3.125,00 DKK

In Stock

Viniflora CH-Sparta er malolaktiske bakterier, der er specielt udviklet til at virke ved extremts lavt pH ned til pH 2.9 og ved højt alkoholindhold. Dette er intet mindre end en verdensrekord.
Det danske firma Chr-Hansen er verdensmestre i bakteriekulturer til levnedsmiddelindustrien, 
Det er formodentlig derfor, de som de første kan tilbyde nye typer af malolaktiske bakterier, der som ViniFlora-Sparta virker helt ned til pH 2.9. See også ViniFlora CH-11 som også virker i et sur miljø fra pH 3.0, og op,  og også ved temperaturer helt ned til 14 grader..
Ved en malolaktiske behandling  omdannet L-æblesyre enzymatisk til L-mælkesyre ved en såkalt decarboxylering. Den dannede L-mælkesyre har en mildere smag, og en lavere syrestyrke, hvorfor pH stiger ved en malolaktisk behandling, samtidig med at den harske bitre æblesyre helt eller delvis forsvinger.  Rødvine såvel som hvidvine kan malolaktisk behandles og vil grundet den ofte noget højere æblesyreindhold i druerne her mod nord forbedre vinnene arganoleptiske egenskaber.  Endvifdere vil den dannede mælkesyre fremme skumdannelse i mousserende vine, samt også ofte mildne disse.

PS_Viniflora_SPARTA__712696_EN

PI_GLOB_Viniflora_SPARTA__712696_EN

SPARTA™_One pager_EN

SPARTA™_Concept Presentation_EN

Beskrivelse

Viniflora CH-Sparta er malolaktiske bakterier, der er specielt udviklet til at virke i vin, most og cider med mrgry højt syreindhold, og virker således helt ned til pH 2.8-2.9, men er trods det lave pH meget hurtig og effektiv, ligesom ved højere pH.
Tillige er Viniflora-Sparta modstandygtigt ved højt alkoholindhold og virksom helt ned til 14 grader Celcius. Hverken Vinoflora CH-35 , CH-11 eller CH-Oenos virker ved så lave pH-værdier.
VinoSigns markedsfører som de eneste i Skandinavien VinoFlora-Sparta  og i mængder til fra 5000 L og ned til 25 L malolaktisk behandling.

Viniflora Sparta kan anvendes i malolaktisk fermentering foretaget både simultant og sekventielt, og vil altid være at foretrække ved MLF på basisvin til mousserende vine og cider. 
Det danske firma Chr-Hansen er verdensmestre i bakterier til levnedsmiddelindustrien, 
Det er formodentlig derfor, de som de første kan tilbyde nye typer af malolaktiske bakterier, der som ViniFlora-Sparta virker helt ned til pH=2.9. See også ViniFlora CH-11 som også virker i et sur miljø fra pH 3.0, og ved temperaturer helt ned til 14 grader..
Ved en malolaktiske behandling  omdannet L-æblesyre enzymatisk til L-mælkesyre ved en såkalt decarboxylering. Den dannede L-mælkesyre har en mildere smag, og en lavere syrestyrke, hvorfor pH stiger ved en malolaktisk behandling, samtidoig med at den harske bitre æblesyre helt eller delvis forsvinger.  Rødvine såvel som hvidvine kan malolaktisk behandles og vil grundet den ofte noget højere æblesyreindhold i druerne her mod nord forbedre vinnene arganoleptiske egenskaber.  Endvifdere vil den dannede mælkesyre fremme skumdannelse i mousserende vine, samt også ofte mildne disse. 

Læs om malolaktisk gæring her: Malolactic-Fermentation
Læs om forsøg med malolaktisk gæring med CH-11 og Viniflora-Sparta her: Carl-Henrik Brogren_Vinpressen_4-2018 pp 23-25 Sparta.pdf

Se denne Winecast video om malolaktisk gæring: https://www.youtube.com/watch?v=Np-M3qjEg0w

Artikekl fra MoreWine (USA) om parametre ved malolaktisak gæring: mlf09

Tilmeld nyhedsbrev