-
GLUTASTAR – THE KING OF NATURAL ANTIOXIDANTS
Ved dit første køb af 500 gram GLUTASTAR merdfølder en gratis prøve af ACCUVIN’s Quick trist for frit sulfit (FSO2) – Du får et sæt til måling af henholdvis FSO2 i måleområdet 0-40 ppm (mg/L) samt i mååleområdet 40-130 ppm (mg/L) .
Disse quicktest måler semikvantiotativt FSO2 på få minuter ud brug af dyrt titrerings eller andet analyseudstyr.
Værdien af den gratis Quicktest vareprøve er 100 kr.
Således er din pris for 500 gram GLUTASTAR kun 40oo kr – Danmark billigste pris.Med den stigende modvilje mod anvendelse af kemisk tilsætningsstoffer i vin- og ciderproduktion, den stigende produktion af økologisk vin med mindst mulig brug af hjælpestoffeer, trenden med spontangæret naturvin helt uden hjælpestoffere, har inviteret en udvikling af alternative hjælpestoffeer, der bl.a. kan forebygge både oxidation mod eddikesdannelse og det modsatte en for reduktiv gæring med bukser luft af ubehagelige svolvforbindelse.
I de seneste årtier har vi derfor set en voldsom udvikling i såkaldte alternative Inaktive gærprodukter, så som Lallemand GOFERM, GLUTASTAR og tilsvarende produkter fra stort alle de større gærfabreikantrewr. IIOV, Laffort , Lessaffre -Fermentis, Erbslöh etc etc etc –
GLUTASTAR et et sådant alternativt gærprodukt udviklet med et højt naturligt indhold af tripeptider GLUTATHION – også kaldet GSH (glutaminsyre-cystein-glycin), der med sin frit thiolgrupper (-SH) giver en anti-oxiderende virkning, som en scavenger (binder) af fri radikaler, der eller vil katalyse de oxidative processor som ilter både aromastoffer, naturlige farvestoffer (e.g. polyphenoler) , dem nydannede ethanol m.v.
Således er GLUTASTAR og beslægtede produkter i de seneste år taget til i popularitet., mens husk “alternative inaktivt gær” har ingen dræbende effekt for forekomne eddikesyre bakterier, snare tværimod indeholder dem tilsatte alternative gær alverdens næringsstoffere , som som vitaminer, liupider, aminosyrer, mikrominerale og al det enhver levende organisdle skal bruge for at formere sig. Inaktivt tørgær sælges jo også som gærnæring og næring for malolaktiske bakterier.
De klar positive anti-oxidative effekter af GLUTASTAR og lignende produkter, skal derfor nøje afvejes i sin helhed, hvis den oxidative process skyldes uønsket forekomst ag hvepse, Susiki fluer, og diverse former for svampeangreb på vinmarker
Det rene aktive stof Glutathion må desværre ikke anvendes ri ren form som anti-oxidant på samme måde som vitamin-C og tanniner bliver det.
En ting er forebyggelse amod oxidation, der bevare aromastoffer og farve, men helt anden ting er bekæmpelse af tilstedeeværende skadelige bakterier, so som acidobactrer
Dokumentationen for Glutathion og dermed Glutastar virkning er massiv og troværdig, inklusiv effekten af andre typer peptider og oxygen bindende komponentere i den inaktive gær.
Oxidation er en af de mest udbredte for for vinificeringsfejl, forårsaget af enten ren kem isl oxidation af ethanol til acetaldehyd og videre til eddikesyre, men oftest er der tale om uønsket forekomst af acidobacter (eddikesyrebaktterier) , der findes overalt, på druer angrebet ag hvide, i vineriet og på de høstede druer, mere det LAB bakterier der kræver ilt for at overleve. Derfor er omhyggelig hygiejne hele vejen igennem vinificeringsprocessen v intim, ligesom en omhyggelig beskyttelse til atmosdpphæring ilt er afgørende.
Tegn på oxidation kan spores sensorisk, måles som øget niveau af “votalie syrer” ren kemisk (ca 90% af VA er eddikesyre). Eddikesyre kan over en hvis individuel tærskelværdi omkring 0.8 g/L drøftes, men kan også måles enzymation, ved destillation og titrering, eller på forskelligt FTIR udstyr (WineScan, Oenofosss-2, m.fl).
