Nye og kommende ny varetyper

Sort By:
View:
  • Fransk biodynamisk fermenteringsæg fremstillet i stentøj på 550L,  Luksuskvalitet med omfattende tilbehør (Biopythos, Frankrig)

    Biodynamisk økologisk vinfremstilling forudsættes fermentering  i ægformede gæringskar, der sikre cirkulation og vedvarende jævn gæring grundet naturlig cirkulation i karet

    Fermenteringsæg kan også fås i ministørrelse på 1 L, 3 L, 5 L, 10 L og 25 L.

    Prices Biopythos-2024-accessories (1)

    12.000,00 DKK
  • Fransk fermenteringsæg fremstillet i stentøj på 550L,  Luksuskvalitet med omfattende tilbehør (Biopythos, Frankrig)

    Biodynamisk økologisk vinfremstilling forudsættes brug af ægformede gæringskar, der giver en jævn ensformet fermentering grundet karat naturlige cirkulation under gæringen. 

    Prices Biopythos-2024-accessories (1)

    22.000,00 DKK
  • Den alternative gæringsmetoden foretrukket i biodynamisk vin- og ciderproduktion er de ægformede gærtanke i porcelæn eller keramik

    Speidel kuglehane og Speidel gærrør skal tilkøbes. Sokkel på hjul kan tilkøbes.

    7.500,00 DKK
  • Den alternative gæringsmetoden foretrukket i biodynamisk vin- og ciderproduktion er de ægformede gærtanke i porcelæn eller keramik

    Speidel Kuglehane 3/4″ og Speidel gærrør skal tilkøbes.

    5.000,00 DKK
  • Den alternative gæringsmetoden foretrukket i biodynamisk vin- og ciderproduktion er de ægformede gærtanke i porcelæn eller keramik

    Speidel kuglehane 3/4″ og Speidel gærrør skal tilkøbes. Sokkel på hjul kan tilkøbes (se billeder) 

    12.000,00 DKK
  •  GLUTASTAR – THE KING OF NATURAL ANTIOXIDANTS

    Ved dit første køb af 500 gram GLUTASTAR merdfølder en gratis prøve af ACCUVIN’s  Quick trist for frit sulfit (FSO2) –  Du får et sæt til måling af henholdvis FSO2  i måleområdet 0-40 ppm (mg/L) samt i mååleområdet 40-130 ppm (mg/L) .
    Disse quicktest  måler semikvantiotativt FSO2 på få minuter ud brug af dyrt titrerings eller andet analyseudstyr.
    PRØV FOR SNYDELET DET ER AT MÅLE FSO2 MED ACCUVIN QUICKTEST

    Værdien af de gratis vareprøve er 100 kr
    (Husk VinoSigns postforsendes kun ordre på 500 kr og derover, da mindre ikke er rentable at forsende men alle typer vare i alle kvantiteter kan afhentes i Hellerup 24/7 efter aftale)

    Med den stigende modvilje mod anvendelse af kemisk tilsætningsstoffer i vin- og ciderproduktion, den stigende produktion af økologisk vin med mindst mulig brug af hjælpestoffeer, trenden med spontangæret naturvin helt uden hjælpestoffere, har inviteret en udvikling af alternative hjælpestoffeer, der bl.a. kan forebygge både oxidation  mod eddikesdannelse og det modsatte en for reduktiv gæring med bukser luft af ubehagelige svolvforbindelse.

    I de seneste årtier har vi derfor set en voldsom udvikling i såkaldte alternative Inaktive gærprodukter, så som Lallemand GOFERM, GLUTASTAR og tilsvarende produkter fra stort alle de større gærfabreikantrewr. IIOV, Laffort , Lessaffre -Fermentis, Erbslöh etc etc etc –

    GLUTASTAR et et sådant alternativt gærprodukt udviklet med et højt naturligt indhold af tripeptider GLUTATHION – også kaldet GSH  (glutaminsyre-cystein-glycin), der med sin frit thiolgrupper (-SH)  giver en anti-oxiderende virkning, som en scavenger (binder) af fri radikaler, der eller vil katalyse de oxidative processor som ilter både aromastoffer,  naturlige farvestoffer (e.g. polyphenoler) , dem nydannede ethanol m.v. 

    Således er GLUTASTAR og beslægtede produkter i de seneste år taget til i popularitet., mens husk “alternative inaktivt gær” har ingen dræbende effekt for forekomne eddikesyre bakterier, snare tværimod indeholder dem tilsatte alternative gær alverdens næringsstoffere , som som vitaminer, liupider, aminosyrer, mikrominerale og al det enhver levende organisdle skal bruge for at formere sig. Inaktivt tørgær sælges jo også som gærnæring og næring for malolaktiske bakterier.

