43,75 DKK 39,38 DKK

In Stock

Cabernet Blanc vinplanten er en nyere grøn PIWI druesort med god resistens mod meldug, vinskimmel og Botrytis, udviklet af Valentin Blattner i Schweiz, og videre opdyrker på  Rebschule Freytag i Tyskland i lighed med andre Blattner PIWI sorter, så  som Sauvignac, Cabernet Noir (nu kaldet Cabaret Noir)  m.fl.

Planteskolen Freytag: https://www.rebschule-freytag.de/willkommen.de.html

Produce residue-free wines with PIWI grape varieties from Valentin Blattner

VinoSigns Cabernet Blanc er en resistent PIWI sort podet på SO4 rod, høj og lav.
Cabernet er indtil videre ret ukendt i Danmark, men formodes velegnet til fremstilling af mousserende vin (i assemblage) grundet sit ikke for høje sukkerindhold ved modningen, som vi forventer vil være medio-slut oktober..

PIWI Rebsorten

Vinosigns forhandler kun druesorter, der er PIWI resistente og specielt velegnet til fremstilling af mousserende vin i Scandinavien, så som JKI sorterne Villaris, Felicia, Calardis Blanc, Calardis Musque, og Freytag/Blattner sorterne Sauvignac samt Cabernet Noir (nu Cabaret Noir) og Cabernet Blanc
HUSK: Større partier af planter (>25) og bulk (>100) altid skal forudbestilles året før levering. 

Brand: Varenummer (SKU): P-07a Kategori: Tags: , , , ,

Beskrivelse

Cabernet Blanc druen er en PIWI sort af grøn druer udviklet af Valentin Blattner i Schweiz, og solgt fra Freytag planteskolen i Tyskland. Denne sort er delvis hjemtaget til egen eksperimentel udplantning, og delvis til salg. 

Cabernet Blanc er en krydsning imellem Cabernet Sauvignon med diverse ukendte resistente sorter. Den modner lidt ´tidligere end Riesling i Tyskland, men må dog betegnes som en meget sen sort i Danmark.  Cabernet Blanc  har hurtig vundet indpas i Tysk vinproduktion og er nu en af de nye multiresistente PIWI sorter i Tyskland (p.t. dyrket primært i Pfalz).

Vi forventer at Cabernet Blanc kan være egnet til fremstilling af lavprocent hvidvin og til mousserende vin i Danmark eller som “assemplage partner” til fremstilling af “blanc de blanc” mousserende vin med sin karakterisk aroma og sensoriske profil i lighed med Cabernet Sasuvignon uden muscat aroma. Forsøg med forskellige champagnegærtyper fra IOC, OenoFrance, Lallemand, Chr-Hansen, Erbslöh og Fermentis er planlagt i de kommnede år fra vores forsøgsmark på Granhøjgaard i Birkerød.

Freytag hjemmeside om Caberrnet Blanc: https://www.rebschule-freytag.de/rebsortiment-details/cabernet-blanc.de.html

Freytag datablad på Carbernet Blanc: Datenblatt-Cabernet_Blanc

En nye tyske hvidvinstype: https://www.hausdorf.at/neuigkeiten/blog/wein/cabernet-blanc-unsere-neue-weisswein-sorte

Lidt om PIWI-sorter i Tyskland: 2016_DDW_11_MPetgen_Piwis

Carnernet Blanc hvidvin med guldmedalje kan smages her: https://www.vinhuset-topwine.dk/vare/anselmann-cabernet-blanc-auslese-tysk-hvidvin/

Tilmeld nyhedsbrev