Sort By:
View:
  • Product description

    Bi‐Start® Fresh SK55 is a highly concentrated, freeze‐dried starter culture for direct initiation of malolactic fermentation, preferably in white and rosé wines. The strain is also suitable for young, fruity red wines. It has been carefully selected from a rosé wine from a famous wine‐growing area in the south of France. Bi‐Start® Fresh SK55 was developed with a high rate of growth and increased vitality in mind, to perform malic acid degradation even in unfavourable conditions (low pH value, low temperature, high alcohol content, customary SO2 values). The strain is extremely resistant, as its resistance is promoted during production through controlled stress induction. Permitted according to EU Commission Regulation no. 934/2019. User must check compliance with national regulations. Laboratory tested for purity and quality.

    750,00 DKK
  • Viniflora CH-11 er malolaktiske bakterier, der er specielt udviklet til at virke ved lavt pH ned til pH=3.0.
    Det danske firma Chr-Hansen er verdensmestre i bakterier til levnedsmiddelindustrien, 
    Det er formodentlig derfor, de som de første kan tilbyde nye typer af malolaktiske bakterier, der som ViniFlora CH-11virker helt ned til pH=3.0. See også ViniFlora CH-Sparta som virker i ektremt sur miljø fra pH=2.9.
    Ved en malolaktiske behandling  omdannet L-æblesyre enzymatisk til L-mælkesyre ved en såkalt decarboxylering. Den dannede L-mælkesyre har en mildere smag, og en lavere syrestyrke, hvorfor pH stiger ved en malolaktisk behandling, samtidoig med at den harske bitre æblesyre helt eller delvis forsvinger.  Rødvine så vel som hvidvine kan malolaktisk behandles og vil grundet den ofte noget højere æblesyreindhold i druerne her mod nord forbedre vinnene arganoleptiske egenskaber.  Endvifdere vil den dannede mælkesyre fremme skumdannelse i mousserende vine, samt også ofte mildne disse. 

    1.562,51 DKK
  • Bordeaux firmaet Laffort’s malolaktiske batterier har betegnelse “Lactoenos B7” og er udviklet til at kunne køre selv meget vanskelige forhold for en malolaction gæring.
    Denne vare kun kun fås på bestilling, da holdbarheden er begrænses.

    Datablad for Lactoenos B7 ses her: FP_EN_Lactoenos_B7_Direct

    En særlig Protocol for vanskelig betingelse kan ses her: PCOL_EN_Reprise_FML_B7 

    Kontakt ønolog Carl-Henrik Brogren (20416249) for general rådgivning om malolaktisk behandling, især under vanskelige forhold med højt indhold af sulfit (TSO2>35 ppm) i most/vin, lav pH<3.2, samt ved andre hæmmende factorer, som lav temperatur, tilstedeværelse af Brettanonmyces etc.

    650,00 DKK
  • Lallemand’s Malotabs er  malolaktisk bakterier  i tabletform, velegner især til malolaktisk behandling i egefade, men kan også anvendes ved tankgæring. 
    Malolaktiske bakterier fås normalt enten som flydende kultur eller som granulat, men Lallemand MaloTabs er et tabletformat at malolaktiske bakterier, let at doserer og håndterer.
    Malotabs indeholder Oenococcus Oenie Strain “41”, der kræver pH=3.2 eller højere i vinen.
    Kan tilsættes sekventielt eller parrellelt i gæringsforløbet til tank eller egefad. 

    750,00 DKK
  • Malolaktisk bakteriere (Oenococcus Oeni) fra OenoFrance/Sofralab med særlig høj sulfit resistens på op til 60-75 ppm (mg/L), dog betinget af omhyggelig adaptation med flerdages starterkultur adapteret til basisvinen (såkaldt Pie de Cuvée)

    1.562,51 DKK

Tilmeld nyhedsbrev