    De klar positive anti-oxidative effekter af GLUTASTAR og lignende produkter, skal derfor nøje afvejes i sin helhed, hvis den oxidative process skyldes uønsket forekomst ag hvepse, Susiki fluer, og diverse former for svampeangreb på vinmarker

    Det rene aktive stof Glutathion må desværre ikke anvendes ri ren form som anti-oxidant på samme måde som vitamin-C og tanniner bliver det.

    En ting er forebyggelse amod oxidation, der bevare aromastoffer og farve, men helt anden ting er bekæmpelse af tilstedeeværende skadelige bakterier, so som acidobactrer

    Dokumentationen for Glutathion og dermed Glutastar virkning er massiv og troværdig, inklusiv effekten af andre typer peptider og oxygen bindende komponentere i den inaktive gær.  

    Oxidation er en af de mest udbredte for for vinificeringsfejl, forårsaget af enten ren kem isl oxidation af ethanol til acetaldehyd og videre til eddikesyre, men oftest er der tale om uønsket forekomst af acidobacter (eddikesyrebaktterier) , der findes overalt, på druer angrebet ag hvide, i vineriet og på de høstede druer, mere det LAB bakterier der kræver ilt for at overleve. Derfor er omhyggelig hygiejne hele vejen igennem vinificeringsprocessen v intim, ligesom en omhyggelig beskyttelse til atmosdpphæring ilt er afgørende. 

    Tegn på oxidation kan spores sensorisk, måles som øget niveau af “votalie syrer” ren kemisk (ca 90% af VA er eddikesyre).   Eddikesyre kan over en hvis individuel tærskelværdi omkring 0.8 g/L drøftes, men kan også måles  enzymation,  ved destillation og titrering, eller på forskelligt FTIR udstyr (WineScan, Oenofosss-2, m.fl).

    Den alment kendte måde at forebygge oxidation er ved forebyggende tilsætning af sulfit  i (Kaliummetabisulfit, ammoniumbisulfit, natrium sdsulfit etc).

    Alternativ t produceres sulfit af gæren under selve fermenteringen, hvilket kan været er problem for en efterfølgende bakteriel malolactisk gæring, da også malolaktiske er sensitive i fortskellig grad overfor sulfit.

    Sulfitholdigeprtodukter bruges universelt overalt i gæringsindustri, og bryggeri, og vinbranchen, som at forebygge 1) mod uønsket bakteriel fordørvelse og 2) som oxidation forebyggende tilsætningsstof.

    Forstadiet fra oxidation af ethanol er acetaldehyd kan også måles , f.eks. med et Merck Refektometer, eller med enzymatiske kit.

    Her kan die læse mere om GLUTASTAR gavnlige virkninger – både på videnskabeligt og på polulært niveau:
    Lallemand-GLUTASTAR
    GLUTASTAR – WUP Bioprotection – ENG GLUTASTAR 2019 FRI Bahut Metabolic diversity conveyed by the process leading to GSH accumulation in inactivated dry yeast GLUTASTART – SCIENTIFIC Article_2023 Bahut et al_Summer23_WineViticultureJournal_SYD GLUTASTAR_2023_EN
    GLUTASTAR – Une levure réduisant le sulfitage des vins article Initia Vitisphere[41]

    NB: Til fremstilling af grundvine til mousserende vin og økologiske low SO2 frugtvine og cider med lav eller intet sulfitindhold anbefaler VinoSigns  IOIC produkter GLUTAROM EXTRA. 
    Datasheet ses her: FT GLUTAROM EXTRA (EN)
    Se generelt omIOC produkter til mousserende vine her: Fiche-PRODUITS-VINS-EFFERVESCENTS-EN

    500,00 DKK
  • NYHED: Det er endelig lykkedes at finde en ny type prisbillig Champagne-corker fra Enolandia i Italien, der erstatter den tidligere REGINA model, der ikke får længere.
    VinoSigns kan således igen levere en prisbilligt champagnecorker – en tilsvarende gulvmodel til manuel betjening, som efter sigende burde kunne isætte også standard 30.5 mm champagnepropper, men vi anbefaler dog fortsat være professionelle Amorim Champagnepropper A-Brand (2-lags), Spark Top-One (1 lags), og Spark-agglo (Uden naturkork skive, men diameter på kun 29.0 – 29.5 mm,

    VIGTIGT:  Denne  prisbillige amatør Champagnecorker REGINA kan ikke anbefales til 30.5 mm Champagnepropper som Nordisk Selvforsyning skrive). Det er derfor VinoSigns forhandler kvalitets Amorim Champagnepropper der er 29,5 (A-Brand – 2 lags) og 29.0 mm  (Spark-Top-One 1 lags) til brug sammen med denne corker.
     
