-
HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.Ammonium bisulfit er en most -og vin-konserverende vandig opløsning af NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..
Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.
Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.
VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.
Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.
Se datasheet for produktet her:
FT_EN_Bisulfite_NH4_150
FDS_EN_Bisulfite_NH4
500,00 DKK -
HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.Ammonium bisulfit er en most -og vin-ko
nserverende vandig opløsning af NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..
Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.
Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.
VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.
Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.
Se datasheet for produktet her:
FT_EN_Bisulfite_NH4_150
FDS_EN_Bisulfite_NH4
Ammoniumbisulfit opløsninger er holdbar i ca. 2 år., hvilket er 6 længere end opløsninger af frit SO2 i vand (se under Sulphur Solution 6)
125,00 DKK -
HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.Ammonium bisulfit er en most -og vin-konserverende vandig opløsning af NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..
Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.
Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.
VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.
Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.
Se datasheet for produktet her:
FT_EN_Bisulfite_NH4_150
FDS_EN_Bisulfite_NH4
Ammoniumbisulfit opløsninger er holdbar i ca. 2 år., hvilket er 6 længere end opløsninger af frit SO2 i vand (se under Sulphur Solution 6)
30,00 DKK -
HUSK! Brug aldrig Kalium-metabisulfit eller andre kaliumforbindelser ved sulfitering af slutprodukter – RISIKOEN for at der nydannet Vinsten (ligner glasskår) inde i flasken efter den endelige tapning og propning er til stede og er uønsket..
Nye Kalium-ioner tilsat efter kuldestabilisering vil langsomt danne vinsten sammen med den i vin så vigtige vinsyre. Selv efter en tidligere kuldestabilisering vil ny Vinsten ofte dannes, og f.eks. ødelægge langtidsbobling i mousserende vin, da partikler i mousserende vi jo invitere bobledannelse.Ammonium bisulfit er en most -og vin-konserverende vandig opløsning af NH4HSO3, der ikke indeholde kaliumioner, som kan fører til vinstendannelse i det færdige flaskede produkt..
Det bør derfor absolut anbefales at bruge ammoniumbisulfit ved den afsluttende konservering og sulfitering af vin og især mousserende vin.
Anvendelse af Ammoniumbisulfit i stedet for Kaliummetabisulfit anbefales af Plumpton College vin-univesitet i Sydengland.
VinoSigns har aliqouteret de 10 L i 1 L Greiner plastiskflasker, så Ammonium-bisulfit fås også i 1 L portion, men findes som standard i 10 L dunker.
Dosering: 10 ml “NH4 Solution 150” opløsning frigør 1.5 gram SO2 og 0.4 gram, Ammonium.
Se datasheet for produktet her:
FT_EN_Bisulfite_NH4_150
FDS_EN_Bisulfite_NH4
Ammoniumbisulfit opløsninger er holdbar i ca. 2 år., hvilket er 6 længere end opløsninger af frit SO2 i vand (se under Sulphur Solution 6)
75,00 DKK -
Laffort’s SulfiSpark – er en opløsning af Ammoniumbisulfir og tanniner men en kraftigt antik-oxiderende og konserverende effekt på mousserende grundvine. (base wines) og færdxigew mousserende vine og gider produkter.
Se datablad her: FP_EN_SULFISPARK
Se sikkerehedsblad her: FDS_EN_Sulfispark
SULFISPARK®
Association of ammonium bisulphite and gallic tannins for their antioxidant and anti-oxidase properties.
SULFISPARK® acts to:
• Prevent browning of musts.
• Eliminate or strongly inhibit polyphenol oxidase.
• Allow safe cold settling by delaying the start of fermentation.
• Significantly improve the structure and ageing potential of sparkling base wines without making them astringent.500,00 DKK -
Fransk Champagne- og Cremantgær fra Laffort i Bordeaux. Zymaflore SPARK er også velegnet til fremstilling og still og grundvine til mousserende vine.
Datablad for Zymaflore SPARK: FP_EN_Zymaflore_Spark
625,00 DKK -
Laffort har en af de bedstr egnede malolaktiske bakteriekulturer (Oenococcus Oenie) der kan malolaktisk behandle selv de mest sure grundvine tilo mousserende vin og cider med pH<3.0-
Bakteriekultren skal anvendes med omhyggelig Pied de Cuvée adaptation som er besdkrevet i en medfølgendfe protokol, der bl.a. indeholder af afsyring af den lille del grundvin der indledningsvis blandes med den rehydrerede starterkultur.. Se protokollen i linket her nedenfor.
Protokol for adaptation – datasheet NEW: FP_EN_Lactoenos_B16_Standard NEW:
______________________________________________________________________-
LACTOENOS® B16 STANDARD AND ITS REACTIVATOR
Oenococcus oeni strain with particular resistance to acidity, and its reactivator.
- Strain selected in Champagne. Its reactivation protocol makes it suitable for carrying out malolactic fermentation of wines at low pH, such as base wines for sparkling wine.
- LACTOENOS® B16 STANDARD in association with LACTOENOS® B16 REACTIVATOR can be used in must or wine by following a specific reactivation protocol.
Se protokollen for Pied de Cuvée adaptionen her: PCOL_EN_MLF_Acclimatation_B16_SPARK
Datashhet for Lasctoenos B16 Standard ses her: Laffort FC_ANG_Lactoenos_B16
2.437,50 DKK -
“Nutristart ORG” fra Laffort en en økologisk certificeret komplet gærnæring rigg på steroler kvælstog, phgosphot og vitaminer
Bruges sammen med Laffort økologiske gærtyper, samt ændre økologisk certificerede gær.
Se datasheet her: FP_EN_Nutristart_Org
350,00 DKK -
Certificeret økologisk gær svarende til økologiske produktionsmetoder godkendt ved EU-reglerne 834/2007 og 889/2008 samt i overensstemmelse med amerikansk lovgivning (NOP) for økologisk produktion.
Gæren er “terroir” udvalgt, og passer til alle type druer, og alle vintyper, samt frugtvin og cider. Gæren er endnu ikke afprøvet til mousserende vin.
Datablade for Laffort 011-Bio økologisk gær: FDS_EN_Actiflore_Zymaflore_Yeasts
FP_EN_Zymaflore_011_BIO750,00 DKK -
Svovlringe anvendes i stedet for svovlvæger – og er et renere produkt til afbrænding for konservering af egefade.
Denne pakning på 1 kg indeholder ca. 200 stk svovlringe af 5 gram.
Produktet fås også i 1 kg pakninger, med 2,5 grams ringe, samt i 1 kg pakninger med 10 grams ringe.
Se datablad for produktet her: FT_EN_Sulphur_Lozenges
600,00 DKK -
SOLUTION 6 – Svoldioxid 6% (60 gram/L) i vandig sur opløsning (også kaldet svovlsyrling)
Dette Laffort produkt kan desværre ikke importeres til Danmark af sikkerhedsmæssige grunde. Færgerne vil ikke medtage dette sundhedsfarlige produkt
Denne opløsning af frit svovldioxid kan anvendes til konservering af most og vin f.eks. som en 1000 x stock solution.
Denne opløsning indeholder hverken Kalium eller Ammonium ioner, som findes i andre sulfiterin gsprodukter, så som Kaliummetabisulfit og Ammoniumbisulfit – se nærmere om disse produkter på hjemmesiden.
Denne vandige opløsning af rent SO2 har begrænset holdbarhed (ca. 6 måneder),
Dunken indeholder 10 L (11 kg) og sælges ikke i mindre portioner, grundet den begrænsede holdbarhed.- See datashees below here:300,00 DKK