1.562,51 DKK

In Stock

Lallemand/IOC fremstiller ligesom Chr-Handen en syrerestistent stamme af Oenococcus Oeni – kaldet Inobacter – specielt beregnet til sure basisvine med en pH > 3.2 (og pH >2,9)  samt  til malolaktisk behandling af sure mousserende vine som f.eks. Champagne og visse cider-typer..

Inobacter fås på bestilling i portioner til behandling af 2500 L, 10000 L, 50000 L, 100000 L og 200000 L vin.

Hvis man har behov for at behandle mindre portioner en 2.500 L henvises til Viniflora CH-Sparta, som fås til eksperimentelle små forsøg på 25 L og 300 L samt til 5000 L (Sælges dog ikke længere af Vinosigns – grundet behov for opbevaring ved under knus 45 grafer). En andet grund til at forlade Chr-Hansens malo-kulturer er deres ringe sulfit resistens på max 35 mg/l TSO2

Ved særlige grundvine med indhold af total sulfit over 50 mg/L (TSO2)  henvises til Oenofrance/SOFRALABS product  “Vitilactic BL01 starter”, der også er beregnet til de sure grundvine med pH<3.2, men har en endnu større  TSO2 resistens på up til 75 mg/L TSO2 : fiche_produit_vitilactic_starter_bl_01

Læs mere om Inobacter her: Inobacter IOC
Datablad om Inobacter her: FT INOBACTER (EN)
ba4e1862420e7c06ce845beaef76face723f4990

FT INOBACTER (EN)

Læs om IOC specialproducter til mousserende vin her: Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf

Beskrivelse

Facebooklinkedinyoutubeinstagram

Institut de Oenologie de Champagne  (IOC) har som Chr-Hansen udviklet sin egen syre resistente Oenococcus Oeni stamme under handelsnavnt ” InoBactor”.

FT INOBACTER (EN)

Tekniske specificationer:
Total Sulfit < 50-60  mg/L
pH > 2.9
Alkohol < 14 % vol
Temperatur > 18-20 grader Celcius

NB: Omhyggeligf adaptation til basisvinen nødcvendig, En såkaldt “Pied de Cuvée” starterkultur er påkrævet.

Datablad for Inobacter findes her:
FT-INOBACTER-(EN) 
Inobacter IOC

An ideal bacterial strains for conducting MLF in low pH wines, such as sparkling wine.

Adding selected bacteria triggers malolactic fermentation for white and rosé wines. INOBACTER™ is used following a three stage protocol (reactivation, acclimatisation and seeding the tank) which enables bacteria to adapt to the lowest pHs. INOBACTER™ can be used as co-inoculation with yeast or inoculated after the completion of alcoholic fermentation The excellent tolerance of this strain to extreme wine conditions enables an effective malic acid metabolism.

IOC_Oenological_Products_Catalog_2018 (EN)
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)
Liste_vins_Bio_Nop_v_IOC_2020-07-02

Facebooklinkedinyoutubeinstagram

Tilmeld nyhedsbrev