500,00 DKK

In Stock

VinoSigns udbyder i samarbejde med svenske Flädie WineLab & Analysis (Flädie Mat og Vingård, Bjärred, Skåne, Sverige) multidata druevin analyser udført på det top-moderne WineScanTM SO2  apparat, der også kan måle både Total (TSO2) og Frit (FSO2) sulfit i forbindelse med den multianalytiske FTIR analyse.
“Flädie Vineri og Vinproduktion” er eneste vingård i Skandinavian, der har denne top-moderne udgave af en Foss Wineccan-FT analyze

Se et eksempel en VinoSigns/Flädie analyserapport her: LABORATORIERAPPORT – Test

VinoSigns er derfor også billigst med Winescan-SO2 analyser, der også omfattende sulfitmåling (ca. 33% i besparelse). Efter aftale gives også betydelige rabat ved 5 (10%) eller flere analyser indleveret samtidig. Ring 204126240 for pristilbud. Hasteprøver laves kun ekstraordinært efter aftale for en 50% forhøjet pris. Specielle VWR 100 ml plastbeholdere kan fås gratis hos WineSigns til prøveopsamling og forsendelse. Der skal bruges 100 ml prøve pr. Winescan-SO2 analyse.

NB: VinoSigns tilbyder også RIDA-CUBE SCAN enzymatiske analyser, ATAGO refraktometriske Brix og Totalsyre, MERCK reflektometriske analyser for Æblesyre og  Restsikker, samt TECTRONIK biosensoriske analyser for Alkohol(ethanol)  og Æblesyre . Nærmere oplysninger og disse analyser er at finde under “Analyseservice-menuen”

Til sammenligning skal der blot bruges 1 ml prøve til en RIDA-CUBE Scan enzymatisk analyse, der modsat WineScan kan analyserer alle typer drikkevarer.  Se på hjemmesiden under “Analyseservice” for analyser af denne type.

Winescan-SO2 apparatet er kalibreret til at måle ialt 17 analytiske parametre på druevine inkl. frit og total sulfit:

  1. Densitet (D) i g/ml
  2. Alkohol (ALC) i %vol
  3. Reducerende sukker -glucose/fructose (RS) i g/l
  4. Glucose (GLU) i g/L
  5. Fruktose (FRUC) i g/L
  6. Surhedsgrad pH
  7. Total syre (TA) i g/L som vinsyre
  8. Vinsyre (TartA) i g/L
  9. Æblesyre (MA) i g/L
  10. Mælkesyre (LA) i g/l
  11. Citronsyre (CA) i g/l
  12. Flygtige syrer, primært eddikesyre (VA) i g/L
  13. Glycerol (GLY) i g/L
  14. FolinC indeks (FI)
  15. Frit sulfit (FSO2) i mg/L
  16. Total sulfit (TSO2) i mg/L
  17. Energi i  Kcal pr. 100 ml/ KJ pr. 100 ml
  18.  

På besøg i et ICV laboratorier i Rhone
https://www.icv.fr/en/news/analyse/02-february-2020/guided-tour-icv-oenological-laboratory-rhone-valley

Beskrivelse

Facebooklinkedinyoutubeinstagram

FOSS Winescan analyser er kalibreringskrævende FTIR optiske spektrale målinger analyseret ved hjælp af chemometriske beregninger.

SE ET EKSEMPEL PÅ EN V INOSIGNS/FLÄDIE ANALYSERAPPORT HER: LABORATORIERAPPORT – Test

LYT TIL VINOSIGNS PODCAST “FRA DRUE TIL GLAS” ,
Sæson1, Episode 2, Januar 2024 – Om Vinanalyser: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/fra-drue-til-glas/id1712683352?i=1000640444137

