Sort By:
View:
  • Charmat (tryktanksproduceret) mousserende vin og carboniseret mousserende vin og cider er en langt mindre arbejdskrævende produktion form end klassisk flaskegæring (Methode Traditionelle), idet gæren fjernes ved filtrering (under tryk ved Charmat), og ingen riddling (remuage) og degorgering derfor er nødvendig. Dosage eftersødning foretages samtidig med gær-frafiltreringen.  Den samlede fremstillingsprocess er derfor både hurtigere og mindre arbejdskrævende.

    Flere internationale artikler peger på at forbrugerene foretrækker produkter fremstillet efter denne metode da de kan virke mere friske og florale i aromaen. Se dokumentationen her: 
    Brasiliansk studie: 7313-Article -78186-2-10-20230317
    Italiensk studie: Charmat versus Methode Traditionelle – Vecchio_et_al-2019-Journal_of_the_Science_of_Food_and_Agriculture

    Charmat-metoden  er den som Proseccofrenmstilles efter, hurtigt, simpelt og effektivt. og er den langt mest udbredte fremstillingsmetode for mousserende vin i italien, ja faktisk i HELE VERDEN:

  • Carboneseringslåg der passer til Cornelius fustager (kegs)  er simple at bruge, hvis man ønsker at karbonisere sin frugtvin eller druevin til henholdsvis cider eller mousserende vin.

    Alt hvad der behøves er en Corneliusfustage på 9.5 L eller 19 L , en CO2- flaske eller soda streamer patron monteret med en CO2 regulator (se disse). CO2 flasker forbindes med en armeret trykslange til en GRÅ/HVID gas-ball-lock. Man skal evt udskifte en lavtrykssikkerhedsventilen, hvis den er Grøn eller Rød men en Grå sikkerhedsventil til 7-9 bar.  Der er lettest alt carboniserer på en nedkølet vin da CO2 gas opløses bedre ved lav temperatur.  Det er ligeledes nødvendigt at nedkøle fustagen (f.eks. i en kummefryser) ved en senere evt. modtryks-flaskefyldning fra fustagen med en modtryksflaskefylder (se disse på hjemmesiden- deer er mange forskellige modeller)

    Intet er lettere og helt ukompliceret  end at karbonisere en vin-
    Karbonering med CO2 – Carbonisering

     

    375,00 DKK
  • Charmat fremstillet cider eller mousserende vin skal påfyldes flasker ved en såkaldt modtryk fyldning (isobaric bottlew filler)

    Professionelle Modtrykflasker-fyldere fraden italienske CEM-Milano får i flere størrelser fra maskiner til  1 , 2 og 4 flaske fyldbnin ger under modtryk ad gangen, og helt op til 8, 12 eller 20 champagneflaskefyldnbinger ad ganger til erhvervavlere og større produicenter afd cider og/eller mousserende vine, ellerandre former for carboniserede er tryktanksgærede produkter.

    Flaskefyldningen foregår i et beskyttende lukket kammer, og champagneflasker af forskellig størrelse kan anvendes.

    52.500,00 DKK
  • Keg-manometer med regulatorventil anvendes ved carbonisering af vin,, cider og øl til kontrol at den ønsket carboniseringgrad, samt ved charmat fremstilling af mousserende v in og cider, samt ved ølfremstilling.

    937,51 DKK
  • Keg-manometer uden regulærbar sikkerhedsventil. Anvendes ved carbonisering af vin,, cider og øl til kontrol at den ønsket carboniseringgrad, samt ved charmat fremstilling af mousserende vin og cider, samt ved ølfremstilling.

    625,00 DKK
  • Er du interesseret i at leje en CO2-gasflaske med reduktionsventil og slange?

    CO2 flaske med reduktionsventil en et nødvendigs redskab ved carbonisring (karbonisering)

    Kontakt os enten på mail, telefon eller brug formularen her for pris og bestilling:

     

     

    250,00 DKK

Tilmeld nyhedsbrev