Inobacter IOC – malolaktiske Oenococcus Oeni bakterier til 2500 L (25 hL) sur basisvin og mousserende vin – (Lallemand/IOC, Epernay, Frankrig)
1.562,51 DKK
In StockLallemand/IOC fremstiller ligesom Chr-Handen en syrerestistent stamme af Oenococcus Oeni – kaldet Inobacter – specielt beregnet til sure basisvine med en pH > 3.2 (og pH >2,9) samt til malolaktisk behandling af sure mousserende vine som f.eks. Champagne og visse cider-typer..
Inobacter fås på bestilling i portioner til behandling af 2500 L, 10000 L, 50000 L, 100000 L og 200000 L vin.
Hvis man har behov for at behandle mindre portioner en 2.500 L henvises til Viniflora CH-Sparta, som fås til eksperimentelle små forsøg på 25 L og 300 L samt til 5000 L (Sælges dog ikke længere af Vinosigns – grundet behov for opbevaring ved under knus 45 grafer). En andet grund til at forlade Chr-Hansens malo-kulturer er deres ringe sulfit resistens på max 35 mg/l TSO2
Ved særlige grundvine med indhold af total sulfit over 50 mg/L (TSO2) henvises til Oenofrance/SOFRALABS product “Vitilactic BL01 starter”, der også er beregnet til de sure grundvine med pH<3.2, men har en endnu større TSO2 resistens på up til 75 mg/L TSO2 : fiche_produit_vitilactic_starter_bl_01
Læs mere om Inobacter her: Inobacter IOC
Datablad om Inobacter her: FT INOBACTER (EN)
ba4e1862420e7c06ce845beaef76face723f4990
Læs om IOC specialproducter til mousserende vin her: Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Beskrivelse
Institut de Oenologie de Champagne (IOC) har som Chr-Hansen udviklet sin egen syre resistente Oenococcus Oeni stamme under handelsnavnt ” InoBactor”.
Tekniske specificationer:
Total Sulfit < 50-60 mg/L
pH > 2.9
Alkohol < 14 % vol
Temperatur > 18-20 grader Celcius
NB: Omhyggeligf adaptation til basisvinen nødcvendig, En såkaldt “Pied de Cuvée” starterkultur er påkrævet.
Datablad for Inobacter findes her:
FT-INOBACTER-(EN)
Inobacter IOC
An ideal bacterial strains for conducting MLF in low pH wines, such as sparkling wine.
Adding selected bacteria triggers malolactic fermentation for white and rosé wines. INOBACTER™ is used following a three stage protocol (reactivation, acclimatisation and seeding the tank) which enables bacteria to adapt to the lowest pHs. INOBACTER™ can be used as co-inoculation with yeast or inoculated after the completion of alcoholic fermentation The excellent tolerance of this strain to extreme wine conditions enables an effective malic acid metabolism.
Technical documents are here:
Inobacter IOC
Inobacter safety
Inobacter Technical sheet
InoBacter declaration
IOC_Oenological_Products_Catalog_2018 (EN)
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)
Liste_vins_Bio_Nop_v_IOC_2020-07-02