinoSigns 5-500 gram afvejet: Pris 2.00 kr/gram.
Standard pakningerne er på 7 gram, 100 gram og 500 gram.
Ved 500 gram og derover leveres Bioferm Camp i sin originale vakumpakning.
Saccharomyces Cerevisiae var. bayanus er en stabil cider og champagnegær-
Sulfit-resistent op til 25-30 mg frit SO2 per liter
Alcoholtolerantie 17% vol.
Temperatur: 15-30°C
Dosis: 2 g/10 liter ved primær gæring; 4 g/10 liter ved 2. gæring på flaske (Prise de mousse)50,00 DKK -
Saccharomyces Cerevisiae var. bayanus.
Bioferm Camp sælges af VinoSigns 5-500 gram afvejet: Pris 2.00 kr/gram.
Standard pakningerne er på 7 gram, 100 gram og 500 gram.
Ved 500 gram og derover leveres Bioferm Camp i sin originale vakumpakning.
Saccharomyces Cerevisiae var. bayanus er en stabil cider og champagnegær-
Sulfit-resistent op til 25-30 mg frit SO2 per liter
Alcoholtolerantie 17% vol.
Temperatur: 15-30°C
Dosis: 2 g/10 liter ved primær gæring; 4 g/10 liter ved 2. gæring på flaske (Prise de mousse)187,51 DKK -
Saccharomyces Cerevisiae var. bayanus.
Bioferm Camp sælges af VinoSigns 5-500 gram afvejet: Pris 2.00 kr/gram.
Standard pakningerne er på 7 gram, 100 gram og 500 gram.
Ved 500 gram og derover leveres Bioferm Camp i sin originale vakumpakning.
Saccharomyces Cerevisiae var. bayanus er en stabil cider og champagnegær-
Sulfit-resistent op til 25-30 mg frit SO2 per liter
Alcoholtolerantie 17% vol.
Temperatur: 15-30°C
Dosis: 2 g/10 liter ved primær gæring; 4 g/10 liter ved 2. gæring på flaske (Prise de mousse)625,00 DKK -
Med dette smarte digitale refraktometer PAL-1 fra ATAGO´s meett omfattende store serie af refraktometre og acidometre kan du overføre måledata af sukkertal fra test uden i vinmarken, direkte via bluetooth til mopiltelefon, tablet eller computer. Smartere bliver det ikke.
PAL refraktometrene har lommeformat og er robuste og vandtætte.
Brugervejledningen for Pal-1 BLT – instrumentet med Bluetoth dataoverførsel:
PAL-1 BLTi_E02Brugervejledningen for PAL-1 – instrumentet uden Bluetooth dataoverførsel:
PAL-1 uden dataoverførsel MSDS – 19781-Antego Pal-1.PAL Pocket Digital Refractometer (Atago) Pocket Refractometer | ATAGO CO.,LTD.
ATAGO OVERSIGT – Pocket Refractometer | ATAGO CO.,LTD.
ATAGO U.S.A.,Inc. – – refractometers, polarimeter, saccharimeter, Brix meter, ph meter, saltmeter
3.750,00 DKK -
Et håndhold pH-meter er let at bruge i vineriet til måling af surhedsgrad.
Denne kinesiske model er fundet at være en af dee billigste på det internationale marked, men hat trods prisen en høj præcision og med en let semiaumatisk kalibrerinf på 3 pH niveauer.
Her får man er rigtig billigt, præcist og brugervenligt pH-meter.312,51 DKK -
Håndholdt digitalt refraktomter let at bruge også ude i vinmarken.
Måler i området: 0-50 Brix%,
Præcision: 0.2%
Måler også densitet (SG):
ATC – automatisk temperaturkontrol: 0-40 Celcius1.562,51 DKK1.200,00 DKK