Sort By:
View:
  • Dobbeltsalt afsyringsmetoden er den mest anvendte til nedbringende af syrekoncentrationen
    Begge afsyringsmetoder med dobbeltsalt og enkeltsalt fjerne først og fremmest vinsyren ved en udfældning af respektivt calcium-tartrat  eller kglium-tartrat (begge tungsopløselige salte af vinsyre, men calciumcarbonatet neutraliserer også æblesyren, ved dannelse af calciummalat, som dog er letopløselig og IKKE fælder ud.  Således udfældes æblesyre ikke og fjernes derfor ikke fra mosten eller vinen, men pH kan sænkes ved at den dannelse kulsyre, der dannes når calciumionen reagere med malationen, og fuser af som CO2 (H2O), og det betyder en begrænset stigning i pH. Reelt set kan æblesyre kun fjernes ved en klasisk malolaktisk gæring under dannelse ag mælkesyre, eller ved brug af en maloethanolisk gærtype, så som VinoFerm BioFermMalic, Lallamand Lalvin 71B, eller Lallemend Uviferm SVG, der omdanner en del af den tilstedeværende æblesyre til ethanol, Alt afhængig af gæringsbetingelserne kan der være taæe om en fjernelse af æblesyren på fgra 10-50%

    Bemærk: Æblesyrekoncentreattionen i most eller vin kan enkelst bestemmes med Accuvin’s Quick-test for Malic Acid (MA) evt efter fortynding 1:10 eller 1:20, det måle området for Accuvin MA kittte er 0-0,5 g/L, og det forventede indhold af æblesyre i most of vin (før en MLF) oftest ligger på 4-8 g/L, Accuvin kittet er jo beregnet til at teste for om en malolaktisk gæring har virket (derfor er måleområdet i det lave område).

    Alternativt kan æblesyre måles med et Reflektometer (e.g. Merck’s RQFlex-10 eller RQFlex-20 som er simplet at bruge, eller med en Tectronik Senzytec2 biosensor udviklet til æblesyremåling og til ethanolmåling, samt selvfølgelig osgå ved en FOSS Winescan eller ANTON PASRR Wineanalyzer NIR analyse (kostbart udstyr). Den meste nøjagtige m,åde at måle æblesyre indhold i most og vin vil dog altid være de matrix uafhængige enzymatiske metoder, som kræver en optisk spektrometrisk måleudstyr.

    Se mine artikler i Vinpressen i 2019 om Analysere – Del 1 og Del 2 (artiklerne kan downloades som pdf-filer fra Home – Vinosigns hejmmesidens forside…

    93,75 DKK
  • “Kalinat” (kaliumbicarbonat) – enkeltsalt – er et afsyringsmiddel til most og vin, der anvendes efter forskriften her til udfældning af vinsyre som tundopløseligt kaliumtartrate: https://www.brouwland.com/en/pdf/003.140.1.pdf

    Se også under”Neoanticid” dobbeltsalt – som er et alterenativt afsyringsmidler, bestående af calciumcarbonat (kridt), der udfælder både æblesyre og vinsyre
     

     

    156,25 DKK
  • Malicid (Erbslöh) er et kombineret afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2.  Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora CH-Sparta og CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
    Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.

    Vinosigns sælger Malicid (L-Vinsyre E334 og Calciumcarbonatm, CaCO3, renset kalk, E170) i 1 kg pakning.,  

    Pris for 1000 gra, = 1 kg er sat til 350 kr plus om ønsker leveres i en hygiejning Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris (se billedet).

    For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: ERBSLÔH malicid-technical_data_sheet-english-erbsloeh

    For anvendelse af Neoanticid henvises til Erbslöh datablad: ERBSLÔH 003.134.20_Neoanticid_SPEC_EN

    For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid

    437,51 DKK
  • Lalvin C er en “Cold Climate” maloethanolslisk champagne- og hvidvinsgær samt cidergær af Saccharomyces cerevesia var. bayanus typen udviklet i 1960 på Institut Pasteur i Paris.

    Det er usædvanligt at finde en Saccharomyces cerevesaie var. bayanus Champagnegær,, der samtidig har maloethanoliske gæregenskaber.
    Læs mere om Maloethanoliske gærtyper i min artikel i Vinpressen her:
    C.-H. Brogren – Maloethanolisk gær – 2korr_Vinpressen_3-2022 (20-25)
    MALOETHANOLIC YEAST Biological-deacidification FINAL
    MALOETHANOLIC FERMENTATION – Curr20Genetics20-20Malo-ethanolic20fermentation20in20Saccharomyces202003

    Der er endnu mere bemærkelsesværdig at Lalvin C samtidig med at være maloethanolisk også er et Fructophil gærtype, der forebygger Stuck fermentation (afbrudt gæring) 
    Læs mere om Fructophile gær her: The Fermentation of Fructose in Winemaking[12]

    Gæren er velegnert til Cold Climate vine og cider fremstilling, som en klassisk bayanus gær..
    Lalvin C er desuden en highproducer af estere – aromastoffer dannet ved en kobling imellem syrer og alkoholer, med udpræget frugtagtige og blomsteraftige dufte.

