1.562,51 DKK

In Stock

Viniflora CH-11 er malolaktiske bakterier, der er specielt udviklet til at virke ved lavt pH ned til pH=3.0.
Det danske firma Chr-Hansen er verdensmestre i bakterier til levnedsmiddelindustrien, 
Det er formodentlig derfor, de som de første kan tilbyde nye typer af malolaktiske bakterier, der som ViniFlora CH-11virker helt ned til pH=3.0. See også ViniFlora CH-Sparta som virker i ektremt sur miljø fra pH=2.9.
Ved en malolaktiske behandling  omdannet L-æblesyre enzymatisk til L-mælkesyre ved en såkalt decarboxylering. Den dannede L-mælkesyre har en mildere smag, og en lavere syrestyrke, hvorfor pH stiger ved en malolaktisk behandling, samtidoig med at den harske bitre æblesyre helt eller delvis forsvinger.  Rødvine så vel som hvidvine kan malolaktisk behandles og vil grundet den ofte noget højere æblesyreindhold i druerne her mod nord forbedre vinnene arganoleptiske egenskaber.  Endvifdere vil den dannede mælkesyre fremme skumdannelse i mousserende vine, samt også ofte mildne disse. 

Beskrivelse

Viniflora CH-11 er malolaktiske bakterier, der er specielt udviklet til at virke ved lavt pH>3.0.
Det danske firma Chr-Hansen er verdensmestre i bakterier til levnedsmiddelindustrien, 
Det er formodentlig derfor, de som de første kan tilbyde nye typer af malolaktiske bakterier, der som ViniFlora CH-11virker helt ned til pH=3.0. See også ViniFlora CH-Sparta som virker i ektremt sur miljø fra pH=2.9.
Ved en malolaktiske behandling  omdannet L-æblesyre enzymatisk til L-mælkesyre ved en såkalt decarboxylering. Den dannede L-mælkesyre har en mildere smag, og en lavere syrestyrke, hvorfor pH stiger ved en malolaktisk behandling, samtidoig med at den harske bitre æblesyre helt eller delvis forsvinger.  Rødvine så vel som hvidvine kan malolaktisk behandles og vil grundet den ofte noget højere æblesyreindhold i druerne her mod nord forbedre vinnene arganoleptiske egenskaber.  Endvifdere vil den dannede mælkesyre fremme skumdannelse i mousserende vine, samt også ofte mildne disse. 

Læs om malolaktisk gæring her: Malolactic-Fermentation
Læs om forsøg med malolaktisk gæring med CH-11 og CH-Sparta her: Carl-Henrik Brogren_Vinpressen_4-2018 pp 23-25 Sparta.pdf

Se denne Winecast video om malolaktisk gæring: https://www.youtube.com/watch?v=Np-M3qjEg0w

Artikel  fra MoreWine (USA) om paramnetre for malolaktisk gæring: mlf09

Tilmeld nyhedsbrev