    ALTERNATIV: VinoSigns anbefale ElvaMac Rapid 55C Champagnecorker, (se den på hjemmesiden) evn.  med  monteret wirehood station., der uden problem montere også de bredere Champagnepropper (30-31 mm9 samt alle typer Fastgøringsnet (wirehoods) , uden brug af kapselmaskine .

    Vi har 7 års praktisk erfaring med Champagneflaske propning og ved hvad vi taler om baseret på en faglig professionel uddannelse som ønologer og vinmager. Ring og få professionel rådgivning og fremstilling af mousserende vine og cider fra Carl-Henrik Brogren (tel 20416249). Vi rådgivere dig også gerne ved opstart af egen produktion af mousserende vin eftere entende lettere  Charmatrmetoden and den mere arbejdsomme flaskegæringsmetoden 

    Spagni’s eller Ferrari’s italiensk champagne propmaskiner inklusiv optional kapselmodul – model 17425 SF er et fortrinligt apparat til propning af både vinflasker som champagnepropper 
    Forkromet kæber er at foretrække. Denne nyudviklede model REGINA med det orange budstykke der holder proppen på plads i corkren., er derfor den bedste blå Champagne-floor coker model på markedet, og derfor også lidt dyrere end de ældre modeller. 
    Proptykkelse max 30,5 mm, men det anbefalet kun at bruge propdiamer på 29.5 mm eller 29.0 mm, f.eks. fra Amorim. VinoSign forhandler disse AMORIM champagnepropper og Twin-vinpropper i topkvalitet. 
    Husk proppen skal KUN indsættes in flasken med 20-22 mm af længden
    Flaskehøjde 23-39 cm. Champagne proplængde 44-49 mm.
    BEMÆRK: Fastgøringsnettet påsætter efterfølgende ved at presse på proppens top med et kapselapparat med fastgøringsnettet monteret, og derefter trække i vrideren, men netkanten er under nederste krave på Champagneflaskes.  Visse korte cider og champagnepropper i agglomat (44 mm lange) kan monteres med fastgøringsnet uden brug af kapselmaskine. Spagni har også et specielt apparat til fastgæøring af net, samt andr modeller med sidestillet propapparat og proppresser til net-montering (se på VinoSigns hjemmeside for disse professionell apparater) 

    VinoSigns forhanler kun denne forbedrede model REGINA – og ikke længere den gamle model med vippearm, som kan være vanskeligheder i brug. VinoSigns forhandler også mere professionlle model ler af Champagnepropapparater, som f.eks. Zeuss modellen, også fra Spagni – se denne, 

    YouTube video af champagne propmaskinens anvendelse til almindelige vinkorkpropper: https://www.youtube.com/watch?v=ueBv9vbY4-Q

    YouTube video nr. 1 om denne Italian floor-corker anvendelse som champagne propmaskine; https://www.youtube.com/watch?v=driVmZfvRzA

    YouTube video nr. 2 om Champagnflaske propning – husk proppen isættes kun med 20-24 mm i flaskens hals. Den øvre del skal presses sammen før fastgøringsnet kan monteres: https://www.youtube.com/watch?v=Si2TPo_PtzE

    Denne italienske blå Champagne floor-corker er fremstillet i hos Ferrari/Spagni.
    Propmaskinen tager såvel almindelige vinpropper i kork og kunstog, samt champagnepropper i kork op til 29.5 mm.  De største 30.5 mm champagnepropper kan dog med vanskelighed isættes, men vanskelig udtages., og anbefales derfor ikke til denne maskine.

    Vigtigt: Der anvendes en almindelig kapselnaskine afmonteret den indre fjeder til at sammenpresse toppe af champagneproppen, før fastgøringsnety kan monteres med netvrider:

    Denne propmaskine findes også til udlejning – se under udlejning af vinifiseringsudstyr på hjemmesiden.

    For mere professionelle propningsmaskiner henviser til ELVAmac’s, Ferrari’s og Spagni’s mere professionnele modeller vist på denne hjemmeside.  Kontakt 204216249 for yderligere oplysninger om professionelle manuelle og elektriske propmaskiner både til vinflasker og champagneflasker….

    Webshoppen er under udarbejdelse. Kontakt vinmager Carl-Henrik på mail henrik@brogren.dk eller på telefon 2041 6249 for priser og eventuelle spørgmål. 

