-
Saccharomyces Cerevisiae var. bayanus.
Bioferm Camp sælges af VinoSigns 5-500 gram afvejet: Pris 2.00 kr/gram.
Standard pakningerne er på 7 gram, 100 gram og 500 gram.
Ved 500 gram og derover leveres Bioferm Camp i sin originale vakumpakning.
Saccharomyces Cerevisiae var. bayanus er en stabil cider og champagnegær-
Sulfit-resistent op til 25-30 mg frit SO2 per liter
Alcoholtolerantie 17% vol.
Temperatur: 15-30°C
Dosis: 2 g/10 liter ved primær gæring; 4 g/10 liter ved 2. gæring på flaske (Prise de mousse)625,00 DKK -
Lalvin C er en maloethanolsk Champagne-, Hvidvins- og Cidergær ideel for “Cold Climate” fermentering.
Denne maloethanoliske Sacch. cer. var. bayanus gær kan omsætte op til 45% af tilstedeværende æblesyre til ethanol.Malic acid decomposition in yeast can occur via the malic enzyme or via fumarase to yield either ethanol or succinate.
Helpakke 500 gram 450 kr excl moms
BULK køb > 1 kg gives rabat 10%
Pris pr. gram afvejet 5.00 kr exil momsNB !!!
Lalvin C kan på bestille også laves i Kartell plastbeholder med 50 g, 100 g , og 200 grams indholdLæs her mere om hvordan en malkoethanolisk gæring virker, og hvorfor den er specielt velegnet til Cold Climate vine:
MALOETHANOLIC YEAST Biological-deacidification FINAL
Se også dette link til Lallemand interaktive hjemmeside: for Lalleman gær sortiment: https://www.lallemandwine.com/en/australia/products/catalogue/
Se også speciel her om “Cold Climate” Maloethanolisk fermentering ved høj æblesyreindhold: https://www.lallemandwine.com/en/australia/vintage-2017-low-sugar-but-high-malic-acids/
Lalvin C kan bruges til både grundvin, mousserende vin og cider fremstillet ved både flaskegæring, Charmat tryktanksgæring og til PET-NAT gæring.
Dosage:; 25g/hL
Adaptation: Pied de Cuvée (PDC) adaptation over 4-5 dage anbefales ved start 2. gæring på sure (pH=2,9-3,1) grundvine
Se adaptionsprotekollerne her:
Bruno’ Gæradaptation FINALFINAL til Moussevin 2. gæring
Daniel´s Gæradaptation FINAL til Moussevin 2. gæringGæringstemperatur: 15-30 grader C – Ideel gæringstemperatur er 18 grader.
Lav sulfit (SO2) producer
Lav H2S producer
Alkohol tolerance 16%vol.
Hurtig lag-fase
Fremmer frugtnoter og esterdannelse., specielt isoamyl ester._____________________________________________________________________________
Clean, reliable fermenter for fresh fruity white styles. Partial degradation of malic acid favours acid softness.
A yeast selected from the Pasteur Institute Yeast Culture Collection, Lalvin C is a French wine region isolate that has been used in winemaking since the early 1960’s. Suited for a wide range of winemaking applications, particularly for production of fresh and fruity white wine styles, as well as early release fruit driven red wines and wines made by carbonic maceration. Lalvin C is known to produce varying amounts of the ester amyl acetate. A clean fermenter that enhances the varietal character of the fruit. Can degrade up to 45% L-malic acid.
Solaris
Souvignier Gris
Chardonnay
Colombard
Sauvignon blanc
CiderOverview:
An isolate from the Pasteur Institute- FranceSpecies
Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
Competitive Factor
Sensitive
General Sensory Contribution
Enhances varietal aromas and esters6,25 DKK -
Lalvin C er en “Cold Climate” maloethanolslisk champagne- og hvidvinsgær samt cidergær af Saccharomyces cerevesia var. bayanus typen udviklet i 1960 på Institut Pasteur i Paris.
Det er usædvanligt at finde en Saccharomyces cerevesaie var. bayanus Champagnegær,, der samtidig har maloethanoliske gæregenskaber.
Læs mere om Maloethanoliske gærtyper i min artikel i Vinpressen her:
C.-H. Brogren – Maloethanolisk gær – 2korr_Vinpressen_3-2022 (20-25)
MALOETHANOLIC YEAST Biological-deacidification FINAL
MALOETHANOLIC FERMENTATION – Curr20Genetics20-20Malo-ethanolic20fermentation20in20Saccharomyces202003
Der er endnu mere bemærkelsesværdig at Lalvin C samtidig med at være maloethanolisk også er et Fructophil gærtype, der forebygger Stuck fermentation (afbrudt gæring)
Læs mere om Fructophile gær her: The Fermentation of Fructose in Winemaking[12]Gæren er velegnert til Cold Climate vine og cider fremstilling, som en klassisk bayanus gær..
