Sort By:
View:
  • Et nyt middel til bekæmpekse mod Brettanomyces bruxellensis:

    Brettanomyces bruxellensis er en trussel mod vinens kvalitet. These gærceller er i stand til at udvikle sig selv under vanskelige betingelse (så som høj alkohol%, næringsmangel og ved høj SO2) i alle stadier af vinificeringen, og er ansvarlige for produktion af uønskede aromatiske flygtige phenol (4-ethyl phenol, 4-ethyl guaiacol, and 4-ethyl catechol). Disse stoffer opleves som uønskede “animalske” duftstoffer (som læder, stald og lade) eller farmaceutiske stoffer (som plaster og medicin). Ved lave koncentrationer  (1 til 1000 CFU/mL), Brettanomyces fremkalder en risiko, da de kan producere disse flygtige phenoler når som helst. Selv når koncentrationen af disse phenol er svag og under druftgrænsen, kan de ødelægge vinen frugtagtige udtryk og intensitet. In mange områder, kan det være en betydelig del af vinen, der bliver inficeret med Brettanomyces. Forskellige forebyggende tiltag bliver foretaget for at forebygge Brett: – God kontrol af SO2 relateret til vinens pH – Optimal alkoholisk and malolactisk fermentering, – gær håndtering – fad hygiejne and fad lagring, Dog er dsse tiltag ikke altid effektive. “No Brett” repræsenterer en innovativ and effektiv motode for Brettanomyces kontrol. “!No Brett” er et naturlig kulhydrat (polysaccharid) ekstraheret fra en svampe kilde for stoffet Chitin (fra Aspergillus niger). “No Brett” virker ved at interaggrer med cellemembran dannelsen og fjerner Brettanomyces fra vinen. “No Brett” fjrnet ikke danned phenoler, mn virker forebyggende mod Brettanomyces infektion.

    Dosering: 2 tabletter/225 L egefad, 1 tablet/110 L,  svarende til 10 tabltter til 1100 L vin.
    NO-Brett IN´TABS findes i 2 pakkestørrelser:
    10 tabletter/pakke (= 1100 L) oh 40 tabletter/pakke (= 4400 L) 

    IOC – FT NO BRETT IN TABS (FR)
    NO Brett Brochure
    IOC No-Brett Chitosan
    IOC – FDS NO BRETT IN TABS (EN)
    IOC_Catalogue_Produits_2018web

    812,51 DKK

Tilmeld nyhedsbrev