-
IOC 18-2007 er det utimative internationale standard for champagnegær, og så kan det endda være produceret af DanStar i Danmark (et Lallæamand ejet firma). Vi burde alle kende til denne unikke gærtype, og eksperimentere med vores mousserende vine med netop denne gærtype og vores danske druesorter. Iøvrigt at alle champanegær Saccharomyces cerevesiae, subtype bayanus, så i egenskaber og også genetisk er de forskellige produktion af denne gærstamme uværlig ret ens verden over. Således kunne der være en fotnuftig grund til netop at vælge denne internationale standartiserede som er reference til alle andre champagnegærtyper, men de store forskel vil næppe kunne ses , uanset hvilken champagnegærtype man vælger at bruge i sine vinificationer.
Institut Oenologie de Champagne’s Yeast selection list: http://ioc.eu.com/en/products/yeasts/
Institut Oenologie de Chmpagne Guide for Sparklimg wine Production:
FC VINS EFFERVESCENTS (EN).pdf
Institut Oenologie de Champagne Product list for Sparkling wine production:
Fiche PRODUITS VINS EFFERVESCENTS (EN)
Alt det vigtigt ved start af en 2. gæringen: IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-12,51 DKK -
IOC’s Gærnæring anbefalet ved fremstilling af mousserende vin og cider tilsat ved start af 2. gæring: Phosphates Titre indeholde DiAmmoniumPhosphate (DAP) samt Thamin B-vitamin, der sikre sunde virksomme gærceller med tilstrækkelig nitrogen og phosphat tilskud.
Maksinmal tilsætning er 6 gram/hL. Anbefalet tilsætning er 5 gram/hL = 50 mg/L
Se dastabldet her: FT PHOSPHATES TITRES (EN)
300,00 DKK -
IOC’s Gærnæring anbefalet ved fremstilling af mousserende vin og cider tilsat ved start af 2. gæring: Phosphates Titre indeholde DiAmmoniumPhosphate (DAP) samt Thamin B-vitamin, der sikre sunde virksomme gærceller med tilstrækkelig nitrogen og phosphat tilskud.
Maksinmal tilsætning er 6 gram/hL.
Anbefalet tilsætning er 5 gram/hL = 50 mg/L, svarende til 500 mg/10 L
10 gram pr. 200 L – 50 kr
100 gram pr. 2000 L – 200 kr
1 kg pr. 20.000 L – 1500 krSe dastabldet her: FT PHOSPHATES TITRES (EN)
60,00 DKK -
IOC’s Gærnæring anbefalet ved fremstilling af mousserende vin og cider tilsat ved start af 2. gæring: Phosphates Titre indeholde DiAmmoniumPhosphate (DAP) samt Thamin B-vitamin, der sikre sunde virksomme gærceller med tilstrækkelig nitrogen og phosphat tilskud.
Maksinmal tilsætning er 6 gram/hL.
Anbefalet tilsætning er 5 gram/hL = 50 mg/L, svarende til 500 mg/10 L
10 gram pr. 200 L – 50 kr
100 gram pr. 2000 L – 200 kr
1 kg pr. 20.000 L – 1500 krSe dastabldet her: FT PHOSPHATES TITRES (EN)
40,00 DKK -
IOC’s Gærnæring anbefalet ved fremstilling af mousserende vin og cider tilsat ved start af 2. gæring: Phosphates Titre indeholde DiAmmoniumPhosphate (DAP) samt Thamin B-vitamin, der sikre sunde virksomme gærceller med tilstrækkelig nitrogen og phosphat tilskud.
Maksinmal tilsætning er 6 gram/hL.