Den alment kendte måde at FOREBYGGE OXIDATION og STOPPE BAKTERIEVÆKST samtidig er ved præventiv/forebyggende tilsætning af sulfit i (kaliummetabisulfit, ammoniumbisulfit, natriumbisulfit, SO2 vandig solution, IOC InoDose brusetabletter, Laffort Oenosteryl brusetabletter etc).
Alternativ t produceres sulfit af gæren under selve fermenteringen, hvilket kan været er problem for en efterfølgende bakteriel malolactisk gæring, da også malolaktiske er sensitive i fortskellig grad overfor sulfit.
Sulfitholdigeprtodukter bruges universelt overalt i gæringsindustri, og bryggeri, og vinbranchen, som at forebygge 1) mod uønsket bakteriel fordørvelse og 2) som oxidation forebyggende tilsætningsstof.
Forstadiet fra oxidation af ethanol er acetaldehyd kan også måles , f.eks. med et Merck Refektometer, eller med enzymatiske kit.
Her kan die læse mere om GLUTASTAR gavnlige virkninger – både på videnskabeligt og på polulært niveau:
Lallemand-GLUTASTAR
GLUTASTAR – WUP Bioprotection – ENG GLUTASTAR 2019 FRI Bahut Metabolic diversity conveyed by the process leading to GSH accumulation in inactivated dry yeast GLUTASTART – SCIENTIFIC Article_2023 Bahut et al_Summer23_WineViticultureJournal_SYD GLUTASTAR_2023_EN
GLUTASTAR – Une levure réduisant le sulfitage des vins article Initia Vitisphere[41]GLUTATHION Lallemand-glutastar-march-2021-nz-EB-what-is-gluta
NB: Til fremstilling af grundvine til mousserende vin og økologiske low SO2 frugtvine og cider med lav eller intet sulfitindhold anbefaler VinoSigns IOIC produkter GLUTAROM EXTRA.
Datasheet ses her: FT GLUTAROM EXTRA (EN)
Se generelt omIOC produkter til mousserende vine her: Fiche-PRODUITS-VINS-EFFERVESCENTS-EN125,00 DKK -
GLUTASTAR – THE KING OF NATURAL ANTIOXIDANTS
Ved dit første køb af 500 gram GLUTASTAR merdfølder en gratis prøve af ACCUVIN’s Quick trist for frit sulfit (FSO2) – Du får et sæt til måling af henholdvis FSO2 i måleområdet 0-40 ppm (mg/L) samt i mååleområdet 40-130 ppm (mg/L) .
Disse quicktest måler semikvantiotativt FSO2 på få minuter ud brug af dyrt titrerings eller andet analyseudstyr.
PRØV FOR SNYDELET DET ER AT MÅLE FSO2 MED ACCUVIN QUICKTEST
Værdien af de gratis vareprøve er 100 kr
(Husk VinoSigns postforsendes kun ordre på 500 kr og derover, da mindre ikke er rentable at forsende men alle typer vare i alle kvantiteter kan afhentes i Hellerup 24/7 efter aftale)Med den stigende modvilje mod anvendelse af kemisk tilsætningsstoffer i vin- og ciderproduktion, den stigende produktion af økologisk vin med mindst mulig brug af hjælpestoffeer, trenden med spontangæret naturvin helt uden hjælpestoffere, har inviteret en udvikling af alternative hjælpestoffeer, der bl.a. kan forebygge både oxidation mod eddikesdannelse og det modsatte en for reduktiv gæring med bukser luft af ubehagelige svolvforbindelse.
I de seneste årtier har vi derfor set en voldsom udvikling i såkaldte alternative Inaktive gærprodukter, så som Lallemand GOFERM, GLUTASTAR og tilsvarende produkter fra stort alle de større gærfabreikantrewr. IIOV, Laffort , Lessaffre -Fermentis, Erbslöh etc etc etc –
GLUTASTAR et et sådant alternativt gærprodukt udviklet med et højt naturligt indhold af tripeptider GLUTATHION – også kaldet GSH (glutaminsyre-cystein-glycin), der med sin frit thiolgrupper (-SH) giver en anti-oxiderende virkning, som en scavenger (binder) af fri radikaler, der eller vil katalyse de oxidative processor som ilter både aromastoffer, naturlige farvestoffer (e.g. polyphenoler) , dem nydannede ethanol m.v.
