-
Lalvin ØKO EC1118 gær forhandles som økologisk tærgær, er en god canadisk champagnegærtype, der bl.a. er kendetegnet ved at have høj alkohol og CO2 tryk resistens. Desuden er gæren adapteret til at gære ideelt ved lav temperatur (12-16 grader). Gæren har en ringe SO2 produktion. Det er en foretrukken champagne- og hvidvingær til mousserende hvid- og rosevin, men er også velegnet til gæring af basisvine for mousserende vine samt til diverse typer ciderfremstilling.
Denne gærtype forhandles i portioner af 5, 25, 150 og 500 gram i hygiejniske og robuste plastik-container velegnet til opbevaring i køleskab eller i fryser (-20) for længere tid holbarhed.
EC1118 gær forhandles i mængder af 5, 25, 100 og 200 gram aliquots.
Pris: 1,20 kr/gram eksklusiv emballage. Spørg efter stor rabat på bulkkøb fra 4×500 gram og opefter.Datasheet om OKØ EC1118 champagne-, cider- , frugtvin og hvidvinsgær:
EC1118 øko specification
Lalvin ØKO EC1118
EC1118 organic750,00 DKK -
Feermentis er mest kendt for sine gærtyper til øl og spiritis fremstilling, men har også specifikke gærtypere udviklet til ciderfremstilling, hereunder også ØKOLOGISK certificeret champagne og cider – gær.
Se datasheet for VR44 BIO økologisk cider og champagnegærher: ØKOLOGISK CIDRGÆR-TDS-EN-SafOEno™-VR-44-ORG
Usage
- Gently pour the desired quantity of yeast in 10 times its weight of tap water at 30-35°C in a wide vessel. Pay attention to cover all the water surface area by creating a thin layer of yeast.
- Leave to rest for 20 minutes.
- Gently stir to complete yeast rehydration while avoiding the formation of lumps prior acclimatization.
- Double progressively the volume of the yeast suspension by adding must from the tank while stirring the mix so that the temperature of the yeast starter decreases and yeast activation starts.
- Leave to rest for 10 minutes.
- Homogenize and incorporate the yeast starter in the fermentation tank during a pumping over with aeration.
SafŒno™ VR 44 BIO
681,82 DKK -
IOC BIO er Institut de Oenologie de Champagne’s økologiske vin- og cidergær, og så kan det endda være den er produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke økologiske gærtype, og der eksperimenteres hos VinoSigns med vores mousserende vine med netop denne gærtype og de andre IOC gærtyper med vores danskdyrkede druesorter.. Således kunne der være en fornuftig grund til netop at vælge denne standartiserede økologiske gærtype, som er interenational reference for alle økologiske vin- og cidergær, ligesom IOC 18-2007 champagnegæren regnes som inteernational reference for Champagnegær (se nærmere under denne vare på Hjemmesiden). Store forskel vil dog næppe kunne ses imellem de forskellige fabrikater af økologiske gærtyper, uanset hvilken producent man vælger at bruge i sine vinificationer.
Her fra IOC’s hjemmeside beskrivelse af IOC BIO:
Organic Yeast
Certified-organic yeast that fulfils all the conditions demanded by European rules. It can be used very flexibly: killer factor, alcohol tolerance and adaptability to a wide range of fermentation temperatures.Product distributed by IOC only in France.Datablad: FT LEVURE IOC BIO (EN)
Alt det andet man skal vide: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1
Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/
Institut Oenologie de Champagne Guide for Sparklimg wine Production:
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production:
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)562,51 DKK -
Certificeret økologisk gær svarende til økologiske produktionsmetoder godkendt ved EU-reglerne 834/2007 og 889/2008 samt i overensstemmelse med amerikansk lovgivning (NOP) for økologisk produktion.
Gæren er “terroir” udvalgt, og passer til alle type druer, og alle vintyper, samt frugtvin og cider. Gæren er endnu ikke afprøvet til mousserende vin.
Datablade for Laffort 011-Bio økologisk gær: FDS_EN_Actiflore_Zymaflore_Yeasts
FP_EN_Zymaflore_011_BIO2,82 DKK -
Certificeret økologisk gær svarende til økologiske produktionsmetoder godkendt ved EU-reglerne 834/2007 og 889/2008 samt i overensstemmelse med amerikansk lovgivning (NOP) for økologisk produktion.
Gæren er “terroir” udvalgt, og passer til alle type druer, og alle vintyper, samt frugtvin og cider. Gæren er endnu ikke afprøvet til mousserende vin.
Datablade for Laffort 011-Bio økologisk gær: FDS_EN_Actiflore_Zymaflore_Yeasts
FP_EN_Zymaflore_011_BIO750,00 DKK -
Lalvin S6U hvidvinsgær er fremstillet af Lallemande i Canada, og anvendes primært til fremstilling af hvidvin. Rygtet siger at denne gær er i stand til at fjerne noget af Rondo-smagen i skandinaviske rødvine. Gæren er ikke særlig udbredt længere sydpå.
Lalvin S6U gæren kan købes i 500 g vakumpakning for forlænget holdbarhed i fryser, eller opbevares i mindre portioner på 5, 25, 100 og 200 gram i køleskab eller nedfrosset (-20 grader). VinoSigns har stor erfaring i anvendelse af S6U gær både til fremstillingen af rose, clairet, og rødvin, samt til visse frugtvine. Læs mere om S6U gærens anvendelse og opbevaring her: Lalvin S6U-TM
Lalvin S6U sælges ekstraordinært hos Vinosigns i 4 afvejede mængder – 5, 25, 100, 200 gram – i hygiejniske robuste plastik-container for opbevaring i køleskab eller fryser.
Pris: 1 kr/gram eksklusiv emballagenSe Lalvin S6U datesheet her: Lalvin S6U-TM
1,25 DKK -
Lalvin S6U hvidvinsgær er fremstillet af Lallemande i Canada, og anvendes primært til fremstilling af hvidvin. Rygtet siger at denne gær er i stand til at fjerne noget af Rondo-smagen i skandinaviske rødvine. Gæren er ikke særlig udbredt længere sydpå.
Lalvin S6U gæren kan købes i 500 g vakumpakning for forlænget holdbarhed i fryser, eller opbevares i mindre portioner på 5, 25, 100 og 200 gram i køleskab eller nedfrosset (-20 grader). VinoSigns har stor erfaring i anvendelse af S6U gær både til fremstillingen af rose, clairet, og rødvin, samt til visse frugtvine. Læs mere om S6U gærens anvendelse og opbevaring her: Lalvin S6U-TM
Lalvin S6U sælges ekstraordinært hos Vinosigns i 4 afvejede mængder – 5, 25, 100, 200 gram – i hygiejniske robuste plastik-container for opbevaring i køleskab eller fryser.
Pris: 1 kr/gram eksklusiv emballagenSe Lalvin S6U datesheet her: Lalvin S6U-TM
500,00 DKK -
Økologisk vingær (Erbslöh Bio) sælges i afvejede mængder og leveres i hygiejninske fødevaregodkendte plastik dåser med skruelåg.
Datablad for Erbslöh: oenoferm_bio-technical_data_sheet-english-erbsloeh-009
Datablad for OenoFern Be-red rødvinsgær: OenoiFeerm Be-red BIO – Specification
500,00 DKK -
Lalvin ICV-D254 (Saccharomyces ceveresia) er en vingær til fremstilling af vin og cider. ICV-D254 kan fint anvendes også i kombination med Lalvin BioDiva cidergær. ICV-D254 har høj alkoholttolerance (16vol%), og giver god aroma og mundtfylde. En ideelle gærtype til både vin, frugtvin og cider produktion.
Se specifikationer om BioDiva : Lalvin ICV D254125,00 DKK112,50 DKK -
Lalvin ICV-D254 (Saccharomyces ceveresia) er en vingær til fremstilling af vin og cider. ICV-D254 kan fint anvendes også i kombination med Lalvin BioDiva cidergær. ICV-D254 har høj alkoholttolerance (16vol%), og giver god aroma og mundtfylde. En ideelle gærtype til både vin, frugtvin og cider produktion.
Se specifikationer om BioDiva : Lalvin ICV D254406,25 DKK365,65 DKK -
OenobioTech er en ny fransk champagnegær “CHAMP” er en Saccharomyces Cer. ex. bayanus med 24% maloethanoliske egenskaber (nedbryder 24% af æblesyre i mosten til ethanol.
Se OenobioTech hjemmeside her: https://oenobiotech.com
Se OenobioTech vingær produktliste her: https://oenobiotech.com/en/yeast/Databladet for CHAMP-gæren ses her: VIN-O-FERM®-CHAMP-En
VinopSigns Podcast gærvalg:https://podcasts.apple.com/dk/podcast/fra-drue-til-glas/id1712683352
200,00 DKK -
OenobioTech er en ny fransk champagnegær “PDM” er en Saccharomyces Cer. ex. bayanus med 25% maloethanoliske egenskaber (nedbryder 25% af æblesyre i mosten til ethanol.
Se OenobioTech hjemmeside her: https://oenobiotech.com
Se OenobioTech vingær produktliste her: https://oenobiotech.com/en/yeast/Databladet for PDM-gæren ses her: VIN-O-FERM®-PDM-En
Databladet fra Brouwland: VINEFERM PDM 001.012.xVinofermOenobiotechPDM_SPEC_ENVinoSigns Podcast on gærvalf: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/fra-drue-til-glas/id1712683352
200,00 DKK