    ‘Lalvin C vil formodently også være en fortrinlig frugtvins- og cidergær, især hvor syreindholdet i mosten er MEGET høst, og ville betinge en kemisk afsyring. Samtidig vil en maloethanolisk Lalvin C gæring jo tilføre mere ethanil til frugtvinen, der ellers ofte ligger lavt i alt%

    Lalvin C er champagnegær¨og en maloethanolisk gær samtidig, hvilker giver den særlkigt gode egenskaber til gæring på frugt og druer med højt æblesyre indhold, herunder sentmodnende nordiske druesorter., som Johanitter, Orion m.fl. 

    Lalvin C udviser usprægede maloethanoliske gær egenskaver og kn omsætte op til 45% (dog oftest mindre af den i mosten tilstedeværende L-æblesyre til ethanol. Der er typisk fra 3-6 g/l æblesyre i dansk høstede druer, med højest indhold i de tidligt høstede:

    Ved en maloethanolisk gæring omdrannes noget af æblesyre direkte til erthonal og ikke soom ved malolaktisk gæring med bakterier til mælkesyre. Således fjernes der typisk 1-3 grad/L syre, hvilket svarer til en pH stigning på ca. 0,1-0,3 pH-enheder.

    I en most med meget surt pH på f.eks pH 2.8-2.9 vil dette medføre et slut pH 2,9-3.2 hvilker et fint for en mousserende vin med dosage på 8-19 g/l, men hvis startmosten har et højere pH=3.1-3,2, risikere man med Lalævin C gæring at ende på en grundvin med pH= 3.2-3,5 der er uegnet til mousserende vin, så eftertænksom og planlægning er vigtigt. En evn yderligere malolaktisk bakteriel gæring vil yderlæigere kunne hæve pH med yderligere 0,1 pH enhed.

    Omvendt behøver man ikke at tænke på besværlig afsyring med Kalinat, Acidex, Neoanticid m.m. , hvis en maloethanolisk gæring med Lalvin C anvendes på den sure most.  En maloethanolisk gæring er i sig selv en afsyring.

    I betragtning af at stort set alle druetyper dyrket i norden har indhold af æblesyre der overstiger indholdet af vinsyre, ma denne Lalvin C gær anses for særdeles velegnet til fremstille i mousserende vine i Cold Climate nordiske lande.

    Bemærk Lallemand synes at markedsføre Lalvin C Sach. cer. ex. bayanus champagne- og hvidvin samt cidergær under flere navne, både som Lalvin c of som Lalvin BC hvilket er forvirrende for forbrugeren.

    Lalvin C datablad ger: Lalvin C – maloethasnolic yeast.pdf

    Lalvin BC datablad her: Lalvin BC Lalcin C

    Se Lallemand “Yeast selection Guide her: Lallemand-Quick-Yeast-References-Chart_2018_LR

    IOC generelle catalogue for fremstilling af mousserende vin efter Methode Traditionelle (MT) og Charmat tryktanksgæring, er beskrevet here: CHARMAT VERSUS MT – FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf[32]

    D.v.s. Produktyere fra IOC til fgremstillin g af mousserende vine er listet i dette dokument, og F.eks. anbefalere VinoSigns brugt af Hydrta-PC ved anden gæringen, der stærke cellemembrane mod grundvinens ethanolindhold, og sikre en problemfri 2. gæring i den alkoholholdige grundvin, der jo stresser gærceller: Fiche-PRODUITS-VINS-EFFERVESCENTS-EN

    562,51 DKK
  • Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2.  Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance, Frankrug), InoBacter (IOC, Epernay, Frankrig), samt Viniflora CH-Sparta og CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
    Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.

    Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse  fra 100 g , 500 g, 1 kg,  2 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris). 
    Pris for 1000 gram = 1 kg er sat til 115 kr plus 2 L Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris på 35 kr  (se billeder). Samlet pris = 150 kr
    Pris for 500 gram er sat til 60 kr plus 1 L Kartell plasbeholder med tæt låg med mindre merpris på 30 kr (se billeder): Samlet pris = 90 kr.  

    For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
    For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid

    112,51 DKK
  • Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2.  Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora CH-Sparta og CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
    Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.

    Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse  fra 500 g, 1 kg,  5 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris). 
    Pris for 1000 gram = 1 kg er sat til 115 kr plus om ønsker levering i en hygiejning 2 L Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris på 35 kr  (se billedet). Samlet pris for 1 kg Neoanticid i Kartell beholder = 150 kr 

    For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
    For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid

    187,51 DKK
  • Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2.  Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2. Most fra udmodne druer kan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora Sparta og Viniflora CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
    Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.

    Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse  fra 100 g , 500 g, 1 kg,  2 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris). 
    Pris for 1000 gra, = 1 kg er sat til 100 kr plus om ønsker leveres i en hygiejning Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris (se billedet).

    For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
    For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid

    1.875,00 DKK
  • Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2.  Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2. Most fra udmodne druer kan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora Sparta og Viniflora CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
    Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.

    Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse  fra 100 g , 500 g, 1 kg,  2 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris). 
    Pris for 1000 gra, = 1 kg er sat til 100 kr plus om ønsker leveres i en hygiejning Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris (se billedet).

    For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
    For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid

    500,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev