Sort By:
View:
  • Æblesyre er naturligt forekommende i frugt, bær og druer. I vindruer kan koncntrationen være ganske høj – specielt i umodne druer, da æblesyre men ikke vinsyren falder drastisk i indhold under de sidst uger af modningsprocessen. Æblesyreindholdet i druer f.eks målt med biosensor, optisk med NIR spektroskopi, enzymatisk eller med Accuvin MA quicktest, er derfor en pålidelig markør for modningsgraden i druer. 

    Malox spcificationer: Malox Æblesyr . SPEC_EN_Vinoferm Malox
    Malox datasheet: Malox Æblesyre – datasheet

    Der kan være ønskeligt for en kompetent vinmager at tilsætte ekstra syre i vinificeringsprocessen, selvom denne form for justering er mst udbredt mere sydpå. Her nordpå vin man modsat oftest have et ønske om fjernelse af noget af æblesyre, hvilket kan gæres ved dobbeltsat afsyring ller en såkaldt malolaktisk gæring hvor Onococcus bakterier omsætter æblesyren til mælkesyre, der har en mindre surhedsgrad og mindr bitter og mildere smag.

    600,00 DKK
  • Æblesyre er naturligt forekommende i frugt, bær og druer. I vindruer kan koncntrationen være ganske høj – specielt i umodne druer, da æblesyre men ikke vinsyren falder drastisk i indhold under de sidst uger af modningsprocessen. Æblesyreindholdet i druer f.eks målt med biosensor, optisk med NIR spektroskopi, enzymatisk eller med Accuvin MA quicktest, er derfor en pålidelig markør for modningsgraden i druer. 

    Malox spcificationer: Malox Æblesyr . SPEC_EN_Vinoferm Malox
    Malox datasheet: Malox Æblesyre – datasheet

    Der kan være ønskeligt for en kompetent vinmager at tilsætte ekstra syre i vinificeringsprocessen, selvom denne form for justering er mst udbredt mere sydpå. Her nordpå vin man modsat oftest have et ønske om fjernelse af noget af æblesyre, hvilket kan gæres ved dobbeltsat afsyring ller en såkaldt malolaktisk gæring hvor Onococcus bakterier omsætter æblesyren til mælkesyre, der har en mindre surhedsgrad og mindr bitter og mildere smag.

    75,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev