-
ACIDOMETER VINOFERM 013.049.2_MAN_NL-FR-EN-DE_AcidometervinofermAcidometret fra VinoFerm et forbløffende let at anvende men svær at aflæse isøær til rødvine, Kittet består af et cylinder-måleglas hvori 5 ml prøve afmåles. En Titrator-opløsningen med base tilsat en blåt indikator anvendes ved måling af total syre (TA), og slår om til farveløs i sur opløsning, men bliver mørkeblå ved overskud af base. Syretallet aflæses direkte ud fra det antal ml til Blå titratorvæskre. Tilsvarende kan frit sulfat måles ved samme kit ved anvendelse af en iod-holdig rød titratoropløsning, men har gange titratormængden med 10 for angivelsen af fri sulfirindhold i g/L.
En endnu enklere metode til bestemmelse af syretal oh frit sulfit findes i Accuvin QuickTest (se dette).
En noget vanskeligere men mere præcis bestemmelse kan foretages efter lignende pricipper ved amperimetriske pH og Redox elektroder.
En mere præcis og akrediterbar bestemmelse er de specifikke enzymatisk spektrofotometriske metoder som udføres med VinoSigns Randox analyser.
Endvidere udbyder Foss Electric FT-NIR optiske analyser for syre og sulfit, men de ligger i en helt anden priklasse.Manual til syre og fri sulfitmålig: ACIDOMETER VINOFERM 013.049.2_MAN_NL-FR-EN-DE_Acidometervinoferm
112,51 DKK -
Acidometret fra VinoFerm et forbløffende let at anvende men svær at aflæse isøær til rødvine, Kittet består af et cylinder-måleglas hvori 5 ml prøve afmåles. En Titrator-opløsningen med base tilsat en blåt indikator anvendes ved måling af total syre (TA), og slår om til farveløs i sur opløsning, men bliver mørkeblå ved overskud af base. Syretallet aflæses direkte ud fra det antal ml til Blå titratorvæskre. Tilsvarende kan frit sulfat måles ved samme kit ved anvendelse af en iod-holdig rød titratoropløsning, men har gange titratormængden med 10 for angivelsen af fri sulfirindhold i g/L.
En endnu enklere metode til bestemmelse af syretal oh frit sulfit findes i Accuvin QuickTest (se dette).
En noget vanskeligere men mere præcis bestemmelse kan foretages efter lignende pricipper ved amperimetriske pH og Redox elektroder.
En mere præcis og akrediterbar bestemmelse er de specifikke enzymatisk spektrofotometriske metoder som udføres med VinoSigns Randox analyser.
Endvidere udbyder Foss Electric FT-NIR optiske analyser for syre og sulfit, men de ligger i en helt anden priklasse.312,51 DKK -
VinoSigns udbyder i samarbejde med svenske Flädie WineLab & Analysis (Flädie Mat og Vingård, Bjärred, Skåne, Sverige) multidata druevin analyser udført på det top-moderne WineScanTM SO2 apparat, der også kan måle både Total (TSO2) og Frit (FSO2) sulfit i forbindelse med den multianalytiske FTIR analyse.
“Flädie Vineri og Vinproduktion” er eneste vingård i Skandinavian, der har denne top-moderne udgave af en Foss Wineccan-FT analyzeSe et eksempel en VinoSigns/Flädie analyserapport her: LABORATORIERAPPORT – Test
VinoSigns er derfor også billigst med Winescan-SO2 analyser, der også omfattende sulfitmåling (ca. 33% i besparelse). Efter aftale gives også betydelige rabat ved 5 (10%) eller flere analyser indleveret samtidig. Ring 204126240 for pristilbud. Hasteprøver laves kun ekstraordinært efter aftale for en 50% forhøjet pris. Specielle VWR 100 ml plastbeholdere kan fås gratis hos WineSigns til prøveopsamling og forsendelse. Der skal bruges 100 ml prøve pr. Winescan-SO2 analyse.
NB: VinoSigns tilbyder også RIDA-CUBE SCAN enzymatiske analyser, ATAGO refraktometriske Brix og Totalsyre, MERCK reflektometriske analyser for Æblesyre og Restsikker, samt TECTRONIK biosensoriske analyser for Alkohol(ethanol) og Æblesyre . Nærmere oplysninger og disse analyser er at finde under “Analyseservice-menuen”
Til sammenligning skal der blot bruges 1 ml prøve til en RIDA-CUBE Scan enzymatisk analyse, der modsat WineScan kan analyserer alle typer drikkevarer. Se på hjemmesiden under “Analyseservice” for analyser af denne type.
Winescan-SO2 apparatet er kalibreret til at måle ialt 17 analytiske parametre på druevine inkl. frit og total sulfit:
- Densitet (D) i g/ml
- Alkohol (ALC) i %vol
- Reducerende sukker -glucose/fructose (RS) i g/l
- Glucose (GLU) i g/L
- Fruktose (FRUC) i g/L
- Surhedsgrad pH
- Total syre (TA) i g/L som vinsyre
- Vinsyre (TartA) i g/L
- Æblesyre (MA) i g/L
- Mælkesyre (LA) i g/l
- Citronsyre (CA) i g/l
- Flygtige syrer, primært eddikesyre (VA) i g/L
- Glycerol (GLY) i g/L
- FolinC indeks (FI)
- Frit sulfit (FSO2) i mg/L
- Total sulfit (TSO2) i mg/L
- Energi i Kcal pr. 100 ml/ KJ pr. 100 ml
På besøg i et ICV laboratorier i Rhone
https://www.icv.fr/en/news/analyse/02-february-2020/guided-tour-icv-oenological-laboratory-rhone-valley500,00 DKK