    2.750,00 DKK
  • IOC – Institut de Oennologie de Champagne – har udviklet hele to typer GLUTAROM – som er inaktiveret reducerende Glutathione holding tørgær.

    Dette produkt svarer til Lallemand GLUTASTAR (se datasdheet her for Glutastar: Lallemand GLUTASTAR og Lafforts POWERRLKEES-LIFE (se data sheet her: FP_EN_Powerlees_Life

    Glutarom , Glutarom EXTRA , Powerlees og GLUTASTAR har samme stabiliserende forebyggende virkning på tilsat Sulfit under lagring, hvilket betyder at den anti-oxidante virkning forlænges og bevares når GLUTAROM tilsættes.

    Læs mere på disse 6 sider om Glutarom virkning og virkemåde samt om udfordringen med at fremstille sulfitfri vin::https://www.perdomini-ioc.com/en/perdominews/sulphite-free-wines-can-it-be-done/ 

    GLUTAROM tilsættes druemosten ved gæringen start og er tilsat vinen ned alm indeling til højt Sulfitindhold. Glutarom stabilisere farve, aromastoffer og forebygger landtidsvirkende oxidation ved at forlænge sulfit anti-oxidative egenskabere. Glutarom er rig til peptide glutahthion  der stabilisere anti-oxidation. Glutarom stabilisere også farve og aroma, der ligeledes påvirkes af langsom Oxidation.  Glutaron/Glutastart erstatter ikke sulfit anti-pxidative virkning, men forlænger sulfidets virkning.

    GLUTAROM er til vine med almindelig til høj indhold af Sulfit (50-100 mg/L, alias 50-100 ppm
    Datablad ses her med anvendelse og egenskaber samt dosering : FT GLUTAROM (EN)

    IOC Glutarom – Partner S.A

     GLUTAROM EXTRA er specielt ´beregnet til vine med lavt indhold af sulfit (4 – 15 mg/L, 4-15 ppm)f.eks. Grundvined til mousserende vin, eller økologiske vine. (se dette produkt nærmere beskrevet på hjemmesiden)
    Datablad her og anvendelse og egenskaber samt doserting : FT GLUTAROM EXTRA (EN)

    Her en kort beskrivelse på engelsk om Glutarom:
    To preserve the freshness and aromas of white wines
    Glutarom is made up of cellular crusts which are naturally rich in glutathione.
    With its antioxidation properties, GLUTAROM prevents faulty aromatic ageing in white whines and the loss of fruity aromas in young wines.
    A natural source of polysaccharides, it improves the volume in white wines.

    Se hvad du skal/kan bruge til fremstilling af mousserende vin og cider: Fiche-PRODUITS-VINS-EFFERVESCENTS-EN

    475,00 DKK
  • IOC – Institut de Oennologie de Champagne – har udviklet hele to typer GLUTAROM – som er inaktiveret reducerende Glutathione holding tørgær. 

    Dette produkt svarer til Lallemand GLUTASTAR (se datasheet her for Glutastar: Lallemand GLUTASTAR) samt Lafforts POWERLEES-LIFE (se data sheet her for Powerlees FP_EN_Powerlees_Life

    Læs mere på disse 6 sider om Glutarom virkning og virkemåde samt om udfordringen med at fremstille sulfitfri vin::https://www.perdomini-ioc.com/en/perdominews/sulphite-free-wines-can-it-be-done/

    GLUTAROM tilsættes druemosten ved gæringen start og er tilsat vinen ned alm indeling til højt Sulfitindhold. Glutarom stabilisere farve, aromastoffer og forebygger landtidsvirkende oxidation ved at forlænge sulfit anti-oxidative egenskabere. Glutarom er rig til peptide glutahthion  der stabilisere anti-oxidation. Glutarom stabilisere også farve og aroma, der ligeledes påvirkes af langsom Oxidation.  Glutaron/Glutastart erstatter ikke sulfit anti-pxidative virkning, men forlænger sulfidets virkning.

    IOC Glutarom – Partner S.A

    GLUTAROM er til vinen,ed alm indeling til højt Sulfitindhold.
    Datablad her og anvendelse og egenskaber samt doserting : FT GLUTAROM (EN)

    GLUTAROM EXTRA er specielt beregnet til vine med lavt indhold af sulfit, f.eks. Grundvined til mousserende vin, eller økologiske vine. (se dette produkt nærmere beskrevet på hjemmesiden)
    Datablad her og anvendelse og egenskaber samt doserting : FT GLUTAROM EXTRA (EN)

    Fiche-PRODUITS-VINS-EFFERVESCENTS-EN

    SA_GLUTAROM_EXTRA_(EN)

    SA_GLUTAROM_EXTRA_(EN)

    Her er korte beskrivelse på Engelsk om Glutarom Extra: 
    Rich in reduced glutathione to anticipate the preservation of wines with low sulphite. GLUTAROM EXTRA is a nutrient resulting from the latest techniques in the selection and production of inactive yeasts with a very high GSH content. If it is added at the beginning of fermentation, in the end it enables you to obtain a wine with a greater concentration of GSH, if the yeast is also correctly fed with organic nitrogen.

