Charmat fremstilling på tryktanke, fustager og kegs anvender særligt udstyr til trykfiltrering og modtryksfyldning
-
Laffort’s SulfiSpark – er en opløsning af Ammoniumbisulfir og tanniner men en kraftigt antik-oxiderende og konserverende effekt på mousserende grundvine. (base wines) og færdxigew mousserende vine og gider produkter.
Se datablad her: FP_EN_SULFISPARK
Se sikkerehedsblad her: FDS_EN_Sulfispark
SULFISPARK®
Association of ammonium bisulphite and gallic tannins for their antioxidant and anti-oxidase properties.
SULFISPARK® acts to:
• Prevent browning of musts.
• Eliminate or strongly inhibit polyphenol oxidase.
• Allow safe cold settling by delaying the start of fermentation.
• Significantly improve the structure and ageing potential of sparkling base wines without making them astringent.2.000,00 DKK -
“Solution ST” fra IOC indeholder tanniner og kobbersulfat, og udviser således både en effekt som antioxidant og kan forebygger og helbreder bøkser (reduktion gæring).
IOC’s Solution ST bør tilsættes sammen med Riddlingsmiddel, så som Clarifiant XL (bensonit+silikarter) og Clarifiant S (ren bensonit) fra IOC, eller CampactLees (SektKlar) fra Erbslöh (kun silikater)Virker på helt samme måde som som anti-Bøkser midler fra Erbslöh , – se også under produkterne “KupFat” og “KupZit”, samt “Ferrozin”.
218,75 DKK -
Charmat (tryktanksproduceret) mousserende vin og carboniseret mousserende vin og cider er en langt mindre arbejdskrævende produktion form end klassisk flaskegæring (Methode Traditionelle), idet gæren fjernes ved filtrering (under tryk ved Charmat), og ingen riddling (remuage) og degorgering derfor er nødvendig. Dosage eftersødning foretages samtidig med gær-frafiltreringen. Den samlede fremstillingsprocess er derfor både hurtigere og mindre arbejdskrævende.
Flere internationale artikler peger på at forbrugerene foretrækker produkter fremstillet efter denne metode da de kan virke mere friske og florale i aromaen. Se dokumentationen her:
Brasiliansk studie: 7313-Article -78186-2-10-20230317
Italiensk studie: Charmat versus Methode Traditionelle – Vecchio_et_al-2019-Journal_of_the_Science_of_Food_and_AgricultureCharmat-metoden er den som Proseccofrenmstilles efter, hurtigt, simpelt og effektivt. og er den langt mest udbredte fremstillingsmetode for mousserende vin i italien, ja faktisk i HELE VERDEN: