781,25 DKK

In Stock

Sauvignac vinplanter er en grøn/gullig PIWI druesort med god resistens mod meldug, bvinskimmel og Botrytis, udviklet af Valentin Blattner i Schweiz, og videre opdyrker på  Rebschule Freytag i Tyskland i lighed med andre Blattner PIWI dsorter som Cabernet Noir, Cabernet Blanc m.fl.

Sauvignac_Fiche_Nathy_2020

VinoSigns Sauvignac er en resistent PIWI sort podet på SO4 rod, høj og lav.
Sauvignac er velegnet til fremstilling af mousserende vin grundet sit ikke for høje sukkerindhold ved modningen formodentlig medio oktober..

Vinosigns forhandler kun druesorter, der er PIWI resistente og specielt velegnet til fremstilling af mousserende vin i Scandinavien, så som JKI sorterne Villaris, Felicia, Calardis Blanc, Calardis Musque, og Freytag/Blattner sorterne Sauvignac samt Cabernet Noir.

HUSK: Større partier af planter (>25) og bulk (>100) altid skal forudbestilles året før levering. 

Brand: Varenummer (SKU): P-05 Kategori: Tags: , , ,

Beskrivelse

Facebooklinkedinyoutubeinstagram

Sauvignac druen er en PIWI sort af grønne druer udvilket af Valentin Blattner i Schweiz, og solgt fra Freytag planteskolen i Tyskland. ViniSigns har fået produceret 100 stk planter af denne sort delvis til egen eksperimentel udplantning, og delvis til salg. Der er 50 stk med høj podning på S04 rod og 50 stk med alm podning på S04 rod

Sauvignac er en krydsning imellem Sauvignon Blanc x Riesling x diverse ukendte resistente sorter, modner 10 dage tidligere end Riesling i Tyskland, men må betregnes som en sen sort i Danmark. Den kan i Tyskland nå op på 23-25 Brix, svarende til 96-106 Oe., men formodes i Danmark ikke at nå op på mere end 20 Brix.

Vi forventer at Sauvignmac egner sig fortrinligt til fremstilling af mousserende vin i Danmark, men sin karakterisk aroma og sensoriske profil i lighed med Sauvignon Blanc og Riesling uden muscat aroma. Forsøg med forskellige champagnegærtyper fra IOC, OenoFrance og Lallæemand vil bliver gennemført i de kommnede år fra vores forsøgsmark på Granhøjgaard i Birkerød.

Freytas sortbeskrivelse: https://www.rebschule-freytag.de/rebsortiment-details/sauvignac-vb-cal-6-04.de.html

Freytags datablad for Sauvignac VB 92-26-04: Sauvignac Datenblatt-2016-engl-7[1].pdf

Sauvignac_Fiche_Nathy_2020

Om Sauvignac som en ny præmievin: https://winemaker.com/ch-en/stories/sauvignac-a-symbol-of-spiez-wine-making

______________________________

2020 WEINGUT EGON SCHMITT, GREEN VIBES SAUVIGNAC TROCKEN, PFALZ, TYSKLAND

2020 Weingut Egon Schmitt, Green Vibes Sauvignac Trocken, Pfalz, TysklandSauvignac druen er der nok mange, som ikke kender. Det er en krydsning mellem Riesling og Sauvignon Blanc og næste vin Green Vibes Sauvignac Trocken fra Weingut Egon Schmitt er netop lavet på den drue.

Druen er udviklet af Valentin Blattner, som vi er stødt på før her på vinbloggen. Blattner er en schweizisk druegenetiker og  drueavler … og samtidig faktisk også vinproducent i Jura. Han har siden 1980’erne brugt uanede kræfter på at finde nye og mere sygdomsresistente druesorter ved at spejle en række kendte sorter og står bl.a. også bag en række nye druesorter, som er ved at vinde indpas i Danmark.

Og netop Sauvignac er en sort, som Blattner har fremavlet ved at krydse Riesling og Sauvignon Blanc. Det er en sort, som modner ret sent og er hårdfør mod frost. Det er jo en hvid druesorter, men den får let en lidt lyserød farve og så er den selvfølgelig hårdfør mod både meldug og botrytis,

Sauvignac dyrkes i små mængder i Tyskland, blandt andet på vingården Timo Dienhart i Mosel og Ansgar Galler i Pfalz, så det er meget få hektar, som der findes med druen … men den gode Egon Schmitt i Pfalz dyrker altså også lidt Sauvignac.

Weingut Egon Schmitt holder til i Bad Dürkheim i Pfalz og er grundlagt af Egon himself i 1976 sammen med hustruen Inge. I dag er det dog sønnen Jochen Schmitt, som driver vingården sammen med sin kone Corina … men fortsat med lidt hjælp fra faderen.

Jochen er uddannet vinmager fra Geisenheim, men har nu siden 1996 været ansvarlig for vingården Am Neuberg i Bad Dürkheim, hvor familien samlet har 20 hektar ved Dürkheim, Leiststadt, Ungstein, Wachenheim og Kallstadt.

Det omfatter bl.a. parceller på marker som Fronhof, Hochbenn, Nonnengarten, Spielberg og Steinberg  i Bad Dürkheim,  Herrenberg i Ungstein, Mandelgarten i Wachenheim og Kreidkeller i Kallstadt.

På markerne dyrker Jochen de hvide sorter Riesling, Pinot Gris, Pinot Blanc, Chardonnay, Gewürztraminer, Sauvignon Blanc, Müller-Thurgau samt de nyere sorter som Sauvignac, Cabernet Blanc. Der er også lidt røde druer som Pinot Noir, Cabernet Mitos, Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Merlot, Lagrein, Portugieser, Regent og St. Laurent.

Markerne passes efter retningslinjerne for kontrolleret miljøvenlig vinavl, men er altså hverken økologisk eller biodynamisk certificeret, men arbejder med gødning med kompost og druekvas.

I vinkælderen arbejder Jochen med, at hvidvinene kun laves på rustfrie ståltanke, mens de røde vine modnes på enten gamle fade eller barriques. Den årlige produktion ligger på 140.000 flasker og indtil videre sælges de fleste i Tyskland, men har en lille eksport til Holland og Danmark.

Nu smager jeg et par vine fra Jochen og først er det altså denne Sauvignac baserede vin i serien Green Vibes, som udover Sauvignac også omfatter en vin på sorten Muscaris … igen en nyere krydsning lavet på Muscat og Solaris og frembragt i 1987 af Norbert Becker på Staatliches Weinbauinstitut Freiburg i Tyskland

Vinen er lavet ved, at druerne er presset over et par timer, hvorefter der er sket en kølig gæring i rustfrie ståltanke. Der har vinen så også lagret en periode frem til 1. februar 2021, hvor vinen er tappet. Den har 7,6 gram restsüße aka restsukker pr. liter.

Vinen dufter nok mest af Sauvignon Blanc … sådan lidt grøn, aromatisk og blomstret, herlig landlig, har en snert af grønne æbler, tropisk frugt, grønne bananer, ananas og lidt græs, hø og mynteblade.

I munden er det en god og frisk vin med lemon, citroner og her sparker Riesling druen nok ind med nogle af dens gener. Syren er ikke vild, for det er bitterheden, der har taget den grønne førertrøje på fra Mr. Lemon. En lille sødme blødgør Mr. Lemon og giver samlet en vin, som virker fin helstøbt … og det er vildt spændende at støde på Sauvignac druen.

Forhandles af Vinøs Vinbar & Vinhandel, hvor en flaske koster 125 kr., mens prisen er 100 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7 
Facebooklinkedinyoutubeinstagram

Tilmeld nyhedsbrev