-
IOC 18-2007 er det utimative internationale standard for champagnegær, og så kan det endda være produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke gærtype, og eksperimentere med vores mousserende vine med netop denne gærtype og vores danske druesorter. Iøvrigt at alle champanegær Saccharomyces cerevesiae, subtype bayanus, så i egenskaber og også genetisk er de forskellige produktion af denne gærstamme uværlig ret ens verden over. Således kunne der være en fotnuftig grund til netop at vælge denne internationale standartiserede som er reference til alle andre champagnegærtyper, men de store forskel vil næppe kunne ses , uanset hvilken champagnegærtype man vælger at bruge i sine vinificationer.
Datablad: IOC TS YEAST IOC 18-2007 (EN)
Alt det andet man skal vide: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/
Institut Oenologie de Chmpagne Guide for Sparklimg wine Production:
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production:
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)437,51 DKK -
IOC 18-2007 er det utimative internationale standard for champagnegær, og så kan det endda være produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke gærtype, og eksperimentere med vores mousserende vine med netop denne gærtype og vores danske druesorter. Iøvrigt at alle champanegær Saccharomyces cerevesiae, subtype bayanus, så i egenskaber og også genetisk er de forskellige produktion af denne gærstamme uværlig ret ens verden over. Således kunne der være en fotnuftig grund til netop at vælge denne internationale standartiserede som er reference til alle andre champagnegærtyper, men de store forskel vil næppe kunne ses , uanset hvilken champagnegærtype man vælger at bruge i sine vinificationer.
Datablad: IOC TS YEAST IOC 18-2007 (EN)
Alt det andet man skal vide: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/
Institut Oenologie de Chmpagne Guide for Sparklimg wine Production:
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production:
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)437,51 DKK -
Lalvin C er en maloethanolsk Champagne-, Hvidvins- og Cidergær ideel for “Cold Climate” fermentering.
Denne maloethanoliske Sacch. cer. var. bayanus gær kan omsætte op til 45% af tilstedeværende æblesyre til ethanol.Malic acid decomposition in yeast can occur via the malic enzyme or via fumarase to yield either ethanol or succinate.
Helpakke 500 gram 450 kr excl moms
BULK køb > 1 kg gives rabat 10%
Pris pr. gram afvejet 5.00 kr exil momsNB !!!
Lalvin C kan på bestille også laves i Kartell plastbeholder med 50 g, 100 g , og 200 grams indholdLæs her mere om hvordan en malkoethanolisk gæring virker, og hvorfor den er specielt velegnet til Cold Climate vine:
MALOETHANOLIC YEAST Biological-deacidification FINAL
Se også dette link til Lallemand interaktive hjemmeside: for Lalleman gær sortiment: https://www.lallemandwine.com/en/australia/products/catalogue/
Se også speciel her om “Cold Climate” Maloethanolisk fermentering ved høj æblesyreindhold: https://www.lallemandwine.com/en/australia/vintage-2017-low-sugar-but-high-malic-acids/
Lalvin C kan bruges til både grundvin, mousserende vin og cider fremstillet ved både flaskegæring, Charmat tryktanksgæring og til PET-NAT gæring.
Dosage:; 25g/hL
Adaptation: Pied de Cuvée (PDC) adaptation over 4-5 dage anbefales ved start 2. gæring på sure (pH=2,9-3,1) grundvine
Se adaptionsprotekollerne her:
Bruno’ Gæradaptation FINALFINAL til Moussevin 2. gæring
Daniel´s Gæradaptation FINAL til Moussevin 2. gæringGæringstemperatur: 15-30 grader C – Ideel gæringstemperatur er 18 grader.
Lav sulfit (SO2) producer
Lav H2S producer
Alkohol tolerance 16%vol.
Hurtig lag-fase
Fremmer frugtnoter og esterdannelse., specielt isoamyl ester._____________________________________________________________________________
Clean, reliable fermenter for fresh fruity white styles. Partial degradation of malic acid favours acid softness.
A yeast selected from the Pasteur Institute Yeast Culture Collection, Lalvin C is a French wine region isolate that has been used in winemaking since the early 1960’s. Suited for a wide range of winemaking applications, particularly for production of fresh and fruity white wine styles, as well as early release fruit driven red wines and wines made by carbonic maceration. Lalvin C is known to produce varying amounts of the ester amyl acetate. A clean fermenter that enhances the varietal character of the fruit. Can degrade up to 45% L-malic acid.
Solaris
Souvignier Gris
Chardonnay
Colombard
Sauvignon blanc
CiderOverview:
An isolate from the Pasteur Institute- FranceSpecies
Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
Competitive Factor
Sensitive
General Sensory Contribution
Enhances varietal aromas and esters6,25 DKK -
Det Croatiske firma Letina fremstiller verden mindste professionelle Charmat tryktanke til fremstilling af mousserende vin og cider efter Charmat-metoden. Tanken kan tilkobles Sartorius eller PALL trykfiltreringshuse cartridge-filtrering (filterpatroner)., amt modtryk flaskepåfyldingsapparater.
Se Winecast video om Charmat-metoden: https://www.youtube.com/watch?v=pOrtqlRgJdM
Se kataloget over Letina mange typer af gærtanke: http://www.letina.com/eng/page02-1.htm
Se denne video om Charmat-metoden: https://www.youtube.com/watch?v=5qtL8w_Rb8Y
47.500,00 DKK