-
En universel vingær fra IOC, der der er lavet som en blanding af 5 forskellige Sacch. cerevesia stammer (Y1, Y2, Y3, Y4, og Y5) skal simulere en biodiversitet respekterende gæring. Også andre producenter laver blandingsgærtyper (Chr-Hansen bl.a. non-sacchoromycis blandinger, Lallemand m.fl.), og efterligner på denne måde naturlige spontane gæringer, uden at indeholde den spontane vildgæringen risiko for bakteriel kontaminering.
Louis viste jo allerede i 1960erne, at dårlig vin og øl, der var spontantgæret skyldes tilstedeværende bakterier (bl.a. acidobacter) som interfererede ved den spontane gæring – og hvem ønsker en drikke en vin, der reelt set blot er fortyndet vineddike eller vin med et højt eddikesyreindhold.Denne risiko for spolerende bakterier indblanding i gæringen er elimineret her ved brug af en blanding af rene stammer af Saccharomyces cer. , samtidig med at forskellige stammers evne til dannelse af sekundære aromastoffer gøres mere kompleks
Prøv denne “safe” gæring på din frugt, most, juice og druer, og få en ny og spænedende aromaprofil, der kan minde om en spontant vildgæring UDEN ØDELÆGGENDE BAKTERIER.
FDS LEVURE IOC DYNAMIX (EN) FT LEVURE IOC DYNAMIX (EN)
Vil du vide mere om valg af gærtyper, sekundære aromastoffer, spontangæring versus kulturgæring, etc , så lyt til VinoSigns’s første Podcast i serien “Fra Drue til Glas”
https://shows.acast.com/fra-drue-til-glas
625,00 DKK