PRV ventil 0.5-6.0 bar – trykregulerende ventil til montering på hydropressen (Predictor, Reliance, Australien) – MIDLERTIDIG UDGÅET MODEL GRUNDET FITTINGSPROBLEMER.

750,00 DKK

In Stock

Speidel’s hydropressse (20, 40, 90, 180 L) er alle “default” monteret med en 3 bar AFRISO sikkerhedsventil der ikke er regulerbar.  Det gør det meget vanskelig at regulere det aktuelle tryk i gummiballonnen, Skal man fremstille druemost til mousserende vine, er det imidlertid ret vigtigt at druerne presses ved relativt lavere tryk, uansat og der anvendes helklassepres (mest almindeligt anvendt til mousserende vine), elle afstilkede druer.  Surhedsgraden i druemosten er højest (pH lavest) ved lavere tryk end 3 bar. Derfor er det ideelt til mousserende vin at presse ved lavere tryk oftest 1-1,5 bar, der i Cuveén giver en højere surjedsgrad. Druesaft fremstillet ved højere tryk og betydelig højere pH (ofte pH fra 3.4-3.8), som er uegnet til fremstilling af mousserende vine fremstillet enten ved flaskegæring /2. gæring på flaske) eller i tryktanke. (Charmat-metoden)- 

Med den her viste PRV ventil monteret på vand-indgangssiden, er det muligt helt præcist at regulerte trykket på din hydropresse. Alternativt kan man ogsp udskifte AFRISO sikkerhedsventilen som Spiedelpressen har, men en anden type regulerbar AFROSO sikkerhedsventil Model MSN (se mere om denne på VinoSigns hjemmesiden).

Der findes en langt række forskellige PRV ventiler af forskellige fabrikater fra g.eks. Goshge, Watts, Relience, Jet-range, Ivbar etc).  Vi har valgt Reliance da det medfølgende manometer på 0-2 bar er bedst egnet til en præcis indstilling af trykket i hydropressens gummiballon.. 

Beskrivelse

VIGTIGT: Denne model er produceret i Australien, og har ikke kunne fremskakkes med alm. 2/3″ geving (Australske VVS standard ere åbenbart andeledes). For at montere denne model på en Speidel hydropresses kræves kræves derfor ekstra special fitting. 

Ved presning af druemost til mousserende vin fremstilling er det helt afgørende for kvalitet og egnetheden af druemoussen ar der presses ved et lavere og kontrolleret tryk på KUN 1-1,5 bar når cuveén skal laves før star at først gæringen.

Helklassepres ved lavt tryk har en ideel sammensætning i druemosten af syre og sukker og den høje surhedsgrad (lave pH>2.8 og <3.2), som er helt afgørende for en god basisvin til fremstilling af mousserende vine opnås bedst ved lavtryk-presning. Surhedsgraden i mosten afhænger tillige menget af druesorten., men også af pressetrykket, idet presning ved højere tryk vil give en most med ofte for højt pH>3.2.  Det er ikke en god ide at anvende umodne druer til fremstilling af mousserende vin, da æblesyreindholdet da kan være ret højt.  En presning ved højt tryk (f.eks. ved 3 bar, som de fleste hydropresser er indstillet til) giver flere polyphenoler og tanniner in basisvinen, samt en betydeligt højere pH-værdi (lavere surhedsgrad) hvilket ikke er ideelt for en mousserende vin, og vil gøre den smagsmæssigt “flad” rent sensorisk

VinoSigns foreslår derfor at man mned denne PRV ventil (pressure regulating valve) modificere sin hydropresse, således at det NU er mulighed at indstille pressen til at give et lavere tryk end 3 bar, som sikkerhedsventilen “default” er indstillet til. 

Alternativt kan man også udskifte sin AFRISO sikkerhedsventil på sin Spåiedelhydresse, men en regulerbar MSN AFRISO sikkerhedsventil. 

Kontakt VinoSigns for yderligere råd og vejledning ved presning af druer til fremstilling af mousserende vin.

Tilmeld nyhedsbrev