Sort By:
View:
  • Kobbercitrat (Kupzit (handelsnavn), Erbslöh) oh Kobbersulfat (Kupfat (handelsnavn), Erbslöh) kan anvendes til udfældning og fjernelse af uønskede svovlforbindelser ved vinfejlen “bøkser”, ofte opstået grundet mangelfuld gærnæring i løbet af gæringsprocessen, og dermed en såkaldt reduktiv gæring, hvor gæring begynder af fotrbruge svovl i stedet for ilt, til sine metaboliske aktiviteter  Eventuelt overskydne kobberioner efter en kobberion-behangling fjernen med Ferrozin (handelsnavn)., som kompleksbinder de overskydne ikke sulfidbundne kobberioner. Læs mere om dette produkt på hjemmesiden. Det udfældee kobbersilfid bør/skal fjernes ved en sterilfiltrering.

    Meget små mængder af kobbercitrat tilsættes den bøkser angrebne vin og udfældede kobbersulfider fjernes ved sterilfiltrering. Dosering ca. 0.2-1 gram pr. 100 L maksimalt må bruges. 

    Kupfat (kobbersulfat)  og Kupzit (kobbercitrat) fås begge på efterspørgsel i portioner af 10 g, 100 g og 1 kg i plastbeholder (Kartell) embalage.

    Dosering: 0,2-1 mg pr 100 L vin

     Dosering: kupfat-technical_data_sheet-english-erbsloeh-20171109-003
    Tysk datablad: Kupfat File-1336387433.pdf
    Engelsak datablad: PMB_Kupfat_GB_002 

     

    187,51 DKK

Tilmeld nyhedsbrev