Sort By:
View:
  • NYHED FRA IOC:

    Rehydrerings-cellemembra-forstærker som anvendes ved 2. gæring af sure og alkoholholdige grundvine ved fremstilling af moussertende vine og cider.

    Starten på 2. gæringh af grundvine til fremstillingen af mousserende vine er forbundet med masssiv stress for anvendte champagnegær.  Selv alkoholindhold på blot 8-11 % ethanol er en udpræget stressfaktor for gærcellen ydre cellemembran, og selv med omhyggelig såkaldt “Pied de cuvée adaptation over flere dage vel en hel del gærcellen død.

    Med tilsætning af IOC’s “HYDRA PC” cellemembran forstærker, vil gærcellerne blive meget robuste og bedre overleve i grundvinen.

    HYDRA PC tilsætte 1 kg Hydra PC pr. 1 kg gær ved rehydreringsprocessen af tørgæren under f fremstillingen af “PDC” starterkulturen.

    Det er selv med omhyggelig classisk “Pied de Cuvée” gæradaption over 3-5 døgn fordelagtigt af anvendes “Hydra PC”

    Hydra PC får i originalk pakningen på 1 kg i vakumpakning, men VinoSigns har også aliqouteret i mindre portioner af 100 gram HYDRA PC afveket i Kartel plastikbeholdere

    Dosering ved rehydrering af tørgær: anvendt 1 kg HYDRA PC til 1 kg tørgær (2 pakker af 500 gram), hvilket svarer til 100 gram HYDRA OPC anvendt til 100 gram tørgær dehydrering. 

    Anvendelse af HYDRO PC betyder at 2. gæring på flaske (flaskegæring) eller i tryktank (Chasrmat-metiden) forløber udenproblemer, da HYDRO PC forstærker gærens cellemembran og gør den mere robust med grundvine alkohol og høje syreniveay, så 2. gæring ikke går uønsket i stå, ellet slet ikke kommer i gang efter “Tirage” tilsætning og start af 2. gæring.

    VinoSigns anbefaler dog selv ved brud af HYDRA PC er dehydreringen ved fremstilling af starterkulkturen til 2. gæringen, at der traditionen tror som i Epernay fortsat udføres den såkaldte “Pied de Cuvée” adaption på 2 døgn efterfuldt af en multplikationsperiode på 2-3 dage.

    Pied de Cuvee (PDC) proceduren er beskrivet både i forskifter fra Lallemand (udtaget fra Daniel Pambianchi bog) samt af ønologen Brune Duteurtre fra Moet et Chandon- her oversat til dansk i nærværende protokoller

    Bruno’ Gæradaptation FINAL til Moussevin 2. gæring[1]

    Daniel´s Gæradaptation FINAL til Moussevin 2. gæring

    Daniel´s Gæradaptation FINALFINAL 67 L – til Moussevin 2. gæring[1].

    Bruno’ Gæradaptation FINALFINAL til Moussevin 2. gæring

    Se ogsåe denne beskrivelse af PDC i dette IOC dokument: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1

     

     

    1.250,00 DKK
  • NYHED FRA IOC:

    Rehydrerings-cellemembra-forstærker som anvendes ved 2. gæring af sure og alkoholholdige grundvine ved fremstilling af moussertende vine og cider.

    Starten på 2. gæringh af grundvine til fremstillingen af mousserende vine er forbundet med masssiv stress for anvendte champagnegær.  Selv alkoholindhold på blot 8-11 % ethanol er en udpræget stressfaktor for gærcellen ydre cellemembran, og selv med omhyggelig såkaldt “Pied de cuvée adaptation over flere dage vel en hel del gærcellen død.

    Med tilsætning af IOC’s “HYDRA PC” cellemembran forstærker, vil gærcellerne blive meget robuste og bedre overleve i grundvinen.

    HYDRA PC tilsætte 1 kg Hydra PC pr. 1 kg gær ved rehydreringsprocessen af tørgæren under f fremstillingen af “PDC” starterkulturen.

    Det er selv med omhyggelig classisk “Pied de Cuvée” gæradaption over 3-5 døgn fordelagtigt af anvendes “Hydra PC”

    Hydra PC får i originalk pakningen på 1 kg i vakumpakning, men VinoSigns har også aliqouteret i mindre portioner af 100 gram HYDRA PC afveket i Kartel plastikbeholdere

    Dosering ved rehydrering af tørgær: anvendt 1 kg HYDRA PC til 1 kg tørgær (2 pakker af 500 gram), hvilket svarer til 100 gram HYDRA OPC anvendt til 100 gram tørgær dehydrering. 

    Anvendelse af HYDRO PC betyder at 2. gæring på flaske (flaskegæring) eller i tryktank (Chasrmat-metiden) forløber udenproblemer, da HYDRO PC forstærker gærens cellemembran og gør den mere robust med grundvine alkohol og høje syreniveay, så 2. gæring ikke går uønsket i stå, ellet slet ikke kommer i gang efter “Tirage” tilsætning og start af 2. gæring.

    VinoSigns anbefaler dog selv ved brud af HYDRA PC er dehydreringen ved fremstilling af starterkulkturen til 2. gæringen, at der traditionen tror som i Epernay fortsat udføres den såkaldte “Pied de Cuvée” adaption på 2 døgn efterfuldt af en multplikationsperiode på 2-3 dage.

    Pied de Cuvee (PDC) proceduren er beskrivet både i forskifter fra Lallemand (udtaget fra Daniel Pambianchi bog) samt af ønologen Brune Duteurtre fra Moet et Chandon- her oversat til dansk i nærværende protokoller

    Bruno’ Gæradaptation FINAL til Moussevin 2. gæring[1]

    Daniel´s Gæradaptation FINAL til Moussevin 2. gæring

    Daniel´s Gæradaptation FINALFINAL 67 L – til Moussevin 2. gæring[1].

    Bruno’ Gæradaptation FINALFINAL til Moussevin 2. gæring

    Se ogsåe denne beskrivelse af PDC i dette IOC dokument: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1

     

     

    187,50 DKK

Tilmeld nyhedsbrev