UNDER UDVIKLING: Tidligere anvendt undervisningsmaterialer, så som Powerpointpræsentation, Videor og Podcast m.m. vil blive lagt op på denne menuside

INTRODUKTION:
*Hvorfor er det så svært for ikke at sige næste umuligt at lave en spontant-gæret kvalitet naturvin:

Se denne video om Louis Pasteur’s fermenteringsstudier 1865-67 med opdagelsen af tilstedeværelse af bakterie og dårlige vildgær.  Problemet med “Les maladie du vin” løses ved at dræbe bakterierne med en pasteurisering. Samtidig rendyrkes gær af den danske fysiolog Emil Christian Hansen på Carlsberglaboratoriet i København som et gennembrud for kvalitet i ølproduktion verden over. Der rendyrkede kulturgæren er nu en realitet – naturen eget produkt i ren form.
Se denne video “La Vigne de Louis Pasteur”: https://www.jura-tourism.com/essentiel-du-jura/le-jura-en-videos/la-vigne-de-louis-pasteur/
Her min artikel om Louis Pasteur: C.-H. Brogren – Louis Pasteur 200 år – apm13325

STUDIEKREDS 1 –  2018-19 på Pometet KU-Life
Fremstilling aF mousserende vine med “Methode 
Traditionelle” fra A-Z

Carl-Henrik Brogren – Sparkling Wine and Bottle Fermentation V20 Endelig udgave,pdf (Ny)Louis Pasteur – geni eller fupmager i HC 2018 V4-FINAL -komprimeret

Louis Pasteur – geni eller fupmager i HC 2018 V4-FINAL -komprimeret (Ny)

CHARMAT WORKSHOP – 2019-20 på Pometret KU-Life
Hands-on kursus i fremstilling af mousserende vin og cider efter Charmat-metoden.

C.H. Brogren & T.B. Toldam-Andersen – Charmet metoden – Vinpressen_2021_4_web (19-26)-email.pdf-komprimeret

STUDIEKREDS 2 – 2021-22 på Mantziusgården, Birkerød
Fremstilling af mousserende vin og cider – Del 2

Studiekreds-2-FDV-Annonce-Oct2021-Version-rettet

STUDIEKREDS 2 – Modning – Studiekreds Praesentation 2 [Automatisk lagret]

STUDIEKREDS 3 – 2022-23 på Mantziusgården, Birkerød
Sammenligning af forskellige fremgangsmåder til fremstilling af mousserende vine ud fra samme grundvin.

Campagneforedrag-V6-Final

STUDIEKREDS 4 – 2023-24 på Mantziusgården, Birkerød og Sensorisk Laboratorium, KU-Life 
Sensorisk bedømmelse af mousserende vine.
Vi følger bogen “Découverte de la Degustation de Champagne” – 

Découverte de la Dégustation du Champagne – Arte, Science et Plaisir – håndbog fra fransk (Avenir Oenologie, Frankrig)

Janice Wang – nov 28 tasting presentation

René, M. (2024) Sans verdenen pdf-fil[24]

Studiekreds 4 – Druemodning

Studirekreds-4-Aromastoffer

 

Tilmeld nyhedsbrev