-
Dobbeltsalt afsyringsmetoden er den mest anvendte til nedbringende af syrekoncentrationen
Begge afsyringsmetoder med dobbeltsalt og enkeltsalt fjerne først og fremmest vinsyren ved en udfældning af respektivt calcium-tartrat eller kglium-tartrat (begge tungsopløselige salte af vinsyre, men calciumcarbonatet neutraliserer også æblesyren, ved dannelse af calciummalat, som dog er letopløselig og IKKE fælder ud. Således udfældes æblesyre ikke og fjernes derfor ikke fra mosten eller vinen, men pH kan sænkes ved at den dannelse kulsyre, der dannes når calciumionen reagere med malationen, og fuser af som CO2 (H2O), og det betyder en begrænset stigning i pH. Reelt set kan æblesyre kun fjernes ved en klasisk malolaktisk gæring under dannelse ag mælkesyre, eller ved brug af en maloethanolisk gærtype, så som VinoFerm BioFermMalic, Lallamand Lalvin 71B, eller Lallemend Uviferm SVG, der omdanner en del af den tilstedeværende æblesyre til ethanol, Alt afhængig af gæringsbetingelserne kan der være taæe om en fjernelse af æblesyren på fgra 10-50%Bemærk: Æblesyrekoncentreattionen i most eller vin kan enkelst bestemmes med Accuvin’s Quick-test for Malic Acid (MA) evt efter fortynding 1:10 eller 1:20, det måle området for Accuvin MA kittte er 0-0,5 g/L, og det forventede indhold af æblesyre i most of vin (før en MLF) oftest ligger på 4-8 g/L, Accuvin kittet er jo beregnet til at teste for om en malolaktisk gæring har virket (derfor er måleområdet i det lave område).
Alternativt kan æblesyre måles med et Reflektometer (e.g. Merck’s RQFlex-10 eller RQFlex-20 som er simplet at bruge, eller med en Tectronik Senzytec2 biosensor udviklet til æblesyremåling og til ethanolmåling, samt selvfølgelig osgå ved en FOSS Winescan eller ANTON PASRR Wineanalyzer NIR analyse (kostbart udstyr). Den meste nøjagtige m,åde at måle æblesyre indhold i most og vin vil dog altid være de matrix uafhængige enzymatiske metoder, som kræver en optisk spektrometrisk måleudstyr.
Se mine artikler i Vinpressen i 2019 om Analysere – Del 1 og Del 2 (artiklerne kan downloades som pdf-filer fra Home – Vinosigns hejmmesidens forside…
93,75 DKK -
Malicid (Erbslöh) er et kombineret afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2. Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora CH-Sparta og CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.Vinosigns sælger Malicid (L-Vinsyre E334 og Calciumcarbonatm, CaCO3, renset kalk, E170) i 1 kg pakning.,
Pris for 1000 gra, = 1 kg er sat til 350 kr plus om ønsker leveres i en hygiejning Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris (se billedet).
For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: ERBSLÔH malicid-technical_data_sheet-english-erbsloeh
For anvendelse af Neoanticid henvises til Erbslöh datablad: ERBSLÔH 003.134.20_Neoanticid_SPEC_EN
For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid
437,51 DKK -
Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2. Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance, Frankrug), InoBacter (IOC, Epernay, Frankrig), samt Viniflora CH-Sparta og CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse fra 100 g , 500 g, 1 kg, 2 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris).
Pris for 1000 gram = 1 kg er sat til 115 kr plus 2 L Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris på 35 kr (se billeder). Samlet pris = 150 kr
Pris for 500 gram er sat til 60 kr plus 1 L Kartell plasbeholder med tæt låg med mindre merpris på 30 kr (se billeder): Samlet pris = 90 kr.For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid112,51 DKK -
Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2. Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2Most fra udmodne druerkan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora CH-Sparta og CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse fra 500 g, 1 kg, 5 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris).
Pris for 1000 gram = 1 kg er sat til 115 kr plus om ønsker levering i en hygiejning 2 L Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris på 35 kr (se billedet). Samlet pris for 1 kg Neoanticid i Kartell beholder = 150 krFor anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid187,51 DKK -
Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2. Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2. Most fra udmodne druer kan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora Sparta og Viniflora CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse fra 100 g , 500 g, 1 kg, 2 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris).
Pris for 1000 gra, = 1 kg er sat til 100 kr plus om ønsker leveres i en hygiejning Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris (se billedet).For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid1.875,00 DKK -
Neoanticid (Erbslöh) er et afsyringsmiddel til most. juice, frugtvin og vin, der kan nedsætte surhedsgraden og få pH værdien op f.eks. før en malolaktisk gæring, der oftest ikke virker ved pH < 3.2. Dog er VinoSigns spec ioaliseret i at markedsføre specielle stammer af malolaktiske bakterier, der virker i det sure område, fra pH 2.8 til 3.2. Most fra udmodne druer kan have en høj surhedsgrad helt ned til pH=2.8-3.1, f.eks. Vitiflore BL-01 (OenoFrance), InoBacter (IOC, Epernay), samt Viniflora Sparta og Viniflora CH-11 (Chr-Hansen, Danmark)
Neoanticid (handelsnavn) indeholder calciumcarbonat (renset kridt, E117) og udfælder såvel vinsyre som æblesyre, og kaldes derfor dobbeltsalt.Vinosigns sælger Neoanticid (CaCO3, renset kalk, E117) i forskellige pakningerstørrelse fra 100 g , 500 g, 1 kg, 2 kg. og op til 25 kg som bulkvare (spørg for særpris).
Pris for 1000 gra, = 1 kg er sat til 100 kr plus om ønsker leveres i en hygiejning Kartell plastbeholder med tæt låg med mindre merpris (se billedet).For anvendelse henvises til Erbslöh’s datablad: PMB_Neoanticid_GB_002
For yderligere vejledning henvises til WineMaker Magazin’s beskrivelse: Neoanticid500,00 DKK