Lalvin C er desuden en highproducer af estere – aromastoffer dannet ved en kobling imellem syrer og alkoholer, med udpræget frugtagtige og blomsteraftige dufte.‘Lalvin C vil formodently også være en fortrinlig frugtvins- og cidergær, især hvor syreindholdet i mosten er MEGET høst, og ville betinge en kemisk afsyring. Samtidig vil en maloethanolisk Lalvin C gæring jo tilføre mere ethanil til frugtvinen, der ellers ofte ligger lavt i alt%
Lalvin C er champagnegær¨og en maloethanolisk gær samtidig, hvilker giver den særlkigt gode egenskaber til gæring på frugt og druer med højt æblesyre indhold, herunder sentmodnende nordiske druesorter., som Johanitter, Orion m.fl.
Lalvin C udviser usprægede maloethanoliske gær egenskaver og kn omsætte op til 45% (dog oftest mindre af den i mosten tilstedeværende L-æblesyre til ethanol. Der er typisk fra 3-6 g/l æblesyre i dansk høstede druer, med højest indhold i de tidligt høstede:
Ved en maloethanolisk gæring omdrannes noget af æblesyre direkte til erthonal og ikke soom ved malolaktisk gæring med bakterier til mælkesyre. Således fjernes der typisk 1-3 grad/L syre, hvilket svarer til en pH stigning på ca. 0,1-0,3 pH-enheder.
I en most med meget surt pH på f.eks pH 2.8-2.9 vil dette medføre et slut pH 2,9-3.2 hvilker et fint for en mousserende vin med dosage på 8-19 g/l, men hvis startmosten har et højere pH=3.1-3,2, risikere man med Lalævin C gæring at ende på en grundvin med pH= 3.2-3,5 der er uegnet til mousserende vin, så eftertænksom og planlægning er vigtigt. En evn yderligere malolaktisk bakteriel gæring vil yderlæigere kunne hæve pH med yderligere 0,1 pH enhed.
Omvendt behøver man ikke at tænke på besværlig afsyring med Kalinat, Acidex, Neoanticid m.m. , hvis en maloethanolisk gæring med Lalvin C anvendes på den sure most. En maloethanolisk gæring er i sig selv en afsyring.
I betragtning af at stort set alle druetyper dyrket i norden har indhold af æblesyre der overstiger indholdet af vinsyre, ma denne Lalvin C gær anses for særdeles velegnet til fremstille i mousserende vine i Cold Climate nordiske lande.
Bemærk Lallemand synes at markedsføre Lalvin C Sach. cer. ex. bayanus champagne- og hvidvin samt cidergær under flere navne, både som Lalvin c of som Lalvin BC hvilket er forvirrende for forbrugeren.
Lalvin C datablad ger: Lalvin C – maloethasnolic yeast.pdf
Lalvin BC datablad her: Lalvin BC Lalcin C
Se Lallemand “Yeast selection Guide her: Lallemand-Quick-Yeast-References-Chart_2018_LR
IOC generelle catalogue for fremstilling af mousserende vin efter Methode Traditionelle (MT) og Charmat tryktanksgæring, er beskrevet here: CHARMAT VERSUS MT – FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf[32]
D.v.s. Produktyere fra IOC til fgremstillin g af mousserende vine er listet i dette dokument, og F.eks. anbefalere VinoSigns brugt af Hydrta-PC ved anden gæringen, der stærke cellemembrane mod grundvinens ethanolindhold, og sikre en problemfri 2. gæring i den alkoholholdige grundvin, der jo stresser gærceller: Fiche-PRODUITS-VINS-EFFERVESCENTS-EN
562,51 DKK -
Et tysk champagnegær velegnet både til hvidvinsgæring og til 2. gæring på flaske og i tryktank (charmat) , samt til gæring af mouysserende frugtvin og cider.
DATABLAD for Oenoferm CHA-F3: oenoferm_champ_f3-technical_data_sheet-english-erbsloeh
625,00 DKK -
Lalvin ØKO EC1118 gær forhandles som økologisk tærgær, er en god canadisk champagnegærtype, der bl.a. er kendetegnet ved at have høj alkohol og CO2 tryk resistens. Desuden er gæren adapteret til at gære ideelt ved lav temperatur (12-16 grader). Gæren har en ringe SO2 produktion. Det er en foretrukken champagne- og hvidvingær til mousserende hvid- og rosevin, men er også velegnet til gæring af basisvine for mousserende vine samt til diverse typer ciderfremstilling.
Denne gærtype forhandles i portioner af 5, 25, 150 og 500 gram i hygiejniske og robuste plastik-container velegnet til opbevaring i køleskab eller i fryser (-20) for længere tid holbarhed.
EC1118 gær forhandles i mængder af 5, 25, 100 og 200 gram aliquots.
Pris: 1,20 kr/gram eksklusiv emballage. Spørg efter stor rabat på bulkkøb fra 4×500 gram og opefter.Datasheet om OKØ EC1118 champagne-, cider- , frugtvin og hvidvinsgær:
EC1118 øko specification
Lalvin ØKO EC1118
EC1118 organic750,00 DKK -
Feermentis er mest kendt for sine gærtyper til øl og spiritis fremstilling, men har også specifikke gærtypere udviklet til ciderfremstilling, hereunder også ØKOLOGISK certificeret champagne og cider – gær.
