Sort By:
View:
  • Håndbog om ølbrygning  på den simple måde.

    Bogen er oversat fra Svensk, og forfattet af Jakob Nielsen, og Mikael Zetterberg.

    312,51 DKK
  • Krone-kapslen anvendes ved 2. gæring på champagneflaske i fremstilling af mousserende vin og cider.
    Kapslen er monteret med en plastik bidule, et lille kammer,  som fastholder gæren ved halsfrysningen, samt kold- eller varmedegorgeringen. 
    Eftdet aktive gæringen er afsluttet (med flasken placeret vandret og jævligt vendt) fortsættes lagringen på gær en kortere eller længere periode med gærautolyse  (oftest 6, 9, 18 eller 32 måneder).
    Gæren skal nu fjernes fra flasken, som stilles skråt enten i en “pupitre” hvor flaske drejes systematisk ved den såkaldte “remuage”, der samler gæren, , eller stilles helt lodret med halsen nedad, hvorved gæren vil samler sig i flaskehalsen omkring bidulen.  Kapsel og gær kan nu fjernes med eller uden halsfrysning (i en egnet kølevæske) ved en såkaldt kold- eller varme-“degorgering”.
    Et specielt degorgeringjern skal anvendes (en omvendt øl-oplukker – see VinoSigns danskfremstillede degorgeringsjern).  
    Det er vigtigt at flaske i begge tilfælde køles mest muligt ned til omkring frysepunktet -2 til + 4 grader inden degorgeringen, hvilket sænker trykket betydeligt inde i flasken så tabet af indhold minskes.
    Efter degorgering hvor gæren skydes ud af flasken, tilsættes en bestemt mængde “dosage”-væske (også kaldes ekspeditionslikøren) indeholdende sulfit, lidt ekstra sukker eller sødemiddel til sødmejustering, samt eventualt lidt grappa eller cognac.
    Endeligt efterfyldes flasken til samme højde fraen åbnet degorgeret flaske. Straks derefter monteres en champagneprop (i kork eller plast), med en særlig champagne-propmaskine (Champagne-corker), Proppen forsegles med et fastgøringsnet.  Flaskes vendes og lægger til lagring på et køligt sted. 

     

    150,00 DKK
  • En guldgruppe af en fagbog (håndbog) for de der vil lave kvalitets mousserende vin og cider. Lær her at gøre det HELT rigtigt fra A-Z, og lær samtidig at forstå hvert enkelt trin til bunds, så intet er overladt til tilfældigheder.

    Denne professionelle håndbog (på fransk – og desværre ikke oversat til engelsk)  udkommer i første oplag i 2010,, men findes også i 2. oplag fra 2016. Bogen ert er fra 2. oplag.

    Der er her tale om en ekstremt professionel håndbog skrevet af en af Moët et Chamdons meste erfarne ønologer Brune Duteurtre. Bogen har alt med om fremstilling af mousserende vin,  og det er endnu ikke lykkedes mig – at finde en problemstilling, der ikke er professionelt behandlet i denne håndbog – helt ud til den yderste detaljer.

    Således er alle trin i fremstilling af mousserende vin gennemgået og forklaret (på fransk) så intet elængere er overladt til tilfældigheder. Alt er nøje forklaret og beskrevet.

    Ingen anden bog er lignende detailjerede beskrivelse af hvert enkelt trin i Methode traditionelle, selv den svære malolaktiske gæring på sure grundvine er iuddybende forklaret (Pied de Cuvée metoden for adaptation), og ligeledes der den vigtige gør adaptation til grundvinen der er helt afgørende for succesful 2. gæring på flaske og i tryktanke, gennemgået meget grundigt og forklaret.