    575,00 DKK
  • Spiedel er kendt for kvalitetsprodukter til vinificering, såvel diverse gæringtanke i rustfrit stål og plast, flydelågtange, Charmat tryktanke, cider-kegs,  hydropresser, frugtkværne etc. 
    Denne 40-L rustfrit hydropresse, er den næstmindste hydropresse og egne sig til eksperimentelle vinificeringsforsøg og til de mindr og lidt større hobbyproduktioner af cider og vin.  
    En tilsvarende 40 L Speideæ hydropresse kan også lejes hos VinoSigns på dagsbasis (se under udlejning)
    VinoSigns har valgt som ekstraudstyr (optionsal) at forbedre hydropressen yderligere ved at montere en såkaldt PRV ventil (en tryk-regulerende justerbar ventil), der kan indstille trykket inde i pressen fra 0.5-2.5 bar. Maksimalt tryk er 3 bar uden PRV ventil, de sikkerhedsventilen på udgangssiden er stillet til 3 bar. Hydropresse er monteret med manometer, og GEKA klokobling eller almindelig slangekobling efter ønske til vandhane medfølger. Som andet optinal ekstraudstyr kan nævnes AFRISO MSN sikkerhedsventil med manometer. 

    VinoSigns tilbehør til Speidel hydropresser: 
    Caleffi 536250 3/4″ f/f  PRV ventil: https://vinosigns.dk/vare/trykregulering-ventil-3-4-prv-til-montering-paa-speidel-hydropresse-reduktionsventil-model-5362-caleffi-italien/
    Vandslange i armeret gummi 3/4″ I.D. med klokoblingssæt: https://vinosigns.dk/vare/vandslange-i-armeret-gummi-2-20-meter-til-hydropresse-med-geka-klokobling-saet-2-i-messing-samt-vandhanetilslutning-med-3-4-og-1-2-gevingvinosigns-danmark/

    Diaphragm safety valves MS, MSM – Afriso – Afriso
    PRV WATTS bro-redupress
    SPEIDEL – Betriebsanleitung Hydropresse VA Oktober 2017 englisch
    40-litre Hydraulic Press stainless steel

    13.250,00 DKK
  • Bagepulver – som er almindelig anvendt som forebyggende sprøjtemiddel med meldug – er kemisk set Natriumbikarbonat.  Produktet her KALINAT er Kaliumbicarbonat og har samnme forebyggende virkning som sprøjtemiddel mod meldug, men er samtidig et næringssubstrasty da planter har brug for Kalium i deres vækst.  Derfor anbefales dette produkt som sprøjtemiddel mod meldig i stedet for klassisk bagepulver – det tilsvarende Natriumbikarbonat.

     

    “Kalinat” (kaliumbicarbonat) – enkeltsalt – er et afsyringsmiddel til most og vin, der anvendes efter forskriften her til udfældning af vinsyre som tundopløseligt kaliumtartrate: https://www.brouwland.com/en/pdf/003.140.1.pdf

    Se også under”Neoanticid” dobbeltsalt – som er et alterenativt afsyringsmidler, bestående af calciumcarbonat (kridt), der udfælder både æblesyre og vinsyre
     

     

    156,25 DKK
  • Pletvingefluen (Drosophila Suzukii) har i en længere årrække været et stigende problem for bær- og vinavlere. Det siges at fluen der lægger sine  æg og udklækker sine larver i bær (især blå og røde bærfrugter, herunder også vindruer.

    En tysk undersøgelse har påvist en forebyggende effekt af Kaolin- se artikel her; Kaolin mod Drosophila Suzukii

    Læs mere om pletvingefluen som et problen i vindyrkning her. Suzukii plagen – Spotted Wing Drosophila

    Kaolin 1 kg kan leveres i en tætsluttende  Kartell plastbeholder (+ 30 kr) – se disse beholdere andet sted på hjemmesiden.

    Kaolin bør anvendes i en 2% w/v opslemning i vand som sprøjtemiddel mod D. suzukii 
    Behandling skal fortages forebyggende

    200,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev