Sort By:
View:
  • Det er både uprofessionelt og ukorrekt af bruge Kalium-meta-bi-sulfit (KMS) eller andre former for Kaliumsulfit til konservering af færdige vine og for så vidt også uhensigtsmæssig at bruge KMS ved forebyggelse af oxidation af most og under fermentering. Årsagen er at tilførte Kalium-ioner jo medfører nydannelse af vinsten i flaskerne efter tapning (kun druevine med vinsyre) , da udfældningen af vinsten er en langsommelig proces. 
    Derfor anbefaler Pumpton College i Brighton, Comittee Interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC) at bruge Ammoniumbisulfit, som fås i en lang række forskellige koncentrationer i vandig opløsning, klar til direkte tilsætning. 

    VinoSigns lagerfører IOC’s Ammoniumbisulfit 150g/L SO2  i 10 L dunke til producenter, men også mindre portionen aliqouteret i mindre plastflaske på 100 mL, 500mL og 1 L  

    Opløsningen – klar til brug – indeholder 150 g/L total SO2 og 40 g/L total NH3
    DATABLAD for IOCs Ammoniumbisulfit 150 g/L ses her: FT BISULFITE D AMMONIUM 150 (EN)

    Dosering ved brug af “AmmoniumBisulfit  150”:

    1 L pr. 1000 L Vin  (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)
    100 mL pr.  100 L Vin (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)

    500 mL pr. 1000 L Vin (2000x fortyndet) svarer til 75 mg/L total SO2 (TSO2)
    50 ml pr. 100 L Vin (2000x fortyndet) svare til 75 mg/L  total SO2 (TSO2)

    250 ml pr.  1000 L (4000x fortyndet) svarer til 37,5 mg/L total SO2 (TSO2)
    25 ml  pr.  100 L Vin (4000x fortyndet) svarer til 37,mg/L total SO2 (TSO2)

    100 ml pr 1000 L (10.000x fortyndet) svarer til  15 mg/L total SO2 (TSO2)
    10 mL pr. 100 L  (10.000x fortyndet) svarer til 15 mg/L total SO2 (TSO2)

    Plumpton forskrift for anvendelse af Ammoniumbisulfit kan findes her: PLUMPTON 2023 Student notes – Principles of Sparkling Wine[63]
    Plumpton Protocols 2023

     

     

    200,00 DKK
  • Det er både uprofessionelt og ukorrekt af bruge Kalium-meta-bi-sulfit (KMS) eller andre former for Kaliumsulfit til konservering af færdige vine og for så vidt også uhensigtsmæssig at bruge KMS ved forebyggelse af oxidation af most og under fermentering. Årsagen er at tilførte Kalium-ioner jo medfører nydannelse af vinsten i flaskerne efter tapning (kun druevine med vinsyre) , da udfældningen af vinsten er en langsommelig proces. 
    Derfor anbefaler Pumpton College i Brighton, Comittee Interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC) at bruge Ammoniumbisulfit, som fås i en lang række forskellige koncentrationer i vandig opløsning, klar til direkte tilsætning. 

    VinoSigns lagerfører IOC’s Ammoniumbisulfit 150g/L SO2  i 10 L dunke til producenter, men også mindre portionen aliqouteret i mindre plastflaske på 100 mL, 500mL og 1 L  

    Opløsningen – klar til brug – indeholder 150 g/L total SO2 og 40 g/L total NH3
    DATABLAD for IOCs Ammoniumbisulfit 150 g/L ses her: FT BISULFITE D AMMONIUM 150 (EN)

    Dosering ved brug af “AmmoniumBisulfit  150”:

    1 L pr. 1000 L Vin  (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)
    100 mL pr.  100 L Vin (1000x fortyndet) svarer til 150 mg/L total SO2 (TSO2)

    500 mL pr. 1000 L Vin (2000x fortyndet) svarer til 75 mg/L total SO2 (TSO2)
    50 ml pr. 100 L Vin (2000x fortyndet) svare til 75 mg/L  total SO2 (TSO2)

    250 ml pr.  1000 L (4000x fortyndet) svarer til 37,5 mg/L total SO2 (TSO2)
    25 ml  pr.  100 L Vin (4000x fortyndet) svarer til 37,mg/L total SO2 (TSO2)

    100 ml pr 1000 L (10.000x fortyndet) svarer til  15 mg/L total SO2 (TSO2)
    10 mL pr. 100 L  (10.000x fortyndet) svarer til 15 mg/L total SO2 (TSO2)

    Plumpton forskrift for anvendelse af Ammoniumbisulfit kan findes her: PLUMPTON 2023 Student notes – Principles of Sparkling Wine[63]
    Plumpton Protocols 2023

     

     

    1.250,00 DKK
  • HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
    Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.

