Sort By:
View:
  • Det er både uprofessionelt og ukorrekt af bruge Kalium-meta-bi-sulfit (KMS) eller andre former for Kaliumsulfit til konservering af færdige vine og for så vidt også uhensigtsmæssig at bruge KMS ved forebyggelse af oxidation af most og under fermentering. Årsagen er at tilførte Kalium-ioner jo medfører nydannelse af vinsten i flaskerne efter tapning (kun druevine med vinsyre) , da udfældningen af vinsten er en langsommelig proces. 
    Derfor anbefaler Pumpton College i Brighton, Comittee Interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC) at bruge Ammoniumbisulfit, som fås i en lang række forskellige koncentrationer i vandig opløsning, klar til direkte tilsætning. 

    VinoSigns lagerfører IOC’s Ammoniumbisulfit 150g/L SO2  i 10 L dunke til producenter, men også mindre portionen aliqouteret i mindre plastflaske på 100 mL, 500mL og 1 L  

    Opløsningen – klar til brug – indeholder 150 g/L total SO2 og 40 g/L total NH3
    DATABLAD for IOC 

    s Ammoniumbisulfit 150 g/L ses her: FT BISULFITE D AMMONIUM 150 (EN)

    Dosering ved brug af “AmmoniumBisulfit  150”:

    1 L pr. 1000 L Vin  (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)
    100 mL pr.  100 L Vin (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)

    500 mL pr. 1000 L Vin (2000x fortyndet) svarer til 75 mg/L total SO2 (TSO2)
    50 ml pr. 100 L Vin (2000x fortyndet) svare til 75 mg/L  total SO2 (TSO2)

    250 ml pr.  1000 L (4000x fortyndet) svarer til 37,5 mg/L total SO2 (TSO2)
    25 ml  pr.  100 L Vin (4000x fortyndet) svarer til 37,mg/L total SO2 (TSO2)

    100 ml pr 1000 L (10.000x fortyndet) svarer til  15 mg/L total SO2 (TSO2)
    10 mL pr. 100 L  (10.000x fortyndet) svarer til 15 mg/L total SO2 (TSO2)

    Plumpton forskrift for anvendelse af Ammoniumbisulfit kan findes her: PLUMPTON 2023 Student notes – Principles of Sparkling Wine[63]
    Plumpton Protocols 2023

     

     

    2.500,00 DKK
  • Laffort’s SulfiSpark – er en opløsning af Ammoniumbisulfir og tanniner men en kraftigt antik-oxiderende og konserverende effekt på mousserende grundvine. (base wines) og færdxigew mousserende vine og gider produkter.

    Se datablad  her: FP_EN_SULFISPARK 

    Se sikkerehedsblad her: FDS_EN_Sulfispark

    SULFISPARK®

    Association of ammonium bisulphite and gallic tannins for their antioxidant and anti-oxidase properties.

    SULFISPARK® acts to:
    • Prevent browning of musts.
    • Eliminate or strongly inhibit polyphenol oxidase.
    • Allow safe cold settling by delaying the start of fermentation.
    • Significantly improve the structure and ageing potential of sparkling base wines without making them astringent.

     
     
    500,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev