125,00 DKK

In Stock

Beskrivelse

Bøkser er en vinfejl, der kan opstå ved manglande gærnæring under forskellige stadier under gæringen. Det er fra gammel tid kendt at hvis en bøkser defekt vin blev oxideret og kom i kontakt med matallisk kobber, ville de ubehagelig duft af svovlforbindelser, så som svovlbrinte, demethyl sulfid, marcaptaner og mercaptoethanol langsom forsvinde. 

VinoSign har forsket lidt i bøkset problemet, og kunne vise sat både iltning og metallisk kobber kan fjerne noget af sovlduften, der nok hovedsagligt skyldes de meget flygtige sovlforbindelse H2S og demethuyl sulfid. Begge vil i kontakt med kobber danne det sorte kobbersulfid som bindes til kobberet og bundfælles, da kobber sulfid er meget tungt opløselig. Efter behandling med kommer bør vinen derfor sterilfiltreres for at fjerne kobber sulfid bundfaldet som kan være usynligt lille. 

Behandlingen med kobber er billigt og enkeltmen mest egnet til behandling på enkeltflaske niveau.

Læs mere om vinfejlren böckser her: 

https://docplayer.dk/7279196-Foerstehjaelp-til-problemgaeringer-2-kan-noedstedte-vine-reddes-af-joergen-broe.html

 

Tilmeld nyhedsbrev