Således er GLUTASTAR og beslægtede produkter i de seneste år taget til i popularitet., mens husk “alternative inaktivt gær” har ingen dræbende effekt for forekomne eddikesyre bakterier, snare tværimod indeholder dem tilsatte alternative gær alverdens næringsstoffere , som som vitaminer, liupider, aminosyrer, mikrominerale og al det enhver levende organisdle skal bruge for at formere sig. Inaktivt tørgær sælges jo også som gærnæring og næring for malolaktiske bakterier.
De klar positive anti-oxidative effekter af GLUTASTAR og lignende produkter, skal derfor nøje afvejes i sin helhed, hvis den oxidative process skyldes uønsket forekomst ag hvepse, Susiki fluer, og diverse former for svampeangreb på vinmarker
Det rene aktive stof Glutathion må desværre ikke anvendes ri ren form som anti-oxidant på samme måde som vitamin-C og tanniner bliver det.
En ting er forebyggelse amod oxidation, der bevare aromastoffer og farve, men helt anden ting er bekæmpelse af tilstedeeværende skadelige bakterier, so som acidobactrer
Dokumentationen for Glutathion og dermed Glutastar virkning er massiv og troværdig, inklusiv effekten af andre typer peptider og oxygen bindende komponentere i den inaktive gær.
Oxidation er en af de mest udbredte for for vinificeringsfejl, forårsaget af enten ren kem isl oxidation af ethanol til acetaldehyd og videre til eddikesyre, men oftest er der tale om uønsket forekomst af acidobacter (eddikesyrebaktterier) , der findes overalt, på druer angrebet ag hvide, i vineriet og på de høstede druer, mere det LAB bakterier der kræver ilt for at overleve. Derfor er omhyggelig hygiejne hele vejen igennem vinificeringsprocessen v intim, ligesom en omhyggelig beskyttelse til atmosdpphæring ilt er afgørende.
Tegn på oxidation kan spores sensorisk, måles som øget niveau af “votalie syrer” ren kemisk (ca 90% af VA er eddikesyre). Eddikesyre kan over en hvis individuel tærskelværdi omkring 0.8 g/L drøftes, men kan også måles enzymation, ved destillation og titrering, eller på forskelligt FTIR udstyr (WineScan, Oenofosss-2, m.fl).
Den alment kendte måde at forebygge oxidation er ved forebyggende tilsætning af sulfit i (Kaliummetabisulfit, ammoniumbisulfit, natrium sdsulfit etc).
Alternativ t produceres sulfit af gæren under selve fermenteringen, hvilket kan været er problem for en efterfølgende bakteriel malolactisk gæring, da også malolaktiske er sensitive i fortskellig grad overfor sulfit.
Sulfitholdigeprtodukter bruges universelt overalt i gæringsindustri, og bryggeri, og vinbranchen, som at forebygge 1) mod uønsket bakteriel fordørvelse og 2) som oxidation forebyggende tilsætningsstof.
Forstadiet fra oxidation af ethanol er acetaldehyd kan også måles , f.eks. med et Merck Refektometer, eller med enzymatiske kit.
Her kan die læse mere om GLUTASTAR gavnlige virkninger – både på videnskabeligt og på polulært niveau:
Lallemand-GLUTASTAR
GLUTASTAR – WUP Bioprotection – ENG GLUTASTAR 2019 FRI Bahut Metabolic diversity conveyed by the process leading to GSH accumulation in inactivated dry yeast GLUTASTART – SCIENTIFIC Article_2023 Bahut et al_Summer23_WineViticultureJournal_SYD GLUTASTAR_2023_EN
GLUTASTAR – Une levure réduisant le sulfitage des vins article Initia Vitisphere[41]NB: Til fremstilling af grundvine til mousserende vin og økologiske low SO2 frugtvine og cider med lav eller intet sulfitindhold anbefaler VinoSigns IOIC produkter GLUTAROM EXTRA.
Datasheet ses her: FT GLUTAROM EXTRA (EN)
Se generelt omIOC produkter til mousserende vine her: Fiche-PRODUITS-VINS-EFFERVESCENTS-EN500,00 DKK -
IOC – Institut de Oennologie de Champagne – har udviklet hele to typer GLUTAROM – som er inaktiveret reducerende Glutathione holding tørgær.