    For den professionelle mousserende vinproducent og ciderproducent burde denne bog væøre obligatorisk læsning – og Goggle translate kan jo hjælpe med at oversatte  fra fransk til engelsk eller dansk, hvis det skulle være nødvendigt, men vi har vel alle lært lidt fransk i skolen…

    Få et resume på engelsk af “Methode Traditionelle” her :
    IOC P.-Y.- Bournarais – PROTOCOL-SPARKLING-WINE

    2.187,51 DKK
  • Fortræffelig håndbog af forfatteren til “True Brew” Emma Christensen i San Francisco. Denne bog der er rigt illustreret med billeder, indeholder et utal af spændende, udfordrende og moderne opskrifter til alverden ciderprodukter, fra pære-champagne, Hibiscus-cider, hider-øl til solbær og blåbær cider, og sprudlende æblecider, ja sågar ægte æble-eddike.
    Der er opskrifter for enhver cider-lover, og så er der hele 4 siders “Troubleshooting Guide” med hjælp, hvis det skulle gå galt undervejs i fremstilling.
    Starten af håndbogen er opdelt i lektioner om – “turning apåålres into juice,  og senere om “turning juice into cider”, – der gennemgår de enkelte processer på en enkelt og let læst måde.  Der er også et udemærket kapitel “setting-up your cider house” om udstyr og hjælpestoffer man får brug for i fremstillingsprocessen., skrevet på en let tilgængelig måde.

    Er man cider-producent, er der masser af stof til fantasien og opskifter til utallige spændende produkter, samlet af  denne amerikanske mad-skribent og blokker. Læs videre om Emma Christensen nedefor (på engelsk)

    Læs mere her om dansk ciderproduktion: http://www.ciderrevolution.dk/blog-dansk-cider/

    275,00 DKK
  • Bogen har siden første udgaven i 1995 været en bestseller for vinmagere.  Forfatteren Bruce Zoecklein er ansat på Virginia Tech University, USA, ved Dept. Food Science and Technology og er også forfatter til “Enology Notes” – som er tilgængelige via Internet (https://www.apps.fst.vt.edu/extension/enology/EN/

    Han har også skrevet et af de bedste review “A Review on Methode Champenoise Production – How Champagne is made”., som ere en unik gennemgang af alle trin in Mousserende vin  fremstilling.  Reviewet er at finde på denne hjemmeside under Litteratur på engelsk. Bruce holder også Vineanalyse workshop og meget andet. Han har også skrevet om indretning af vinerirer samt rengøring og desinfekttion i vinerier..

    Bogen “Wine Analysis and Production” kan p.t. kun fået antikvarisk (brugt), men fortsat til en ret høj pris.  Der skulle kunne en ny edition inden længe. 

    1.500,00 DKK
  • En fagbog for professionelle og nørder, der arbejder med af lav mousserende vine af højeste kvalitet.  Bogen er fra 2009 fra en serie af lignende fagbøfer inden for “Hadbuch der Lebensmitteltechnologie”….

    750,00 DKK
  • Kompendium om sensorisk teori, med teori og øvelser  til undervisningsformål, forfattet af Michal René

    156,25 DKK
  • En fortrinlig håndbog på dansk i sensorik kunst anvendt på den professionelle måde.
    Sonsorik anvendt på den rigtige måde kan være et værdifuld værktøj for den ambitiøse vinmager

    437,51 DKK
  • Daniel Pambianchi – technical writer and advisor for the amerikanske Winamaker Magazine – har her forfattet en fortræffelige håndbog om enhver tænkelig type vin du måtte ønske at fremstille. Den har en “troubleshooting kapitel”, samt et hav at gode illustrationer og oversigtstabeller.
    Her står om fremstilling af hvid, rød og mousserende vin, icewine, hedvin etc.  Bogen kan bruges som opslagsbog, da den har et godt register bagest, samt en fortrinlig indholdsfortegnelse. Der er stort set ikke det vinificeringsproblem, der ikke er omtalt i denne fortræffelige bog. Du finder hjælp her til alle typer af problemer inden for vinificering.
    Bogen kan varmt anbefales såvel til hobby-folk, procenter og prefessionelle.
    Håndbogen er skrevet på engelsk.
    M.v.h. Carl-Henrik Brogren, biokemiker og ønolog., spetember 2018.

    437,51 DKK
  • Daniel Pambianchi – technical writer and advisor for the amerikanske Winamaker Magazine – har her forfattet en fortræffelige håndbog om enhver tænkelig type vin du måtte ønske at fremstille. Den har en “troubleshooting kapitel”, samt et hav at gode illustrationer og oversigtstabeller.
    Her står om fremstilling af hvid, rød og mousserende vin, icewine, hedvin etc.  Bogen kan bruges som opslagsbog, da den har et godt register bagest, samt en fortrinlig indholdsfortegnelse. Der er stort set ikke det vinificeringsproblem, der ikke er omtalt i denne fortræffelige bog. Du finder hjælp her til alle typer af problemer inden for vinificering.
    Bogen kan varmt anbefales såvel til hobby-folk, procenter og prefessionelle.
    Håndbogen er skrevet på engelsk.
    M.v.h. Carl-Henrik Brogren, biokemiker og ønolog., spetember 2018.