    Ammonium bisulfit er en most -og vin-konserverende vandig opløsning af  NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..

    Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.

    Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.

    VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.

    Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.

    Se datasheet  for produktet her:
    FT_EN_Bisulfite_NH4_150
    FDS_EN_Bisulfite_NH4 

     

     

     

    1.500,00 DKK
  • HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
    Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.

    Ammonium bisulfit er en most -og vin-ko

    nserverende vandig opløsning af  NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..

    Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.

    Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.

    VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.

    Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.

    Se datasheet  for produktet her:
    FT_EN_Bisulfite_NH4_150
    FDS_EN_Bisulfite_NH4 

    Ammoniumbisulfit opløsninger er holdbar i ca. 2 år., hvilket er 6 længere end opløsninger af frit SO2 i vand (se under Sulphur Solution 6)

     

     

    200,00 DKK
  • HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
    Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.

    Ammonium bisulfit er en most -og vin-konserverende vandig opløsning af  NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..

    Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.

    Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.

    VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.

    Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.

    Se datasheet  for produktet her:
    FT_EN_Bisulfite_NH4_150
    FDS_EN_Bisulfite_NH4 

    Ammoniumbisulfit opløsninger er holdbar i ca. 2 år., hvilket er 6 længere end opløsninger af frit SO2 i vand (se under Sulphur Solution 6)

     

     

    30,00 DKK
  • HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
    Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.

    Ammonium bisulfit er en most -og vin-konserverende vandig opløsning af  NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..

    Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.

    Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.

    VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.

    Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.

    Se datasheet  for produktet her:
    FT_EN_Bisulfite_NH4_150
    FDS_EN_Bisulfite_NH4 

    Ammoniumbisulfit opløsninger er holdbar i ca. 2 år., hvilket er 6 længere end opløsninger af frit SO2 i vand (se under Sulphur Solution 6)

     

     

     

    125,00 DKK
  • Svovlringe anvendes i stedet for svovlvæger – og er et renere produkt til afbrænding for konservering af egefade.

    Denne pakning på 1 kg indeholder ca. 200 stk svovlringe af 5 gram.

    Produktet fås også i 1 kg pakninger, med 2,5 grams ringe, samt i 1 kg pakninger med 10 grams ringe.

    Se datablad for produktet her: FT_EN_Sulphur_Lozenges

    Se sikkerblad for produktet her: FDS_EN_Sulphur_Lozenges

    600,00 DKK
  • Svovlvæger eller svovlringe(pastiller) anvendes ved konservering alf egefade (egetønder)

    Etui med 13 x 38 gram svovlvæger- talt 500 gram

    300,00 DKK
  • Tannisol tabletter  fra Enartis indeholder ialt 3 antioxidanter, sulfit, ascorbinsyre og tannin og sikre derfor en langvarende antioxiderende virkning samtidig med at sulfitten udøver sin antibakterielle virkning. Tabletter kan enten tilsættes direkte og vil da langsom opløses så der opnås en langtidseffekt, eller knuses før tilsættning for øjeblikkelig virkning. 
    Tannisol er meget anvendt i italiensk vinproduktion

    Dosering: 
    1 tablet/hL druemost
    1tablet/hL rosevin
    1 tablet/hL vin (filtreret)
    2 tabletter/hL vin (ufiltreret)
    3 tabletter/hL sød vin

    Husk kun ca, halvdelen af sulfitet virker som fri sulfit, og mængden deraf afhængerr af mosten og vinen pH, jo surere des mere frigjort SO2 findes.

    Se Tannisol databladet her: tannisol-td-150121185414

    93,75 DKK

Tilmeld nyhedsbrev