Læs gerne mine artikler i Vinpressen om 1) Analyser Del 1 (større analyseudstyr) og Analyser  og 2) Analyser Del 2 (mindre og billigere analyseudstyr):
C.-H. Brogren – Analyser Del 1 – Vinpressen_2019_6_web (14-18)-komprimeret
C.-H. Brogren – Analyser – Del 2 – Vinpressen_2020_1_pp22-26.pdf

Metoden har den store fordel at en enkelt analyse giver et større antal parameter (afhængig  af aparatets kalibrering) bestemt samtidig i en enkelt måling i henhold til den aktuelle most- og vintype og de valgte analytiske parametre, som apparatet er kalibreret til. Ulempen ved medtoden er at den er stærk matrice afhængig om kræver omhyggelig og professionel kalibrering til den vælgte vintypemåling.

Metoden udviser er høj grad af præcision, men kan udvise mangelfuld nøjagtighed (akkuratesse), og udviser derfor ikke altid “sande” værdier. F.eks. er pH målinger ofte upræcise, da de er basseret på de individuelle syres optiske spektre og indhold, og ikke er en klassisk pH-elektrode måling, der jvis korrekt kalibreret må anses for en pålidelig pH-bestemmelse

Metoden er trods denne usikkerhed akkuratessemæssig den lang mest foretrukne målemetode i vin-, øl- og ciderbranchen, grundet FTIR-metodernes hurtighed, multianalytiske egenskaber, samt intet forbrug af kostbare analysereagenser. Alt andet lige vil en biospecifik enzymatisk metode dog udvise større “nøjagtighed”, men samtidig typisk ringere “præcision”. 

_____________________________________________________________________________

VinoSigns modtager løbende indsendte og indleverede prøver til VinoSigns adresse i Hellerup, som derefter samlet sendes til Flädie Vingård’s laboratorium ved månedens afslutning, hvor prøverne spå måles serielt på det nye moderne FOSS Winescan SO2 apparat.

Pris pr. prøve er 500 kr inkl. moms for en analyserapport med de nuværende 14 analysedata pr. prøve, der også indeholder bestemmelser af både fri og total sulfit .

Ønskes hasteprøver (svartid 3-5 dage) tillægges et ekstra gebyr på 250 kr for ekspresforsendelse og hasteanalyse (= 750 kr/prøve)

Der opnås 10% rabat ved indsendelse af 4 prøver samtidig og 15% rabat ved indsendelse af 5 eller flere prøver samtidig. Der kan endvidere tegnes analytiske årskontrakter med VinoSigns på et nærmere aftalt antal prøver årligt og derved opnås yderligere rabatter.

VIGTIGT: VinoSigns tilbyder også kontrakter med ønologisk konsulentbistand ved opstart af produktion af mousserende vine og cider (se et sådant kontrakt eksemapel fra franske OenoFrance-SOFRALAB i Epernay her:
SOFRALAB CONSULTING – Consulting for Sparkling.pdf
Ring til Carl-Henrik Brogren på 20416249 for kontrakttilbud. I kontrakttilbuddet indgår Winescan-S02 analyser af grundvine og slutprodukter.

VinoSigns kan med et ekstragebyr på 50 kr medsende en kommenteret ønologisk analysevurdering, som dog i opstartperioden (6 mdr) vil være en gratis serviceydelse.
Analysevurdering vil bl.a. tage udgangspunkt i de normalkew værdier for vine af forskellige vintype og – stil, samt selvfølgelig også påpege 
evt. målbare vinfejl, og angive mulige korrektions- og justeringsmuligheder i henhold til ønsket vintype og vinstil. 

For en mere detaljeret oversigt over forventede analysedata på vin,  og her især på mousserende vine, grundvine, assemblagevine, samt druemost til mousserende vine er denne oversigt (Copyright VinoSigns 2022) 
EVALUATION FOSS WINESCAN SO2 Ver11

https://www.icv.fr/en/news/analyse/02-february-2020/guided-tour-icv-oenological-laboratory-rhone-valley

Facebooklinkedinyoutubeinstagram

Tilmeld nyhedsbrev