    312,51 DKK
  • VinoSigns udbyder i samarbejde med svenske Flädie WineLab & Analysis (Flädie Mat og Vingård, Bjärred, Skåne, Sverige) multidata druevin analyser udført på det top-moderne WineScanTM SO2  apparat, der også kan måle både Total (TSO2) og Frit (FSO2) sulfit i forbindelse med den multianalytiske FTIR analyse.
    “Flädie Vineri og Vinproduktion” er eneste vingård i Skandinavian, der har denne top-moderne udgave af en Foss Wineccan-FT analyze

    Se et eksempel en VinoSigns/Flädie analyserapport her: LABORATORIERAPPORT – Test

    VinoSigns er derfor også billigst med Winescan-SO2 analyser, der også omfattende sulfitmåling (ca. 33% i besparelse). Efter aftale gives også betydelige rabat ved 5 (10%) eller flere analyser indleveret samtidig. Ring 204126240 for pristilbud. Hasteprøver laves kun ekstraordinært efter aftale for en 50% forhøjet pris. Specielle VWR 100 ml plastbeholdere kan fås gratis hos WineSigns til prøveopsamling og forsendelse. Der skal bruges 100 ml prøve pr. Winescan-SO2 analyse.

    NB: VinoSigns tilbyder også RIDA-CUBE SCAN enzymatiske analyser, ATAGO refraktometriske Brix og Totalsyre, MERCK reflektometriske analyser for Æblesyre og  Restsikker, samt TECTRONIK biosensoriske analyser for Alkohol(ethanol)  og Æblesyre . Nærmere oplysninger og disse analyser er at finde under “Analyseservice-menuen”

    Til sammenligning skal der blot bruges 1 ml prøve til en RIDA-CUBE Scan enzymatisk analyse, der modsat WineScan kan analyserer alle typer drikkevarer.  Se på hjemmesiden under “Analyseservice” for analyser af denne type.

    Winescan-SO2 apparatet er kalibreret til at måle ialt 17 analytiske parametre på druevine inkl. frit og total sulfit:

    1. Densitet (D) i g/ml
    2. Alkohol (ALC) i %vol
    3. Reducerende sukker -glucose/fructose (RS) i g/l
    4. Glucose (GLU) i g/L
    5. Fruktose (FRUC) i g/L
    6. Surhedsgrad pH
    7. Total syre (TA) i g/L som vinsyre
    8. Vinsyre (TartA) i g/L
    9. Æblesyre (MA) i g/L
    10. Mælkesyre (LA) i g/l
    11. Citronsyre (CA) i g/l
    12. Flygtige syrer, primært eddikesyre (VA) i g/L
    13. Glycerol (GLY) i g/L
    14. FolinC indeks (FI)
    15. Frit sulfit (FSO2) i mg/L
    16. Total sulfit (TSO2) i mg/L
    17. Energi i  Kcal pr. 100 ml/ KJ pr. 100 ml
    18.  

    På besøg i et ICV laboratorier i Rhone
    https://www.icv.fr/en/news/analyse/02-february-2020/guided-tour-icv-oenological-laboratory-rhone-valley

    500,00 DKK
  • Danial Pambianchi acknowledging how today’s wine sales and consumption are far outpacing those of beer and spirits, this examination addresses questions commonly asked by the novice and experienced oenophile alike. Using short anecdotes with a dash of humor to present intriguing facts about wine, this consideration also debunks many popular myths such as why one shouldn’t disturb fermenting wine during a full moon and the popular causes for headaches after partaking in red wine. Authoritative and entertaining, this guide covers winemaking, wine service, styles, faults, frauds, and even the ?wine-speak” of the art’s scientific terminology. Recognizing that wine drinkers are becoming increasingly sophisticated and knowledgeable, this study also evaluates the beverage’s impact on health, making it a must-have for all connoisseurs.

    187,51 DKK

Tilmeld nyhedsbrev