1.875,00 DKK

In Stock

“Bague de control” som den kaldes på fransk, eller Go/No-Go kontrolringen, er et professionel redskab til at kontrollere og sikre at kronekapsler 29 mm med bihule er korrekt monteret på den rette type champagneflasker (>775 g).

Kontrolringen har 2 sider – den ene er 31.7 mm og den anden 31.5 mm. Ringen skal passere forbi takkerne på kronekapslen hvis 31.7 siden vendes mod kapslen, men blive hængende på kronekapslens takker,  hvis 31.5 siden vendes mod kapslern
KUN DA SIDDER KAPSLEN KORREKT; OG FLASKEN ER EN ÆGTE BRUGBAR CHAMPAGNEFLASKE til korrekt brug ved flaskegæring under tryk.

Det indre volumen i flasker til 327.5 mL og 75 mL er selvfølgelig identiske, og det in dre halsamål ligeså , men det er ikke så for det ydre halsmål, der kan variere på triendedele af mm, men tilæstækkelig til at kaslerne når trykker., når op på 3-4-5-6 bar ellere mere, ikke kan holde tæt:

Her ser di cvejlæigningen på engelsk til Pelliconi’s “Bague de Control” (på engelsk):
Bague control ring GO:NO GO – Use of the 29 mm crimping control ring-GO-NO GO-ENG.pdf[1]

Beskrivelse

Kontrol af kapselpåsætning på flasker til 2. gæring af cider og mousserende vin volder mange problemer med sivning og kapselafskydning i utide, efterhånden som trykket stiger i flaskerne.

Mange tror fejlagtigt at kapslerne er af dårlig kvalitet, men realiteten er en helt anden, nemlig at flasken, der bruges, ikke er en ægte champagneflasker (f.eks. 775 gram SEKT , 835 g ECO CHAMPAGNE/CREMANT, eller 900 g GRAND CRU), men i stedet blot en stor ølflaske (560 g) eller en carboniseringsflaske (620 g), og kronekapsler med bidule som skal anvendes ved flaskergæring passer ikke i ydre mål med disse forkerte flasker. Ølflasske lukkes med en simpel ølkapsel uden bihule (tryk 1.5-2.5 bar), og carboniseret vin og cider  (tryk 2.5-4 bar) bør lykkes med en kronekapsel enten med eller uden bihule (hvis senere degorgeret, med kapsler med lille eller stor budule, eller løse biduler, og alm kapsler med foring.

KORT OG GODT – det er ikke kapslerne der er dårlige, men i stedet flaskerne, der ikke passer til kapslerne. Ikke mange ved dette, nemlig at kapsler og flasker skal passe nøje sammen, ellers ses sivning og kapselafskydning, hvilket føre til omfattende rengøringsproblemer efterfølgende.

Hos VinoSigns skelner vi imellem ølflasker (560 gram), carboniseringsflasker (620 gram), tyske sekt flasker (775 gram) og ægte CIVC (Commité Interprofessionelle de Vin de Champagne) certificerede Cremant og Chasmpagne flasker (tryk 4-8 bar), som er enten de moderne type ECO flasker på 835 gram, eller den klassisk 900 gram Grand Cru Champagneflaske, som sjældent ses i moderne typer, efter at ECO flasken er blevet udviklet og testet. 

Det skal her igen igen understreges at genbrugsflasker indebære en ukendt risi ko for eksplosion under gæring på flaske, da selv professionelle champagneflasker på 835 g eller 900 gram tager trykstabilitet under tyransport , og opbevaring.

De professionnel ECO Oog Grand Cru Champagneflæasker testyeds derfor ved 40 bar når de forlader fabrikken, da de kan miste over halvdelen af trykstabiliteten alene ved transport på landevej.. Derfor er en fabriktestning ved 17 bar, som ølflaskerne testet ved ikke en garanti for at de efter transport og labring holder til de normale 6 bar efter en flaskegæring, eller punktvis højere tryk ved utilsigtet højere temperaturer. 

KONKLUSION: Brug ikke 560 grams ølflasker tilo nogen firm for flaskegæring og end ikke til carboniserede produkter. Selv 620 gram er usikre  i nrug til flaskegæring. I Tyskland er 775 gram godkent til flaskegæret SEKT, men man i Frankrig lovmæssigt kræver/anbefaler 835 ECO eller 900 gram Grand Cru flasker. Franslmænd skal jo på dette felt gerne være lidt mere professionelle end tyskerne …forstås. 

 

Tilmeld nyhedsbrev