Dette produkt svarer til Lallemand GLUTASTAR (se datasheet her for Glutastar: Lallemand GLUTASTAR) samt Lafforts POWERLEES-LIFE (se data sheet her for Powerlees FP_EN_Powerlees_Life)
Læs mere på disse 6 sider om Glutarom virkning og virkemåde samt om udfordringen med at fremstille sulfitfri vin::https://www.perdomini-ioc.com/en/perdominews/sulphite-free-wines-can-it-be-done/
GLUTAROM tilsættes druemosten ved gæringen start og er tilsat vinen ned alm indeling til højt Sulfitindhold. Glutarom stabilisere farve, aromastoffer og forebygger landtidsvirkende oxidation ved at forlænge sulfit anti-oxidative egenskabere. Glutarom er rig til peptide glutahthion der stabilisere anti-oxidation. Glutarom stabilisere også farve og aroma, der ligeledes påvirkes af langsom Oxidation. Glutaron/Glutastart erstatter ikke sulfit anti-pxidative virkning, men forlænger sulfidets virkning.
GLUTAROM er til vinen,ed alm indeling til højt Sulfitindhold.
Datablad her og anvendelse og egenskaber samt doserting : FT GLUTAROM (EN)GLUTAROM EXTRA er specielt beregnet til vine med lavt indhold af sulfit, f.eks. Grundvined til mousserende vin, eller økologiske vine. (se dette produkt nærmere beskrevet på hjemmesiden)
Datablad her og anvendelse og egenskaber samt doserting : FT GLUTAROM EXTRA (EN)Fiche-PRODUITS-VINS-EFFERVESCENTS-EN
Her er korte beskrivelse på Engelsk om Glutarom Extra:
Rich in reduced glutathione to anticipate the preservation of wines with low sulphite. GLUTAROM EXTRA is a nutrient resulting from the latest techniques in the selection and production of inactive yeasts with a very high GSH content. If it is added at the beginning of fermentation, in the end it enables you to obtain a wine with a greater concentration of GSH, if the yeast is also correctly fed with organic nitrogen.575,00 DKK -
IOC – Institut de Oennologie de Champagne – har udviklet hele to typer GLUTAROM – som er inaktiveret reducerende Glutathione holding tørgær.
Dette produkt svarer til Lallemand GLUTASTAR (se datasheet her for Glutastar: Lallemand GLUTASTAR) samt Lafforts POWERLEES-LIFE (se data sheet her for Powerlees FP_EN_Powerlees_Life)Læs mere på disse 6 sider om Glutarom virkning og virkemåde samt om udfordringen med at fremstille sulfitfri vin::https://www.perdomini-ioc.com/en/perdominews/sulphite-free-wines-can-it-be-done/
GLUTAROM tilsættes druemosten ved gæringen start og er tilsat vinen ned alm indeling til højt Sulfitindhold. Glutarom stabilisere farve, aromastoffer og forebygger landtidsvirkende oxidation ved at forlænge sulfit anti-oxidative egenskabere. Glutarom er rig til peptide glutahthion der stabilisere anti-oxidation. Glutarom stabilisere også farve og aroma, der ligeledes påvirkes af langsom Oxidation. Glutaron/Glutastart erstatter ikke sulfit anti-pxidative virkning, men forlænger sulfidets virkning.
Datablad her og anvendelse og egenskaber samt doserting : FT GLUTAROM (EN)GLUTAROM EXTRA er specielt beregnet til vine med lavt indhold af sulfit, f.eks. Grundvined til mousserende vin, eller økologiske vine. (se dette produkt nærmere beskrevet på hjemmesiden)
Datablad her og anvendelse og egenskaber samt doserting : FT GLUTAROM EXTRA (EN)Fiche-PRODUITS-VINS-EFFERVESCENTS-EN
Her er korte beskrivelse på Engelsk om Glutarom Extra:
Rich in reduced glutathione to anticipate the preservation of wines with low sulphite. GLUTAROM EXTRA is a nutrient resulting from the latest techniques in the selection and production of inactive yeasts with a very high GSH content. If it is added at the beginning of fermentation, in the end it enables you to obtain a wine with a greater concentration of GSH, if the yeast is also correctly fed with organic nitrogen.120,00 DKK