VitiLactic BL-01 – Malolaktiske bakterier til 2500 L mousserende vine – (SOFRALAB/OenosFrance, Epernay
1.562,51 DKK
In StockMalolaktisk bakteriere (Oenococcus Oeni) fra OenoFrance/Sofralab med særlig høj sulfit resistens på op til 60-75 ppm (mg/L), dog betinget af omhyggelig adaptation med flerdages starterkultur adapteret til basisvinen (såkaldt Pie de Cuvée)
Beskrivelse
Station Oenotechiques de Champagne (Sofralab) i Epernay, har ligesom Chr-Hansen i Danmark, og IOC i Epeena, udviklet deres egen stamme VitoLactic BL-01 af Oenoc occus Oeni til malolaktisk gæring af sure basisvine til Mousserende vine.
VitoLactic BL01 udmærker sig ved at have en meget høj total sulfit resistens på op til 60-70 mg/L, så denne stamme er muligvis en anelse mere resistent mod den total sulfit som bl.a. Lalvin DV10 gæren , der er udbredt i Danmark/Scandinavien, spontant producer som “high producer” af Sulfit.
Alternativt kan Champagnegæørtypere med lav spontan sulfitproduktion med fordel vælges for at undgå problemere mmed den malolaktiske gæring, F.eks. IOC 18-2007 eller Le Marquise fra OenoFrance..
Se dette link for Champagnegærtypernes spontane total Sulfot produktion. ‘Lallemand-Quick-Yeast-References-Chart_2018_LR
Tekniske specifikationer:
Toltal sulfit < 70 ppm (mg/L)
pH > 2,85
Alkohol < 14 %vol
Temparatur: 23-25 Celcius
NB: Omhyggelig adaptation til basisvinen nødcvendig, En såkaldt “Pied de Cuvée” starterkultur er påkrævet.
VitiLactic BL-01 er en optimal malolaktiusk bakteriuestanmme til sure basisvinemed højt sulfitindhold beregnet til mousserende produktion.
Specification sheet for Vitilactic BL-01: 203c_vitilactic_starter_bl01_fs
Datasheet for Vitilactic BL-01: 2020_TDS_VITILACTIC STARTER BL01_STOEC_EN
Pakningsstørrelser
- Dose for 25 g (2500 L) , 100 g (10.000 L) or 500 g (50.000 K) kits are available on request..
- Store unopened original sealed packaging: 18 months at 4°C or 36 months at -18°C.
Artikel hos MoreWine (USA) om parametre for malolaktisk gæring: mlf09