Se datasheet for VR44 BIO økologisk cider og champagnegærher: ØKOLOGISK CIDRGÆR-TDS-EN-SafOEno™-VR-44-ORG
Usage
- Gently pour the desired quantity of yeast in 10 times its weight of tap water at 30-35°C in a wide vessel. Pay attention to cover all the water surface area by creating a thin layer of yeast.
- Leave to rest for 20 minutes.
- Gently stir to complete yeast rehydration while avoiding the formation of lumps prior acclimatization.
- Double progressively the volume of the yeast suspension by adding must from the tank while stirring the mix so that the temperature of the yeast starter decreases and yeast activation starts.
- Leave to rest for 10 minutes.
- Homogenize and incorporate the yeast starter in the fermentation tank during a pumping over with aeration.
SafŒno™ VR 44 BIO
681,82 DKK -
IOC BIO er Institut de Oenologie de Champagne’s økologiske vin- og cidergær, og så kan det endda være den er produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke økologiske gærtype, og der eksperimenteres hos VinoSigns med vores mousserende vine med netop denne gærtype og de andre IOC gærtyper med vores danskdyrkede druesorter.. Således kunne der være en fornuftig grund til netop at vælge denne standartiserede økologiske gærtype, som er interenational reference for alle økologiske vin- og cidergær, ligesom IOC 18-2007 champagnegæren regnes som inteernational reference for Champagnegær (se nærmere under denne vare på Hjemmesiden). Store forskel vil dog næppe kunne ses imellem de forskellige fabrikater af økologiske gærtyper, uanset hvilken producent man vælger at bruge i sine vinificationer.
Her fra IOC’s hjemmeside beskrivelse af IOC BIO:
Organic Yeast
Certified-organic yeast that fulfils all the conditions demanded by European rules. It can be used very flexibly: killer factor, alcohol tolerance and adaptability to a wide range of fermentation temperatures.Product distributed by IOC only in France.Datablad: FT LEVURE IOC BIO (EN)
Alt det andet man skal vide: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1
Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/
Institut Oenologie de Champagne Guide for Sparklimg wine Production:
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production:
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)562,51 DKK -
OenobioTech er en ny fransk champagnegær “CHAMP” er en Saccharomyces Cer. ex. bayanus med 24% maloethanoliske egenskaber (nedbryder 24% af æblesyre i mosten til ethanol.
Se OenobioTech hjemmeside her: https://oenobiotech.com
Se OenobioTech vingær produktliste her: https://oenobiotech.com/en/yeast/Databladet for CHAMP-gæren ses her: VIN-O-FERM®-CHAMP-En
VinopSigns Podcast gærvalg:https://podcasts.apple.com/dk/podcast/fra-drue-til-glas/id1712683352
200,00 DKK -
OenobioTech er en ny fransk champagnegær “PDM” er en Saccharomyces Cer. ex. bayanus med 25% maloethanoliske egenskaber (nedbryder 25% af æblesyre i mosten til ethanol.
Se OenobioTech hjemmeside her: https://oenobiotech.com
Se OenobioTech vingær produktliste her: https://oenobiotech.com/en/yeast/Databladet for PDM-gæren ses her: VIN-O-FERM®-PDM-En
Databladet fra Brouwland: VINEFERM PDM 001.012.xVinofermOenobiotechPDM_SPEC_ENVinoSigns Podcast on gærvalf: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/fra-drue-til-glas/id1712683352
200,00 DKK -
OenobioTech er en ny fransk frugtvins- og cidervinsgær “KY” er en Saccharomyces Cer. med 24% maloethanoliske egenskaber (nedbryder 24% af æblesyre i mosten til ethanol.
Se OenobioTech hjemmeside her: https://oenobiotech.com
Se OenobioTech vingær produktliste her: https://oenobiotech.com/en/yeast/Databladet for KY-gæren ses her: VIN-O-FERM®-Rose-En
Databladet fra Brouwland: VINOFERM KY 001.005.xVinofermOenobiotechKY_SPEC_ENVinopSigns Podcast gærvalg:https://podcasts.apple.com/dk/podcast/fra-drue-til-glas/id1712683352
200,00 DKK -
OenobioTech er en ny fransk hvidvinsgær “AROM” er en Saccharomyces Cer. med 20% maloethanoliske egenskaber (nedbryder 20% af æblesyre i mosten til ethanol.
Se OenobioTech hjemmeside her: https://oenobiotech.com
Se OenobioTech vingær produktliste her: https://oenobiotech.com/en/yeast/Databladet for AROM-gæren ses her: VIN-O-FERM®-AROM-En
Databladet fra Brouwland: VINOFERM AROM 001.007.xVinofermOenobiotechArom_SPEC_ENVinopSigns Podcast gærvalg:https://podcasts.apple.com/dk/podcast/fra-drue-til-glas/id1712683352
200,00 DKK