100,00 DKK

In Stock

Billedet viser et Fast-Rack flaskestativ, der ofte anvendes til flasketørring efter vask og desinfektion af flasker.  Samme stativ kan anvendes  ved halsfrysning i kombination med et plastkar fyldt med et passende lag af Spezial-K frysevæske (se detet produkt).  Plastkarret med frysevæske og Easy-Rack nedsættes i kummefryser.

En “Degorgering”- fjernelse af gæren efter 2. gæringen på champagneflasken – foretages lettest med en frysning af flaskehalsen  efter “riddlingen” er afsluttet. Enten anvendes en is-salt blanding til denne halsfrysning, men det er langt lettere at afvendes en frysevæske (F.eks. Spezial-K som er godkendt til formålet) placeret i et kar eller plastikkasse stillet ned i bunden af en kummefryser. Karret skal have ca. samme størrelse som Easy-Rack flaskeholderen. Dette stativ tillader i alt 6 champagneflasker at være placeret med halsen stående nedad, således neddyppet i frysevæsknr til et passende stykke op, således at der inden for ca. 10 minutter dannes en isprop i flaskehalsen indeholdende det opsamlede gær. efter “Riddling”. Derefter tages flasken op, og halsen skyldes kort med vand for at fjerne rester af frysevæsken. Umiddelbart derefter degorgeres flasken med et degorgeringsjern (omvendt øloplykkes, hvorved isproppen udskydes indeholdende den indefrosme gær.  Flasken tilsættes derefter en “dosage”-væske med et indhold af sukker og sulfit, der både eftersøder den tørre ofte sure mousserende vin og sulfitten konserverer vinen mod yderligere gæring i flasken og sikre en bedre holdbarhed.  

Beskrivelse

Billedet viser et Fast-rack flaskestativ, der ofte anvendes til flasketørring efter vask og desinfektion af flasker.  En “Degorgering” – fjernelse af gæren efter 2. gæringen på champagneflasken – foretages lettest med en frysning af flaskehalsen  efter “riddlingen” er afsluttet. Enten anvendes en is-salt blanding til denne halsfrysning, men det er langt lettere at afvendes en frysevæske (F.eks. Spezial-K eller VeraCura propylen-glycol, som er fødevaregodkendt til formålet) placeret i et kar eller plastikkasse stillet ned i bunden af en kummefryser. Karret skal have ca. samme størrelse i bunden som FAST-RACK flaskeholderen 3X4 (d.v.s. mindst 22 x 30 cm). SmartStore bokse i klar plast med låg fås mange steder på Nettet og hos byggemarkedforretninger,  som Stark XL, Bauhaus, Silvan, Fog, Harald Nyborg m.v.

Dette stativ tillader op til ialt 6 champagneflasker eller 12 vinflaskjer/ølflasker at være placeret med halsen stående nedad, således neddyppet i frysevæsknr til et passende stykke op, således at der inden for ca. 10 minutter dannes en isprop i flaskehalsen indeholdende det opsamlede gær. efter “Riddling”. Derefter tages flasken op, og halsen skyldes kort med vand for at fjerne rester af frysevæsken. Umiddelbart derefter degorgeres flasken med et degorgeringsjern (omvendt øloplykkes, hvorved isproppen udskydes indeholdende den indefrosme gær.  Flasken tilsættes derefter en “dosage”-væske med et indhold af sukker og sulfit, der både eftersøder den tørre ofte sure mousserende vin og sulfitten konserverer vinen mod yderligere gæring i flasken og sikre en bedre holdbarhed.

Vi skaffer også gerne store Fast-rack med underkar til 12 champagneflasker/24 vinflasker (pris 100 kr), eller dobbelt lag til 2 x 12 champagneflasker/48 vinflasker (pris 200 kr 

Tilmeld nyhedsbrev