Anbefalet tilsætning er 5 gram/hL = 50 mg/L, svarende til 500 mg/10 L
10 gram pr. 200 L – 50 kr
100 gram pr. 2000 L – 200 kr
1 kg pr. 20.000 L – 1500 krSe dastabldet her: FT PHOSPHATES TITRES (EN)
250,00 DKK -
“Clarifiant” klarering:
Clarifiant XL består af ultrarent bentonit samt silikater, der begge bundfældes hurtigt og derfor egner sig som klareringsmiddel _- generelt.Clarifiant XL er et af IOC’s (Institut Oenologie de Champagne) riddlingsmidler bestående af bensonit og silikater. Se også IOC’s økologisk certificerede riddlingsmiddel “Clarifiant S” bestående kun af ultrarent bensonot uden silikater
https://www.champagne.fr/en/from-vine-to-wine/wine-making/riddling
437,51 DKK -
Et nyt middel til bekæmpekse mod Brettanomyces bruxellensis:
Brettanomyces bruxellensis er en trussel mod vinens kvalitet. These gærceller er i stand til at udvikle sig selv under vanskelige betingelse (så som høj alkohol%, næringsmangel og ved høj SO2) i alle stadier af vinificeringen, og er ansvarlige for produktion af uønskede aromatiske flygtige phenol (4-ethyl phenol, 4-ethyl guaiacol, and 4-ethyl catechol). Disse stoffer opleves som uønskede “animalske” duftstoffer (som læder, stald og lade) eller farmaceutiske stoffer (som plaster og medicin). Ved lave koncentrationer (1 til 1000 CFU/mL), Brettanomyces fremkalder en risiko, da de kan producere disse flygtige phenoler når som helst. Selv når koncentrationen af disse phenol er svag og under druftgrænsen, kan de ødelægge vinen frugtagtige udtryk og intensitet. In mange områder, kan det være en betydelig del af vinen, der bliver inficeret med Brettanomyces. Forskellige forebyggende tiltag bliver foretaget for at forebygge Brett: – God kontrol af SO2 relateret til vinens pH – Optimal alkoholisk and malolactisk fermentering, – gær håndtering – fad hygiejne and fad lagring, Dog er dsse tiltag ikke altid effektive. “No Brett” repræsenterer en innovativ and effektiv motode for Brettanomyces kontrol. “!No Brett” er et naturlig kulhydrat (polysaccharid) ekstraheret fra en svampe kilde for stoffet Chitin (fra Aspergillus niger). “No Brett” virker ved at interaggrer med cellemembran dannelsen og fjerner Brettanomyces fra vinen. “No Brett” fjrnet ikke danned phenoler, mn virker forebyggende mod Brettanomyces infektion.
Dosering: 2 tabletter/225 L egefad, 1 tablet/110 L, svarende til 10 tabltter til 1100 L vin.
NO-Brett IN´TABS findes i 2 pakkestørrelser:
10 tabletter/pakke (= 1100 L) oh 40 tabletter/pakke (= 4400 L)IOC – FT NO BRETT IN TABS (FR)
NO Brett Brochure
IOC No-Brett Chitosan
IOC – FDS NO BRETT IN TABS (EN)
IOC_Catalogue_Produits_2018web812,51 DKK -
Clarifiant XL er et af IOC’s (Institut Oenologie de Champagne) riddlingsmidler bestående af bensonit og silikater. Se også IOC’s økologisk certificerede riddlingsmiddel “Clarifiant S” bestående kun af altrarent bensonot uden silikater
IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1
IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1
https://www.champagne.fr/en/from-vine-to-wine/wine-making/riddling
93,75 DKK -
Clarifiant XL er et af IOC’s (Institut Oenologie de Champagne) riddlingsmidler bestående af bensonit og silikater. Se også IOC’s økologisk certificerede riddlingsmiddel “Clarifiant S” bestående kun af altrarent bensonot uden silikater
IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1
IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1
https://www.champagne.fr/en/from-vine-to-wine/wine-making/riddling
437,51 DKK -
“Clarifiant ” er IOC’s (Institut Oenologie de Champagne) økologiske riddlingsmidler bestående af ultrarent bensonit uden silikater. Se også IOC’s “Clarifisant XL riddlingsmiddel bestående kun af ultrarent bensonit samt silikater
IOC – Prise de Mousse – ConseilsMT_EN-1
https://www.champagne.fr/en/from-vine-to-wine/wine-making/riddling
87,51 DKK